Canon EOS M3 testte!

Bugün inceleme konumuz, Canon'un EOS M'den sonra sunduğu EOS M3 modeli.

CHIP Online Notu 75
  • Sınırsız sürekli çekim
  • Wi-Fi ve NFC
  • Dokunmatik ve selfie ekran
  • EOS DSLR kullanıcıları için kolay geçiş
  • Kompakt yapı
  • 24MP APS-C format sensor
  • Yenilenen gövde yapısı
  • Yerleşik vizör yok
  • Nispeten yavaş
  • Pil ömrü
  • Ultra HD eksik

Canon, yılın ilk duyurusunu kısa bir süre önce EOS 1D X Mark II ile gerçekleştirmişti. Ardından da çok geçmeden orta segment DSLR kategorisinin EOS 70D modelini güncelleyerek, EOS 80D modelini tanıtmıştı. DSLR alanındaki modeller profesyoneller tarafından ilgi çekici bulunuyor olsa da elbette aynasız kategoride DSLM sınıfı makineler de oldukça rağbet görüyor. Özellikle kompakt yapıları ve başarılı fotoğraf kalitesiyle anılan DSLM sınıfı makineleriyle de öne çıkan Canon'un, geçtiğimiz yıl tanıttığı EOS M3 modeli sonunda elimize geçti.

Yine kısa bir süre önce incelediğimiz EOS 760D'yle yakın zamanlarda tanıtılan EOS M3, EOS M'den sonra ortaya çıkmış, yeni nesil 24.2 MP APS-C boyutlu CMOS alıcı ve Canon'un yeni DIGIC 6 görüntü işlemcisiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Şimdi o model elimizde. Peki, Canon EOS M3 neler sunuyor? Şimdi yakından bakalım...

Yenilenen teknik birim

Yenilenen teknik birim

Az önce de söylediğimiz gibi Canon EOS M3, 24.2 MP APS-C boyutlu CMOS alıcı, DIGIC 6 görüntü işlemci, hibrit tip CMOS AF III sistemi kullanıcılara getiriyor. Ancak en önemli nokta sanıyoruz EOS M'in en büyük eksikliği olan, otomatik odaklamanın beklenenden çok uzun sürmemesi için getirilen 49 noktalı odaklama sistemini barındırması.

Yenilenen gövde yapısıyla tasarımıyla ilgi uyandıran ve ele selef modele göre daha iyi oturan Canon EOS M3, 3 inç boyutunda dokunmatik bir ekranın sahibi. Ekranın en önemli özelliklerinden biri, selfie açısına ayarlanabilmesi. Yani ekranı yukarı yönde 180 derece katlayarak objektife doğru çevirebiliyorsunuz. Böylece selfie çekimleri yapmak bu fotoğraf makinesiyle oldukça kolaylaşıyor.

Boyutlarıyla fazlasıyla kompakt yapıda tasarlanan ve yalnızca 366 gram ağırlığında olan EOS M3, bize halihazırda gövdeyle birlikte satılan 18-55 mm lensiyle geldi. Onun yanında yine 55-200 mm'lik lensle de deneyimleme fırsatı bulduğumuz makine, lens konusunda olduğu kadar vizör konusunda da tercihi kullanıcıya bırakıyor. Üzerinde dahili vizör bulundurmayan makine, bu anlamda elektronik vizör isteyenleri ayrı satılan aksesuara yönlendiriyor.

Başarılı fotoğraf kalitesi

Başarılı fotoğraf kalitesi

Fotoğraf kalitesiyle başarılı sonuçlar veren Canon EOS M3, çektiği fotoğraflarla giriş ve orta segment DSLR'ları göğüsleyebiliyor. Performansı Canon fanlarının takdirini toplayacaktır.

Makine, RAW formatında çekim yaparken saniyede 4 kare hızında tam çözünürlüklü sürekli çekim performansı sunabiliyor. Bu süre EOS M modelinde 3 kare seviyesindeydi. Çekim esnasında farkını hissediyorsunuz, ancak artışı çok yüksek bulmadık.

Elektronik vizöre dahili olarak üzerinde yer vermese de Canon EOS M'in aksine üzerinde dahili flaş bulunduran EOS M3, ISO noktasında da 25600'e kadar aralık sunuyor.

EOS M3'le birlikte gelen yeniliklerden biri de Wi-Fi ve NFC gibi kablosuz yeteneklerin makinede yer alması oluyor. Bu sayede yaptığınız çekimleri paylaşma ve uzaktan kontrol gibi özellikleri elinizin altına getiriyor.

EOS M3, Full HD video kalitesinde video kaydı da yapabiliyor. Ancak bu noktada Ultra HD kayıt yapmasını beklerdik. Saniyede 30 kareye kadar Full HD kayıt yapabilen makinenin, üzerinde mikrofon ve HDMI yuvaları bulundurduğunu da söyleyelim. Yani bu kameraya harici mikrofon bağlayabiliyor ve HDMI'dan çıkış alabiliyorsunuz.

Son olarak EOS M3'ün pil ömrüne değinelim. Aldığımız pil ömrü sonuçları Full HD video noktasında 2 saat 6 dakika olarak karşımıza çıktı. Fotoğraf bölümünde ise flaşsız olarak 460 fotoğraf, flaşla ise 230 fotoğraf çekilebilen makine, pil ömrüyle daha iddialı olabilirdi diye düşünüyoruz. O nedenle bu makineyi satın almayı planlayan fotoğraf sever gezginler, alışveriş listesine elektronik vizörün yanına bir de yedek pil yazsalar iyi ederler.

Fotoğraf Örnekleri

Fotoğraf Örnekleri

Özetle

EOS M'den sonra gelen M3 modeli, başarılı özellikleri fotoğraf severlere sunuyor. Selef modele göre gelişen özellikler ve giderilen eksiklikler yerinde. Tasarımıyla da eskisine nazaran daha rahat kullanılabilir durumda olan fotoğraf makinesi, Wi-Fi ve NFC gibi yeteneklerin kazandırılmasıyla da yeteneklerini arttırıyor. Pil ömrü daha iyi olsa ve elektronik vizör de dahili olarak sunulsa çok daha başarılı olurmuş kanaatindeyiz. Fakat fotoğraf severler, fotoğraf kalitesinden memnun kalacaklardır.

Canon EOS M3'ü 18-55 mm lens ile 2249 TL fiyatla bulmak mümkün.

Kimler Almalı

Canon EOS M3'ü DSLM sınıf aynasız fotoğraf makinesi arayanlar inceleyebilirler. Performansıyla orta sınıf DSLR'ı karşılayabilecek olan EOS M3, video konusunda da mikrofon desteğiyle beraber Full HD çekim imkanı tanıyor.

Alternatifleri

Canon EOS M3'e alternatif olarak Fujifilm X-Pro2 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon EOS M3
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
75
Tip DSLM
Görüntü Sensörü 22,3 x 14,9 mm CMOS
Etkin Piksel Yaklaşık 24,2 megapiksel
Toplam Piksel Yaklaşık 24,7 megapiksel
En Boy Oranı 3:2
Düşük Geçiş Filtresi Yerleşik/Sabit
Sensör Temizliği EOS entegre toz temizleme sistemi
Renk Filtresi Türü Ana Renk
Görüntü İşlemcisi DIGIC 6
Lens Yuvası EF/EF-S
ISO 100 - 25600
Odak Uzaklığı 1,6x lensin odak uzaklığına eşdeğer
Ekran 3 inç dokunmatik
Boyutlar Yaklaşık 111 x 68 x 44 mm
Ağırlık Yaklaşık 366 gr
Okuyucu Yorumları