Ağını kablosuza dönüştürmek isteyenlere...

Kablosuz ağını genişletmek veya kablolu ağını kablosuza dönüştürmek isteyenlere...

CHIP Online Notu 80
  • Kompakt tasarım
  • Uygun performans
  • Zahmetsiz kurulum
  • USB portu yok

Evinizde halen kablolu bağlantı ile internete bağlanıyor ancak kullandığınız tablet ve telefonları evinizdeki ağa bağlayamadığınızdan şikayetçiyseniz inceleyeceğimiz bu ürün işinize yarayabilir. Hem kablolu modemi kablosuz internete taşıyan, hem de kablosuz ağın menzilini genişleten bir ürün olarak kullanabileceğiniz Dark RangeMax WRN320, kompakt tasarımıyla da oldukça pratik bir cihaz. Peki, cihaz nasıl kullanılıyor ve dahası neler sunuyor? Şimdi bu soruların cevabını arayalım.

Dark RangeMax, oldukça kompakt tasarıma sahip bir ürün. Bu cihazı çalıştırmak için yalnızca prize takmanız yeterli oluyor. Kablosuz modem kullanıyorsanız bir menzil genişletici olarak kullanabileceğiniz RangeMax, kablolu modemle de kullanılabilecek yapıda. Kablosuz modemlerle kullanmak için cihazı prize taktıktan sonra üzerindeki butona basıp, ardından modeminizdeki WPS butonuna basmak eşleşme için yeterli. Ardından evinizde, modemin menzilinin ulaşmadığı noktalara bu cihazla Wi-Fi taşıyabiliyorsunuz.

RangeMax, dört farklı modda çalışabiliyor. Bunlar arasında erişim noktası, yönlendirici, tekrarlayıcı ve istemci seçenekleri mevcut. Eğer cihazı menzil genişletici olarak kullanacaksanız, cihazın arayüzünden tekrarlayıcı modunu seçmeniz gerekiyor. Bu arada arayüzün Türkçe olması da kolay kullanım için avantaj.

Kablolu modem kullananlar kutudan çıkan Ethernet kablosunu kullanarak RangeMax'ı modemlerine bağlayabiliyorlar. Böylece kablolu bağlantıyı kablosuz hale çevirmek mümkün. Sonrasında da tablet ve cep telefonlarınızı ağınıza bağlayabiliyorsunuz.

RangeMax, 802.11n Wi-Fi standardını kullanıyor ve 300 Mbps'e kadar veri transfer hızı sunabiliyor. Bu da sağlıklı bir bağlantı için ideal. Bazı modellerde olduğu gibi antenlerini harici olarak değil, gövdesinde dahili olarak taşıyan cihaz, ayrıca bir USB portuna ise yer vermemiş.

Özetle

Wi-Fi ağının menzilini genişletmek veya kablolu ağı kablosuza taşımak için ideal bir cihaz olan Dark RangeMax WRN320, işini iyi şekilde yerine getiriyor.

RangeMax WRN320'nin fiyatı ise 74 TL civarında.

Kimler Almalı

Modeminin kablosuz ağını genişletmek isteyen veya kablolu ağını kablosuza dönüştürmeyi dileyenler tarafından yakından incelenebilir.

Alternatifleri

Eğer bu tür cihazlarda USB girişi arıyor veya daha fazla Ethernet portunun bulunmasını istiyorsanız alternatif olarak TP-Link TL-WR710N'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark RangeMax WRN320
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
80
Standart IEEE 802.11n
Veri Hızı 300 Mbps
Anten Dahili
Güvenlik WEP WPA-PSK / WPA2-PSK
Garanti 2 yıl
Okuyucu Yorumları