Ev Kullanıcılarının Yeni Gözdesi

Özellikle OEM sistem entegratörlerinin gözdesi olan ATI, pazarda nVidia’nın ataklarına direnebilen birkaç grafik işlemcisi üreticisinden biri olarak dikkat çekiyor.

ATI ALL-in Wonder Radeon İnceleme
CHIP Online Notu 66

Ev kullanıcılarının rahat kullanabileceği hem yazılım hem de donanımsal olarak gelişmiş özelliklere sahip kartlar üretmesiyle tanınan ATI, yeni Radeon işlemcisinin kullanıldığı All-in-Wonder (kısaca AIW) modeliyle epey ilgi çekecek gibi. Sahip olduğu TV tuner ile çok yönlü bir profil çizen kart genel özellikleri itibariyle oldukça iyi.
Radeon AIW VGA çıkışı olarak sizi şaşırtabilecek bir yapıya sahip. Çünkü normal olarak çıkış DVI (Digital Video Interface) yapısını destekliyor. Bunu klasik monitörlerle kullanmak için yani D-SUB arabirimini desteklemek için bir adaptör kullanıyorsunuz. Doğal olarak kartla beraber bu adaptör de geliyor ve çalışma sırasında sorun çıkarmıyor. ATI AIW tam ekran (720x480) çözünürlükte video görüntüsü yakalayabiliyor. Gerçek zamanlı MPEG-1 ve MPEG-2 sıkıştırma yapabilen kart ilginç bir şekilde S/PDIF çıkışına da sahip. Böylece DVD izlerken ses kartına ihtiyaç duymadan Dolby Digital çözücü ve hoparlör sistemiyle DVD keyfini sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz. Tabii mükemmel video çıkış olanaklarının bunda payı yok değil. Kartın sahip olduğu Timeshifting özelliği sayesinde TV izlemek çok daha keyifli. Bu özellikle TV görüntüsünü dondurmak, tekrarlamak, istendiği saatte kaydetmek gibi işlemleri yerine getirilebiliyor.

CHIP’in yorumu:
Radeon işlemcisi oyun performansı olarak gayet tatminkar. Buna TV tuner, video capture, donanımsal DVD hızlandırması ve S/PDIF çıkışı, gelişkin video çıkış olanakları ve zengin yazılım desteğini eklersek bu kartı tanımlamış oluruz. ATI All-in-Wonder, her kesimden kullanıcıya seslenebilen başarılı ve çok işlevli bir kart.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ATI ALL-in Wonder Radeon
Ürün Markası ATI
CHIP Online Notu
66
Okuyucu Yorumları