Ev ve ev – ofisler için uygun yapıda.

Ev ve ev – ofisler için uygun yapıda çok fonksiyonlu yazıcı ihtiyacını karşılamaya aday.

Brother DCP-1511 İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Çok yönlü fonksiyonları
  • Kimlik kopyalama
  • Baskı hızı ve kalitesi
  • Ağ bağlantısı yok

Evde kişisel ihtiyaçlar için kullanılabileceği gibi, ev-ofis ve küçük ofisler için de uygun yapıda geliştirilen Brother'ın çok fonksiyonlu yazıcı ailesinde yer verdiği yeni ürünü DCP-1511, sahip olduğu kompakt yapısı ve rahat kullanılabilirliğiyle de oldukça cazip bir seçenek gibi görünüyor. Baskı, kopyalama ve tarama işlemlerini gerçekleştirebilen Brother'ın yeni cihazı DCP-1511, kullanıcıların kolay işlem yapabilmeleri için üzerinde küçük bir ekran da bulunduruyor.

Çok yönlü fonksiyonlar

Çok yönlü yazıcı ihtiyacını kompakt bir gövdede karşılamak için geliştirilen Brother DCP-1511, ebatları ile masa üzerinde çok fazla yer kaplamıyor. Kurulumunu hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz cihaz, ön panelinde işlem takibi yapabilmeniz için iki satırlı küçük bir ekran bulunduruyor. Ekranın hemen yanında da fonksiyon tuşlarını görebiliyorsunuz. Bu tuşları kullanarak işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün. Türkçe menüsü sayesinde rahat bir şekilde menü içeriğinde dolaşabiliyorsunuz.

Standart 150 sayfa kağıt kapasitesi sunan DCP-1511, kağıdın yazıcıya girerken eğri girmemesi için bir teknoloji kullanıyor. Daha uzun kağıt kılavuzuna sahip olan DCP-1511, böylece kağıtları alırken buruşmasını engelliyor ve bu sayede hem işinizi geciktirmiyor hem kağıt israfı yaratmıyor. Ayrıca yazdırma işlemi sırasında kısaltılmış kağıt yolu sayesinde hızlı işlem yapabilen cihaz, diğer yandan bu özelliğiyle de kağıt sıkışma olasılığını azaltıyor. Yine kağıt yolu içinde bazı özelleştirmeler yapan Brother, özel bir kauçuk malzemeden ürettiği kağıt alma silindirleri ile toza karşı dayanıklılık gösteriyor. Böylece çevreden yayılan tozlar silindire yapışmaması ve baskı kalitesinin düşmemesi sağlanmış.

Lazer teknoloji

Lazer baskı teknolojisini kullanan Brother DCP-1511, böylece gayet akıcı ve kaliteli bir şekilde işlem yapabiliyor. Siyah beyaz lazer teknolojisi ile dakikada 20 sayfa baskı hızı sunan cihaz, 2400x600 dpi'a kadar yazdırma çözünürlüğü sunuyor. Diğer yandan kopyalama ve tarama fonksiyonlarıyla da gayet işlevsel olan DCP-1511, 600x1200 dpi'a kadar optik tarama çözünürlüğü sunuyor. Bu özellikleri sayesinde ev veya küçük ofisler için gayet işlevsel olduğunu söyleyebileceğimiz DCP-1511, üzerinde bulundurduğu "Kimlik Kopyalama" fonksiyonuyla ise işlem kolaylığı sağlıyor. Brother DCP-1511 ağ desteği ise ne yazık ki göstermiyor. Bu sebeple cihazı birden fazla bilgisayara ağ üzerinden bağlayamıyorsunuz. USB 2.0 arabirimi üzerinden bilgisayarınıza bağlayabileceğiniz DCP-1511'in fiyatından bahsedecek olursak, bize verilen bilgiye göre 422 TL civarında bir fiyat etiketine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Özetle

Evde kişisel kullanımlar ve küçük ofisler için uygun yapıda olabilecek olan DCP-1511, kompakt boyutları ve çok yönlü fonksiyonlarıyla başarılı. Baskı kalitesi ve baskı hızıyla da beğendiğimiz DCP-1511, ağ fonksiyonlarına ise sahip değil.

Kimler Almalı

Bilgisayarınıza bağlayacak çok yönlü yazıcı arıyorsanız DCP-1511'i yakından inceleyebilirsiniz. Brother DCP-1511, hem ev hem de küçük ofisler için kullanılabilir.

Alternatifleri

Eğer ağ üzerinden aynı anda birden fazla bilgisayara bağlamak için bir yazıcı arıyorsanız Brother'ın ürün ailesinden başka ürünlere bakabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Brother DCP-1511
Ürün Markası Brother
CHIP Online Notu
80
Teknoloji Siyah beyaz
Baskı Teknolojisi Lazer
Baskı Çözünürlüğü 2400x600 dpi
Kağıt Kapasitesi 150 sayfa
Baskı Hızı 20 sayfa/dakika A4
Bağlantılar USB 2.0
Okuyucu Yorumları