Rakiplerin şansı iyice azalıyor.

Hedefi ıskalamaktan şikayet ediyorsanız, artık kimse sizin bileğinizi bükemeyecek.

Bloody Multi-Core Gun3 V5 İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • "Auto Recoil Suppression" özelliği
  • Fiyata göre sunulanlar
  • Üçüncü çekirdek için ek 20 dolar gerekli.

Bloody, son dönemlerde yıldızı parlayan ancak gitgide dinginleşen oyuncu aksesuarları pazarına heyecan katmayı planlıyor. Marka aslında kulvarda yeni bir koşucu değil. Deneyimli fare üreticisi A4 Tech tarafından destekleniyor ve tamamen profesyonellere hitap eden ürünlere odaklanmış durumda. Ülkemizde şimdilik fareleri ile boy göstermeye başlayan markanın, oyuncuları ilgilendiren kulaklık, klavye ve aksesuar gibi seçenekleri de yakın zaman içinde piyasada olacak. Firmanın çok çekirdekli oyuncu faresi olarak adlandırdığı Multi-Core Gun3'te V2, V3, V5 ve V7 olmak üzere beş farklı seçeneği var. İncelememizde üst seviye oyunculara hitap eden modellerden biri olan Multi-Core Gun3 V5'i mercek altına alacağız.

Oldukça yüksek bir malzeme kalitesine sahip olan farenin iddiası, sizi kafa vuruşlarında daha yüksek bir başarıya ulaştırmak. "Auto Recoil Suppression" özelliği sayesinde hedefe ateş ettikten sonraki silahın tepmesi önceden algılanıyor ve yine hedefe kilitli kalmanız sağlanıyor. Böylece rakibinizin kafasına nişan aldıktan sonra ıskalama şansınız son derece azalıyor. Özel olarak geliştirilen mekanizma sayesinde normal farenin hedefe kilitlendikten sonra silah tepmesinin sonrasında dağınık olarak ateş ettiği ve Bloody Multi-Core Gun3 V5'in de böyle bir durum yaşatmadığı görülüyor. FPS oyuncuları için ideal olan farenin rakiplerinde benzer bir özellik bulunmuyor. Oynadığınız oyuna göre "Auto Recoil Suppression"un hassaslığını değiştirebilmeniz mümkün.

Bloody Multi-Core Gun3 V5'in optik algılayıcısı bir çukur içinde değil fare tabanına paralel bir yapı içinde sunuluyor. Böylece hassasiyet artıyor ve algılayıcının tozlanması engelleniyor. Son derece ergonomik olarak tasarlanan farede çözünürlük ayarının 200 dpi ile 3200 dpi arasında değiştirilebilmesi mümkün. Saniyede 368 MP görüntü işleyebilen bir teknoloji sayesinde bilek hareketlerinizi en iyi şekilde bilgisayara aktarmayı başaran farede yine bileğinizle bir saniyede gerçekleştirilecek 75 inç'lik yer değişimini de hatasız bir şekilde ekrana yansıtabilirsiniz. Temizlenebilir özel bir kaydırma tekerleği bulunduran Bloody Multi-Core Gun3 V5'te tekerleğin altında üç farklı tuş var. Tuşların programlanabilmesi veya farenin farklı çekirdekleri aktifken farklı işlevler sunabilmesi mümkün. Farenin 150 gramlık ağırlığı ideal ve değiştirilebilmesi mümkün değil. Boyutlar 127 x 73 x 39 mm olarak ifade ediliyor ve bilgisayarla aradaki kablonun kaygan bir örgü malzeme ile kaplanması dikkate değer yönler arasında. Söz kablodan açılmışken uzunluğun 180 cm olduğunu söyleyelim.

İlk çekirdek günlük kullanım için düşünülebilir. Ofis ve internet uygulamalarında kolaylıklar, aynı zamanda multimedya işlevleri böylece biraz daha pratik hale geliyor. İkinci çekirdek aktifleştiğinde ise tüm tuşlar savaşa hazır hale geliyor. 1 no'lu tuş tek atış sağlarken N tuşu çift seri atış yapıyor. 3 no'lu tuşun görevi ise üç seri atış yapabilmek. Üçüncü çekirdeğin aktif olduğu durumdaysa fare bambaşka özelliklere bürünüyor. "Auto Recoil Suppression" ile böylece kafa atışlarındaki ıskalama riskiniz en aza iniyor. Otomatik bombalama, gerçek zamanlı silah ayarı, mermi yolu ayarı, cephanelik yönetimi ve makro kaydı gibi birçok özelliği getiren üçüncü çekirdek ise fareyi asıl olarak farklı kılan taraf. Fakat ilginç şekilde bu özellikler yazılım desteğiyle sağlanıyor ve Bloody'nin sitesinden 20 dolar verip satın almadan kullanılamıyor. Tuhaf değil mi?

Bloody, faresine kesinlikle güveniyor ve dünyadaki en hızlı tuş tepkisine sahip olduklarını söylüyorlar. Hatta bunun testi için sitelerine bir program da eklemişler. Programı kurarak fareleri birbiriyle yarıştırabilirsiniz. Yarıştırma yöntemi de her ikisinin de tuşlarını birbirine dayayın ve sıkıştırın. Bloody gerçekten de elimizdeki birçok dünya markası fare arasından galip gelmeyi başardı.

Özetle

Bloody Multi-Core Gun3 V5, korkulacak bir fiyata sahip değil. Oyunlarla ilgisi olan herkesin ulaşabileceği bir fiyat etiketine sahip ve karşılık olarak sundukları cömertçe. Üst düzey özelliklerin bizi büyülediğini söyleyebiliriz ancak ne yazık ki üçüncü çekirdeğin aktif hale gelebilmesi için –buna üçüncü kullanım profili desek daha doğru olacak- 20 dolar ödemek biraz tuhaf. Sunulan özellikler birçok kullanıcının ilgisini çekecektir ancak ek bir bütçeye katlanmak yersiz. Yine de söz konusu özelliği aktif hale getirseniz bile Bloody Multi-Core Gun3 V5, benzerlerinden çok daha ucuz bir rakama gelmiş olacak. Düşünmeden alınabilecek kadar iyi bir fare.

Alternatifleri

Alternatifi çok. Fiyatı önemsiyorsanız ve ödediğinizin karşılığını en iyi şekilde aramak istiyorsanız daha fazla araştırmaya gerek yok.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bloody Multi-Core Gun3 V5
Ürün Markası Bloody
CHIP Online Notu
98
Çözünürlük 200 dpi - 3200 dpi
Tuş Sayısı 8
Hızlanma 30G
İzleme Hızı 75 inç / saniye
Yanıt Süresi 3 ms
Boyutlar 127 x 73 x 39 mm
Ağırlık 150 gram
Okuyucu Yorumları