Profesyonellerin ruhuna tam anlamıyla uygun.

Bir önceki nesil olan Canon EOS 5D Mark II'ye göre teknik açıdan önemli üstünlükler içeriyor.

Canon EOS 5D Mark III İnceleme
CHIP Online Notu 99
  • Yüksek çekim kalitesi
  • Günümüzün en kapsamlı özellikleri
  • Haklı olarak biraz pahalı.

Canon'un DSLR fotoğraf makineleri arasında en üst seviyeye hitap eden EOS 5D Mark III modeli, profesyonel seviyedeki fotoğrafçıların beklentilerine tam anlamıyla cevap vermeyi başarıyor. Fotoğrafa sanatsal açıdan yaklaşanların yeni gözdesi olan makinede, bir önceki nesil olan EOS 5D Mark II'den farklı olarak güncellenen ve dikkat çekmeyi başaran birçok farklı özellik söz konusu. 22.3 MP çözünürlükte tam kare algılayıcıya sahip olan Canon EOS 5D Mark III'te tasarımsal açıdan çok büyük bir fark görünmese de, teknolojik ve öncü olarak gösterilebilecek birçok yenilik var.

Canon EOS 5D Mark III ile beraber ISO aralığını 100 ile 25.600 arasında belirleyebilmek mümkün olabiliyor. 6400'den 25.600'e yükseltilen değer sayesinde artık özellikle düşük ışık bulunan ortamlarda daha durağan ve belirgin kareler elde edilebiliyor. Gerekli durumlarda gren önemsenmeyerek değerin 102.400'e yükseltilebilmesi de mümkün. Hiç şüphesiz yükseltilen ISO aralığı sonrasında görüntü işlemciye de oldukça fazla iş düşüyor. Yeni nesil görüntü işlemci DIGIC 5+ adına sahip ve pürüzsüz görüntüler için bileğinin hakkıyla çalışıyor.

61 noktalı otomatik odaklanma sistemiyle fark yaratan fotoğraf makinesinde 1920 x 1080 piksel çözünürlükte HD video çekimi yapılabiliyor. Video ve ses kaydına dair ayarların tümü hassas bir şekilde ayarlanabiliyor. Canon EOS 5D Mark III ile o kadar iyi sonuçlar alınabiliyor ki tüm dünyayı kasıp kavuran ünlü House dizisinin altıncı sezon finalinin tüm sahnelerinde tercih edildi. Canon EOS 5D Mark III'ü sıra dışı kılan birçok özellik var. Netleme ve perde sesini mümkün olan en az düzeye indiren sessiz mod özellikle yapay olmayan sahnelerin peşinde olanlar için oldukça önemli. Üzerinde durulması gereken bir diğer detaysa tam bir batarya şarjıyla tam 16 bin fotoğrafın çekiliyor olması. Canon EOS 5D Mark III ile beraber saniyedeki çekim hızı da altı kare değerine yükseltildi. Keşfedilmeyi bekleyen birçok özelliğe sahip olan Canon EOS 5D Mark III'ın fotoğrafçılıkta yepyeni bir dönem başlattığı kesin gibi görünüyor.
Canon'un amiral gemisi EOS 5D Mark III'te sunulan ekran, 3.2 inç büyüklüğünde ve 1040k noktadan oluşuyor. Tahtını EOS 5D Mark III'e devreden ve şimdiye dek üst seviyedeki popülerliğini korumayı başaran EOS 5D Mark II'deki ekran ise 3.0 inç büyüklüğe ve 920k noktaya sahipti. Ekranın yine gövdeye sabit bir şekilde yerleştirildiği dikkatlerden kaçmıyor. Hızlanan üst seviye SD kartlar nedeniyle bazı modellerde CF kart yuvaları, yerini tamamen SD'ye bıraktı. Canon EOS 5D Mark III'ta ise her iki türe destek veriliyor. Tahminen tam anlamıyla SD standardına geçiş bir sonraki nesilde tamamlanmış olacak. Canon'un yeni gözdesinde hızlı ve yüksek kapasite sunan 64 GB'lık SDXC bellek kartlarının da kullanımı destekleniyor.

Özetle

Canon EOS 5D Mark III gerçekten de günümüzün en iyi fotoğraf makinelerinden biri. Fotoğrafçılığı meslek olarak yapıyorsanız veya daha uygun fiyatlı makinelerin özelliklerinden tatmin olmuyorsanız daha iyisini aramayacağınızı garanti ediyor.

Alternatifleri

En önemli rakiplerde de iddialı fotoğraf makineleri var. Elinizdeki lensler doğrultusunda seçim yapmanız gerekeceğinden markacılığınızı korumanız gerekecek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon EOS 5D Mark III
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
99
Çözünürlük 22.3 MP (5760 x 3840)
Depolama Compact Flash + SD
ISO Aralığı 100 - 25.600
Dahili Mikrofon Mono
Ekran 3.2 inç
Boyutlar 152 x 116 x 76 mm
Ağırlık 150 gram
Okuyucu Yorumları