Ses performansı boyutlarının hayli üzerinde.

Bilgisayar ortamında sesin ustası, yeni yılda meraklıların karşısına bambaşka bir ürünle çıkıyor.

Creative Sound Blaster AXX SBX 8 İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Etkileyici ses kalitesi
  • Dokunmatik kontroller
  • Ek ses yetenekleri
  • Bluetooth olmaması büyük kayıp.

Creative'i en çok ses sistemleri ve benzersiz ses kartlarıyla tanıyoruz. Son zamanlarda Bluetooth destekleyen ses sistemleri ile gündemi işgal etmeyi başaran firmadan son hamle AXX serisi ürünlerle geldi. AXX serisi aslında kule biçimli tasarlanmış bir hoparlör olarak görünüyor ve üzerinde bir mikrofon da var. Hemen sesli görüşmeler için tasarlandığını düşündüğünüzü tahmin ediyoruz ancak çok daha fazlası var. Yeni bir ses işlemcisi ve sizi gerçekten şaşırtacak benzersiz bir ürün karşınızda.

Üç farklı boya sahip olan ailede en küçük olan model, incelememize konuk olan SBX 8. Yakından baktığımızda ürün 360 derece çevresel ses üretebilme ve gerçekten boyundan büyük işler başaracak bir kaliteye sahip. USB bağlantısı ile bilgisayar bağlantısı sağlandığında ve yazılım kurulduğunda yetenekler bir bir ortaya çıkmaya başlıyor. Örneğin bilgisayarınızdan müzik dinlediğinizi varsayalım. O anda Skype gibi bir program üzerinden çağrı gelmesi durumunda üst yüzeydeki dokunmatik tuşlar sayesinde cevap verildiği anda benzersiz teknolojiler devreye girmeye başlıyor. Normal şartlarda görüşme sırasında hoparlöre yakın bulunmanız gerekir ancak Creative, Smart Voice teknolojisi ile odanın en uzak köşesinde bile sesinizi aynı kalitede karşı tarafa iletebiliyor ve karşı tarafın ses düzeyi konumuna göre ayarlanıyor. Dahası ortamda müzik veya bir elektrik süpürgesi gürültüsü olsa bile Crystal Voice teknolojisi ile yabancı sesler tamamen kesilebiliyor. Dilerseniz sesinizi gerçek zamanlı olarak değiştirerek arkadaşlarınıza eğlenceli şakalar da yapabilmeniz mümkün.

Özetle

Creative Sound Blaster AXX SBX 8'i bahsettiğimiz gibi sadece bir konferans kiti olarak düşünmemek gerekiyor. Gerçekten boyuna göre üstün bir ses kalitesine sahip ve müzikteki ayrıntıları sunma konusunda da oldukça başarılı. Büyük modellerle aldığınız haz doğal olarak birkaç basamak daha yukarı taşınıyor.

Alternatifleri

Benzer ürünler piyasada var ancak söz konusu bilgisayar ortamında ses olduğunda Creative'in bambaşka bir noktada konumlandığı kesin. SoundBlaster AXX SBX 8 gerçekten benzersiz bir ürün ancak ağabeylerindeki gibi Bluetooth desteği içermemesi şansını biraz zora sokuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Creative Sound Blaster AXX SBX 8
Ürün Markası Creative
CHIP Online Notu
78
Bağlantı USB 2.0
Ses Girişi 3.5 mm
Kontroller Dokunmatik
Boyutlar 64.6 x 57 x 166.1 mm
Ağırlık 300 gram
Okuyucu Yorumları