Yeni standarda geçmek için bir neden mi?

802.11ac kablosuz ağ standardına geçmek mi istiyorsunuz? O halde bu cihaza bakalım...

CHIP Online Notu 79
  • Uygun performans
  • 2 USB bağlantısı
  • Üç antenle destekleniyor
  • Kolay kurulum
  • Arayüz İngilizce
  • Antenler sökülemiyor

Yeni çıkan cep telefonlarının pek çoğu yeni kablosuz ağ standardı olan 802.11ac'yi kullanıyor, elbette buna dizüstü bilgisayarlar da dahil. Daha yüksek hızda veri aktarımı imkanı tanıyan 802.11ac teknolojisine adapte olabilmek içinse geriye bir tek buna uygun bir cihaz sahibi olmak kalıyor. Halihazırda standart bir modeminiz varsa, ek bir Router'la bu yeni kablosuz standarda geçiş yapabilirsiniz. Bugün elimizdeki Dark RangeMax GigaBit AC Router'ı da bu işi görebilecek türde bir cihaz.

3 antenli

Dark RangeMax GigaBit AC Router, siyah renkli plastik gövdeli bir router. Üzerinde 5'er dbi'dan 3 anten sahibi olan cihaz, antenlerini sökmenize izin vermiyor. Yani antenler sabit. Bu noktada antenlerin sökülebilir olmasını beklerdik doğrusu elbette.

Router'ın ön yüzünde her zamanki gibi LED bildirimler bizi bekliyor. Bağlantılar da arka yüzde bulunuyor. Bunlar arasında asıl dikkat çeken nokta iki adet USB noktası. Bu USB bağlantılarını kullanarak depolama birimlerinizi ağa dahil edebiliyorsunuz.

1200 Mbps desteği

Dark RangeMax GigaBit AC Router, 802.11ac bağlantısını destekliyor dedik. a, b, g standartlarında 2.4 GHz bandında 300 Mbps teorik hız sunan router, 5 GHz bandında ise ac standardının kapısını açıyor ve burada da 867 Mbps'e kadar veri transfer hızı sunabiliyor. Toplamda 1167 Mbps hıza erişebilen router, daha akılda kalıcı olması için kutu üzerinde 1200 Mbps desteği sunduğunu ifade ediyor.

Kablosuz erişim noktası, yönlendirici ve Wireless ISP modlarında kullanılabilecek olan Dark RangeMax GigaBit AC Router, kurulum noktasında da rahatlık sunuyor. Kutu içeriğinde gelen kitapçığı kullanarak hızlı bir şekilde kurulumu gerçekleştirebiliyorsunuz. Fakat arabirimin İngilizce olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Dark RangeMax GigaBit AC Router, 802.11ac standardına terfi etmek isteyenler için değerlendirilebilecek bir cihaz olabilir. Kolay kurulumu ve uygun fiyatıyla tercih edilebilecek olan Dark RangeMax GigaBit AC Router, üzerinde iki USB noktası bulundurmasıyla da avantaj sağlıyor.

Dark RangeMax GigaBit AC Router'ın fiyatı ise 222 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Dark RangeMax GigaBit AC Router, 802.11ac standardına terfi etmek isteyenler tarafından değerlendirilebilir.

Alternatifleri

Dark RangeMax GigaBit AC Router'a alternatif olarak TP-LINK Archer C5 tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark RangeMax GigaBit AC Router
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
79
Standart 802.11 b/g/n/ac
Hız 1200 Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5 Ghz
Bağlantılar WAN, Ethernet (4 adet), USB 2.0 (2 adet)
Güvenlik WEP, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK
Ağırlık 416 gram
Okuyucu Yorumları