160 inç'e kadar görüntü oluşturabiliyor.

Apple iPhone / iPod kullanıcılarının asla yanından ayıramayacağı sıra dışı bir projektör.

BenQ Joybee GP2 İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Apple desteği ve kullanışlı tasarım
  • Bağlantı seçenekleri ve dahili hafıza
  • Parlaklık bazı ortamlar için düşük kalabilir.

BenQ Joybee GP2, asıl olarak mini boyutlarda bir projektör olsa da kullanıcıların kalbini çalacak birçok özelliği beraberinde getiriyor. Piyano siyahı ve beyaz renklerde tasarlanan ürüne ilk bakışta dikkatleri üst tarafta bulunan Apple iPhone / iPod bağlantı yuvası çekiyor. Sandığınız gibi gerekli bağlantıyı yaptığınızda akıllı telefonunuzdaki veya müzik çalarınızdaki tüm multimedya dosyalarını dev büyüklükte bir duvara yansıtabilirsiniz. Oluşturulabilecek görüntülerin büyüklüğü 20 inç ile 160 inç arasında değişiyor. Odanızdaki ışık yoğunluğu, bahsi geçen büyüklüğü belirlemede oldukça önemli.

LED aydınlatma kaynağına sahip olan BenQ Joybee GP2, 1280 x 800 piksel çözünürlüğü destekliyor. 200 lümen parlaklık nedeniyle daha ziyade küçük odalar için kullanıma uygun olan ürün normal kullanımda 20 bin, ekonomikte de 30 bin saat lamba ömrü sunuyor. 2400:1 kontrast oranı çok iddialı olmasa da bir televizyon deneyimini aratmıyor. Bağlantı yapabilmek için Apple iPod / iPhone dışında –bağlantı sırasında şarj da destekleniyor- USB arabirimini veya bellek kartı okuyucuyu da kullanabilirsiniz. Bilgisayar için ise doğrudan veya USB üzerinden bağlantı kurabilmek mümkün. Mini HDMI ile diğer cihazlardan doğrudan bağlantı şansı da var. 2 GB'lık dahili hafıza oldukça hoş. Sunumlarınızı veya ofis belgelerinizi doğrudan projektörün içinde taşıyıp istenilen yerde anında sergileme şansınız var.

Tüm kontroller, üst kısımdaki dokunmatik ve aydınlatmalı panelden ya da uzaktan kumanda üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Menü için dil seçenekleri arasında Türkçe'nin de yer alması birçok kullanıcının hoşuna gidecektir. Kurulum ve kullanım için kesinlikle profesyonel olmak gerekmiyor. Görüntü kalitesi, 140 x 52 x 130 mm'lik boyutlardaki bir cihaz için hiç de fena değil.

Özetle

Eğer bir Apple fanatiğiyseniz ve salon dışında kalan odalarınız için kalıcı bir çözüm arıyorsanız BenQ Joybee GP2'ye güvenebilirsiniz. Oluşturulan görüntü boyutu dikkate alınmaya değer düzeyde.

Alternatifleri

Piyasada çok fazla mini projektör seçeneği yok. BenQ Joybee GP2'nin avantajlı olduğu noktaysa Apple bağlantı arabirimine sahip olması.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli BenQ Joybee GP2
Ürün Markası BenQ
CHIP Online Notu
79
Çözünürlük 1280 x 800
Teknoloji LED
Parlaklık 200 lümen
Kontrast 2400:1
Bağlantılar D-Sub, kompozit, HDMI
Boyutlar 140 x 52 x 130 mm
Ağırlık 0.56 kg
Okuyucu Yorumları