Komple hız

Bilgisayar performansını gözle görülür bir biçimde artırıyor

CHIP Online Notu 85

SSD disklerin performans konusunda mekanik diskleri çoktan geride bıraktığını daha önce de belirtmiştik. Fakat söz konusu performans sadece okuma ve yazma hızını değil, rastgele erişim hızını da kapsıyor ve toplamda bilgisayarınızı çok daha hızlı kullanmanıza olanak tanıyor. Örneğin mekanik bir diskte parçalanmış bir dosyanın açılması, okuma yazma kafasının sık sık hareket etmesi dolayısı ile birkaç saniye sürebilmekte. Oysa SSD disklerde okuma yazma kafası yer almadığı için dosya parçalanmış olsa dahi 0.1 ms erişim hızı ile işlemci ve diğer bileşenlerinize de bağlı olarak 1 saniyeden kısa bir sürede dosyanız açılabiliyor. Özellikle 10 GB yer kaplayan günümüz oyunlarının bölüm yüklemelerinde bu fakrı anlayabilirsiniz. Corsair'in Force serisinden 60 GB'lık diski de saniyede ortalama 230 MB okuma ve 190 MB yazma hızı ile toplam bilgisayar performansını gözle görülür bir biçimde artırıyor. Artık disk birleştirme uygulamalarına veda edebilirsiniz.

Özetle

Okumada 0.1, yazmada ise 0.2 ms erişim süresi ve yüksek performansı ile Corsair, işletim sisteminiz kurmak için ideal bir disk.

Alternatifleri

Bütçenizi 100 dolar daha artırdığınızda iki katı daha fazla kapasite ve benzer hızları sunan SAMSUNG MMCRE28G5MXP'yi alabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Force 60 GB
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
85
Arabirim SATA II 3 Gbps
Kapasite 60 GB
Boyut 2.5", 3.5" Dönüştürücülü
Okuma/yazma hızı 230/190 MB/s
Erişim hızı Yazma 0.2 ms, Okuma 0.1 ms
Okuyucu Yorumları