Yaz aylarının kurtarıcısı

Kolay monte edilebilen etkili işlemci sıvı soğutma bloğu.

CHIP Online Notu 85

CoolIT Systems tarafından üretilen Eco, mümkün olduğu kadar çok kasa ile uyumlu olması düşünülerek tasarlanmış bir su soğutma sistemi. Her ne kadar su soğutma sistemi deyince bazı kullanıcılar bu sistemlerin boyutu ve bakımı dolayısı ile şüpheye kapılsa da Eco ile bu dertlerin hiç biri ile uğraşmadığınızı belirtmemizde fayda var.Özellikle de kullanıcıların daha hazır çözümlere yöneldiği şu günlerde Eco'tu satın aldıktan sonra monte etmeniz yeterli. Zira ürün kapalı bir sisteme sahip olduğu için dışarıdan herhangi bir müdahale gerektirmeden sorunsuz bir biçimde çalışıyor. Intel 775, 1156, 1366 ve AMD AM2, AM2+, AM3 soketlerini destekleyen ürün farklı soketler için farklı metal kitler yerine ayarlanabilir bir ayakla geliyor ki bu da montaj işlemini çok daha kolaylaştırıyor. Ürünün soğutma konusunda standart işlemci fanlarına göre sunduğu farkı test ettiğimizde boşta 10 derece yüksek ise 15 derece daha iyi soğutma sağladığınız gördük.

Özetle

Kolay montajı, piyasadaki kasaların nerdeyse tamamı ile uyumlu olması ve geniş soket desteğiyle başarılı bir sıvı soğutma çözümü.

Alternatifleri

Corsair'in benzer bir çözümü olan H50, yine kolay montajı ve geniş soket desteği ile dikkat çekiyor. Göz atmak isteyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli CoolIT ECO A.L.C.
Ürün Markası 3COM
CHIP Online Notu
85
CPU plakası Bakır
Intel soket desteği 775, 1156, 1366
AMD soket desteği AM2, AM2+, AM3
Çalışma ömrü 50.000 Saat
Termal macun CoolIT Systems Pro A.T.C.
Garanti 2 Yıl
Okuyucu Yorumları