Sahip olunması gereken bir animasyon programı

Web’de sık sık karşılaştığınız animasyonların yaratılması için kullanılan Flash yazılımını mutlaka biliyorsunuzdur. Peki daha az bilinen, Rave adlı yazılımı duydunuz mu?

COREL RAVE 2 İnceleme
CHIP Online Notu 82

Corel’ın pahalı grafik paketlerinin derinliklerinde bir bileşen olan Rave’in yeni sürümü olan 2 ise uygun fiyatı ile artık tek başına ayaklarının üstünde durmaya hazırlanıyor. Flash ile aynı çalışma mantığına sahip olan yazılımın animasyon araçları, yeni başlayanların bile etkileyici animasyonlar yaratması için oldukça basite indirgenmiş. Yazılım sıfırdan kendi animasyonlarınız oluşturmanız için çizim araçlarına da yer veriyor. Alternatif olarak diğer yazılımlardan ve clip art koleksiyonlarından grafikler alabilmenize olanak tanıyan Rave, aynı Flash’ta olduğu gibi kullanıcılara güçlü bir animasyon tekniği olan “tweening” kullanmaya da imkan tanıyor. Bu şekilde, bir şekli ilk karede oluşturduktan sonra son karede yaptığınız değişikliklere göre yazılım ara kareleri otomatik olarak, geçişe uygun bir şekilde oluşturabiliyor. Bu geçişler, saydamlık, renk ve 3D perspektif efektlerinde kullanılabiliyor.

Özetle

Sadece birkaç dakika içinde çok fazla beceri gerekmeden etkileyici animasyonlar yaratabileceğiniz ekonomik bir Flash yazılımı. Kullanma kılavuzu yetersiz, ancak yazılımı kendi başınıza da öğrenebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli COREL RAVE 2
Ürün Markası Corel
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları