3G'li Dark EvoPad'i inceledik.

Tabletle her yerden internete girmek isteyenlere 3G desteği sunan EvoPad'i inceledik!

CHIP Online Notu 69
  • 3G ve GPS desteği
  • HD IPS ekran
  • Flaşlı arka kamera
  • Uygun performans
  • Fiyatı yüksek
  • Sanal klavye
  • Hoparlörler

Daha önce Dark'ın akıllı telefonlarından ikisini yakından incelemiştik hatırlarsanız. Evo X5 ve Evo P60 akıllı cep telefonu modellerinden sonra Dark, bu kez bir tabletle test merkezimize konuk oldu. EvoPad 3G M1040 adında olan incelediğimiz tablet modeli, isminden de anlaşılabileceği gibi 3G desteği sunan bir tablet. 3G ve GPS özelliğiyle öne çıkan EvoPad, bir tabletten beklenebilecek hemen her özelliği sunuyor. Elbette incelememiz süresince tabletin hangi bileşenlerle çalıştığını ve performans noktasında nasıl davrandığından bahsedeceğiz. O nedenle sözü çok uzatmadan EvoPad 3G M1040'a daha yakından bakalım.

Dahili 3G desteği

Android işletim sistemiyle çalışan EvoPad 3G M1040, 3G destekli bir tablet. Böylece yalnızca Wi-Fi ağlarının olduğu noktalarda değil, evde veya dışarıda, nerede olursanız olun internete bağlanabilme ve sosyal ağlarınızı kontrol edebilme şansı sunuyor. Tabletin üst kenarında bir kapak altında SIM kart slotu bulunuyor. 3G SIM hattınızı buraya taktığınızda aktif olan mobil veri iletişimi sayesinde internete rahatlıkla erişim sağlayabiliyorsunuz. Böylece diğer Android'li tabletlerden 3G farkıyla ayrılan EvoPad, sahip olduğu GPS alıcıyla otomobilinizde navigasyon cihazı olarak rol alabilmesiyle de avantaj sahibi.

10.1 inç ekranın sahibi olan tablet, HD IPS panel ekran taşıyor. 1280x800 piksel çözünürlüğünde görüntü üreten ekranın parlaklığı iyi seviyede. Ayrıca sezgisel kapasitif ekranı ile en küçük dokunuşları algılayan tablet, konforlu bir kullanım sağlıyor. Ekranın hemen üzerinde bir ön kamera görüyoruz. Bu ön kamerasıyla 2.0 megapiksel çözünürlük sunan tablet, böylece görüntülü görüşmeler için uygun. Arka kameraya baktığımızda burada flaşla desteklenmiş ikinci bir kamera daha bulunduğunu görüyoruz. 5.0 megapiksel değerinde olan bu kamera ile yapılan çekimlerde tatmin edici kareler yakalamak mümkün.

Android'li tablet

Tabletin tasarımıyla özel olduğunu söyleyemeyiz. Alüminyum renkli bir arka yüzey ve çok ince veya hafif olmayan bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Arka yüzeyde üst tarafta plastik bir kapakla ayrılmış bir bölge görüyoruz. Bu alanda SIM kart slotu ile microSD bağlantısı bizi karşılıyor. Ayrıca yine aynı kenarda tableti şarj etmek için kullanılabilecek olan güç girişi, microUSB slotu ve kulaklık bağlantısı bulunuyor. Sağ yüzde ses ve güç butonları da bizi karşılıyor.

Tabletin Android işletim sistemiyle çalıştığını söylemiştik. Android 4.2.2 sürümüyle gelen tablet, Mediatek MTK 8389 işlemcisini kullanıyor. Dört çekirdekli olan işlemci, iyi seviyede çalışıyor. İşletim sistemi içinde rahatlıkla hareket edebiliyor, uygulama ve ekranlar arasında kolay geçiş yapıyorsunuz. 1 GB RAM ile 8 GB dahili hafızayı da teknik kadrosunda tutan tablet, PowerVR SGX544 grafik işlemcisiyle de oyunlara hazır.

EvoPad 3G M1040, teknik özelliklerinden de rahatlıkla anlaşılabileceği gibi üst düzey bir tablet değil. Orta seviyede değerlendirilebilecek olan tablet, AnTuTu sonucuna göre 12928 skoruyla da bunu gösteriyor. Buna ek olarak CPU Prime'da 2873 puan alan tablet, internet performansıyla da 1514 puanda kalıyor.

Özetle

Android'li tabletler arasında dahili 3G desteğiyle öne çıkan EvoPad 3G M1040, tableti üzerinden her yerde rahatça internete girmek isteyenler tarafından beğenilecek seviyede. Tabletiyle fotoğraf çekmek isteyenlerin bu taleplerini de karşılayabilecek olan tablet, performansıyla da oyun ve uygulamalara uygun.

EvoPad 3G M1040'ın fiyatı ise 599 TL. Tableti bu fiyat etiketiyle pahalı bulduğumuzu söyleyebiliriz. Zira az farkla Apple iPad mini ve Samsung Galaxy Tab 3 alternatifleri raflarda yer alıyor. Ancak EvoPad 3G M1040'da dahili 3G desteği olduğunu da yeniden hatırlatalım.

Kimler Almalı

Tabletiyle internete girmek için yalnızca Wi-Fi ağlarına mahkum kalmak istemeyenlerin ilgisini çekebilecek olan EvoPad 3G M1040, dahili 3G desteği sunuyor. Böylece her an her yerde internet erişimi sunabilen tablet, Android platformunda çalışan bir tablet için uygun yapıda.

Alternatifleri

EvoPad 3G M1040'a alternatif olarak yakın fiyat bandında Apple iPad mini ve Samsung Galaxy Tab 3'ü alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark EvoPad 3G M1040
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
69
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciMediatek MTK 8389
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiHD IPS Panel
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX544
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi6000 mAH
Boyutlar246 x 174 x 9.7 mm
Ağırlık647 gr.
Okuyucu Yorumları