Bilişim profesyonelleri için

İş dünyasının yoğun temposu içinde koşturan profesyoneller düşünülerek tasarlanmış bir ürün.

BlackBerry Curve 8320 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Başarılı yazılım özellikleri
  • Başarılı tasarım
  • Dahili Q klavye

Test Merkezi'mize ulaşan BlackBerry Curve 8320'de Turkcell logosu vardı. Diğer operatörlerin de kendilerine ait BlackBerry modelleri ve tarifeleri bulunmakta. Elimizdeki cihaz itibariyle ücretlendirmeye baktığımızda faturalı hatlarda vergiler dahil 39 YTL karşılığında sınırsız olarak GPRS üzerinden sağlanan BIS'ten (BlackBerry Internet Service) faydalanabiliyorsunuz. Hazır kart kullananlarsa ayda 400 kontör karşılığında sınırsız kullanım hakkı elde ediyor. Faturalı hatlar için düzenlenen standart BIS tarifesindeyse 19 YTL sabit ücret, ayrıca KB başına 0.01 YTL'lik bir ödeme söz konusu fakat ilk 2 MB, bu KB başına ücretlendirme işlemine dâhil değil. BIS'ten faydalanabilmek için 444 0532'yi aramanız yeterli. SONUÇ: BlackBerry 8320 iş dünyasının yoğun temposu içinde koşturan profesyoneller düşünülerek tasarlanmış bir ürün. Çoklu ortam özellikleri ise ürüne değer katıyor.

Biraz eğlence herkese gerekli

Cihazın çoklu ortam özellikleri bu sınıftaki bir ürün için iyi sayılabilir. Fotoğraf kalitesi hiç fena değilse de video çekimi yapamaması bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyecektir. Diğer yandan bu cihazda bulunan 3.5 mm'lik stereo kulaklık yuvası, ürünü "müzik telefonu geçinen" pek çok telefonun önüne koyuyor. Herhangi bir adaptöre gerek kalmadan
doğrudan istediğiniz kulaklığı bağlayabileceğiniz BlackBerry Curve 8320'nin ses kalitesi kesinlikle çok iyi. Üründeki medya oynatıcıda bir dolu ekolayzır modu ya da görsel efekt yok fakat pratikte bunlara gerek de kalmıyor. Lakin dinlediğiniz parça üzerinde ileri geri alma gibi işlemlerin çok kolay olmaması, ürünün bu konuda okyanusu geçip derede boğulmasına se-
bep olmakta. USB bağlantısının standart Mini USB arabirimiyle yapılması ve cihazın USB'den şarj olabilmesi ise diğer avantajlar arasında.

Akıllı telefonun akıllı kılıfı

Ürünün kutusundan çıkan kılıfın yerine başka bir çanta ya da kılıf kullanmak istemeyeceksiniz. Her şeyden önce bu kılıf, cihazı kabalaştırmıyor. Kılıfın ürüne değer katan en büyük avantajı, iç kısmında bulunan minik bir mıknatıs. Telefonu kılıfa yerleştirdiğinizde bu mıknatısı algılayan cihaz anında ekran ışığını kapatarak güç tasarrufu mod'una giriyor. Fakat bunun için telefonu kılıfa sonuna kadar yerleştirmelisiniz. Dolayısıyla eğer telefona kablolu kulaklık bağladıysanız telefon yaklaşık 1 cm yukarda kaldığı için bu hızlı güç tasarrufu moduna girme durumu söz konusu olmuyor.

Ayrıca size bir mesaj geldiğinde telefonu kılıfından çıkardığınızda mesaj otomatik olarak açılıyor. Benzer şekilde telefonunuz çalarken kılıfından çıkarırsanız sesli uyarı kesiliyor ve sadece titreşim devam ediyor. Çağrı uyarısı da önce titreşimle başladığı için bu özellik, sizi telefonu aslında kapalı tutmanız gereken mekanlarda rahatsız edici durumlara düşmekten kurtarıyor. Öte yandan kılıfı manyetik otel odası anahtarı gibi özel kartlarla aynı cebinizde taşımamalısınız.

Ücretlendirmeye dikkat

Test Merkezi'mize ulaşan BlackBerry Curve 8320'de Turkcell logosu vardı. Diğer operatörlerin de kendilerine ait BlackBerry modelleri ve tarifeleri bulunmakta.
Elimizdeki cihaz itibariyle ücretlendirmeye baktığımızda faturalı hatlarda vergiler dahil 39 YTL karşılığında sınırsız olarak GPRS üzerinden sağlanan BIS'ten (BlackBerry Internet Service) faydalanabiliyorsunuz. Hazır kart kullananlarsa ayda 400 kontör karşılığında sınırsız kullanım hakkı elde ediyor.

Faturalı hatlar için düzenlenen standart BIS tarifesindeyse 19 YTL sabit ücret, ayrıca KB başına 0.01 YTL'lik bir ödeme söz konusu fakat ilk 2 MB, bu KB başına ücretlendirme işlemine dâhil değil. BIS'ten faydalanabilmek için 444 0532'yi aramanız yeterli.

SONUÇ: BlackBerry 8320 iş dünyasının
yoğun temposu içinde koşturan profesyoneller düşünülerek tasarlanmış bir ürün. Çoklu ortam özellikleri ise ürüne değer katıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli BlackBerry Curve 8320
Ürün Markası 3COM
CHIP Online Notu
85
Ekran Işığa duyarlı, 320 x 240 piksel, 64 K
Bellek 64 MB dâhili, Micro SD
Frekans bandı GSM 850 / 900 / 1.800 / 1.900 MHz
Kamera ve pil 2 MP, 408 saat bek., 4 saat konuşma
Boyut ve ağırlı 107 x 60 x 15.5 mm, 111 g
Diğer EDGE, dahili Q klavye, Wi-Fi, BlueTooth
Okuyucu Yorumları