Bir önceki revizyona kıyasla çok daha güçlü.

Firmanın AMD ile ortak geliştirmesi sonucunda yepyeni ve kaya gibi bir anakart seçeneği daha geldi.

Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0 İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Günümüz için en iyi tercihlerden
  • Overclock'a uygun
  • Benzersiz bileşen kalitesi

Asus'un dayanıklılığı ile tanıdığımız T.U.F. Sabertooth ailesinde, AMD işlemcilere yönelik en başarılı seçeneklerden biri 990FX modeliydi ancak firma, yonga setinin geliştiricisi olan AMD ile ortaklaşa bazı iyileştirmeler yaparak liderlik koltuğunu kimseye devretmemekte kararlı görünüyor. İki yıla yakın bir zamandır AMD'nin gündeminde olan 990FX yonga seti, günümüz koşullarında halen geçerli ancak eklenen yeni özellikler ve yazılım takviyeleriyle beraber Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0 piyasanın en iyilerinden biri olacak gibi.

Anakarttan teknik olarak bahsetmemiz gerekirse günümüzdeki sekiz çekirdekli AMD işlemcilerin bile kolaylıkla kullanılabildiğini belirtelim. Güç sınırı 140W olarak ifade edilse de bir ölçüde geçilebilmesi mümkün. Yer verilen dört adet bellek yuvasında toplam 32 GB bellek kullanılabiliyor ve overclock'un dışında 1866 MHz'lik doğal hıza destek sunuluyor. ATX yapısındaki tasarım AMD'nin ve NVIDIA'nın dört grafik işlemci barındıran seçenekleri için oldukça tatmin edici bir altyapı olma özelliğine sahip. Anakartın doğal olarak 990FX yonga setiyle birlikte gelen özelliklerinin dışında da Asus tarafından zenginleştirilmesi önemli bir yön.

Dayanıklılığından güç alarak beş yıl garantiyle satışa sunulan Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'da Asus'a özgü bazı önemli teknolojilerin kullanıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Özelliklerden biri olan USB Flashback sayesinde BIOS'unuzu bir USB bellek kullanarak kolaylıkla güncelleyebilirsiniz. Özellikle BIOS sorunu yaşatan anakartlar için ideal bir çözüm olacağını söyleyebiliriz. Kolay anlaşılabilen UEFI BIOS'a sahip olan Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'ın Remote GO! özelliğiyle ev sineması için de kullanışlı bir model olacağı kesin gibi görünüyor. Mevcut kablosuz cihazlarınızla veri aktarımı yapılmasını sağlayan özellik, DLNA desteği ile evinizdeki diğer ağa bağlı cihazlara da içerik taşınmasına yardımcı oluyor. Özellik sayesinde masaüstü bilgisayarınızı akıllı telefon veya tabletinizle kontrol edebilmek de mümkün. Askeri standartlarda sertifikalandırılmış T.U.F. bileşenler sayesinde dayanıklılık konusunda büyük bir iddiaya sahip olan Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'da gerçek zamanlı sıcaklık kontrolü yapan Thermal Radar ve gücü düzenleyen DIGI+ işlemciyle beraber overclock konusunda da yeni rekorlara koşacağınıza emin olabilirsiniz. Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'da firmanın geliştirmiş olduğu daha birçok hayat kolaylaştıran teknoloji kullanıcılar tarafından deneyimlenmeyi bekliyor.

Özetle

Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0 oldukça yenilikçi bir anakart. Üzerindeki arabirimlerden tutun da desteklenen yazılımlara kadar sıra dışı. Bileşen kalitesi olarak piyasadaki birçok markanın korkulu rüyası olduğunu söylememiz gerekiyor. Kesinlikle memnun kalacağınız ve uzun süreli bir model.

Alternatifleri

990FX yonga setli anakartlara baktığımızda çok da fazla seçenek sunulmadığını görüyoruz. Eğer üst düzey bir model seçilecekse Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0'ın en iyi tercihlerden biri olacağını kolaylıkla görebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus T.U.F. Sabertooth 990FX R2.0
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
Yonga Seti AMD 990FX
Bellek Desteği 4 x DDR3 1866 MHz
En Yük. Kapasite 32 GB
Kart Yuvaları 3 x PCIe 2.0 x16, 1 x PCIe 2.0 x16, 1 x PCIe 2.0 x1, 1 x PCI
Arabirimler 1 x PS/2, 2 x eSATA, 1 x LAN, 4 x USB 3.0, 8 x USB 2.0, 1 x Optical S/PDIF, 1 x USB BIOS Flashback Button
Okuyucu Yorumları