D-Link aramızda

802.11n desteği sunan istasyonlu bir USB adaptör.

CHIP Online Notu 68

Uzun zaman önce WEP şifreleme kullanan kablosuz ağların güvenliğini test etmek için Backtrack ile birlikte kullandığımız ve gayet başarılı sonuçlar elde ettiğimiz D-Link'in atheros yonga setli PCI ağ kartlarından sonra firmayı tekrar ülkemizde aktif bir biçimde görmek gerçekten hoş. Bu ay test merkezimize kablosuz ağ adaptörü DWA-125 ile katılan firma, bu ürün ile kullanıcılara 802.11n desteği sunmayı amaçlıyor. İster dizüstü ister masaüstü kullanın, eğer kablosuz ağda dosya paylaşımı vb. işlemleri çok sık gerçekleştiriyorsanız 150 Mbit aktarım hızından yaralanmak isteyebilirsiniz. Ralink RT3070 yongasetinin kullanan ürün, beraberinde kurulum rehberi ve CD'si ile gelse de kolay kullanımı sayesinde bunlarla uğraşmanıza gerek yok. Eğer hâlihazırda ağ kablosu vasıtası ile internete bağlıysanız Windows 7, ürünün sürücüsünü otomatik olarak bulup indiriyor ve ürün anında kullanıma hazır hale geliyor. Son olarak ürünün popüler Linux işletim sistemi Ubuntu'da dahi çalıştığını belirtelim.

Özetle

Uzatma kablosu ve sabitleme ayağı ile çekim problemi de yaratmayan D-Link, WPS desteği sayesinde modeminizle kolayca anlaşıyor.

Alternatifleri

Daha ufak boyutlara sahip fakat yine 802.11n standartlarında bir ürün arıyorsanız ZyXEL'in NWD-20N modeline göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli D-Link DWA-125
Ürün Markası D-Link
CHIP Online Notu
68
Standartlar 802.11 b/g/n 150 Mbit
Arabirim USB 2.0
Diğer Uzatma kablosu ve kaide
Güvenlik WEP 64/128-bit, WPA, WPA2
İşletim sistemi 2000, XP, Vista, 7 (32 & 64-bit)
Kurulum WPS ile otomatik
Okuyucu Yorumları