StoreX D22C'yi inceledik.

SATA diskleri bilgisayara bağlayabilen ve klonlayabilen StoreX D22C'yi inceledik.

CHIP Online Notu 81
  • Kolay çalışma
  • 2 disk desteği
  • Klonlama işlemi
  • 2.5 inç ve 3.5 inç desteği
  • Wi-Fi desteği yok

Elinde birden fazla sabit disk olan ve bunları harici olarak kullanmak isteyenlere özel geliştirilmiş bir çözüm olan StoreX D22C, Dark'ın Disk Station ürünleri arasında yer alıyor. Aynı anda iki diski tek platform üzerinden bilgisayara harici olarak bağlayabilen ve bunun yanı sıra klonlama özelliğine sahip olmasıyla yedekleme ihtiyacını da kolaylaştıran StoreX D22C, bu işleviyle büyük bir ihtiyaca hizmet ediyor.

Önce StoreX D22C'nin tasarımına bakalım. İstasyonun üzerinde iki adet disk yerleştirilebilmesi için iki slot bulunuyor. SATA disk arabirimini kullanan cihaz, hem 2.5 hem de 3.5 inçlik disklere uygun yapıda. Kutu içeriğinden çıkan bir aparatla 2.5 inçleri taktığınızda arada kalan boşluğu doldurabilmeniz mümkün. 3.5 inçler içinse böyle bir aparata zaten ihtiyaç yok; diski taktığınızda tam olarak yuvaya oturuyor.

Cihazın arka tarafında bağlantı noktası olarak USB'yi görüyoruz. Hemen yanında da güç girişi ve güç butonu bulunuyor. Ön taraftaysa az önce de bahsettiğimiz klonlama tuşu ve hemen yanında da LED ışıklandırmalar mevcut. Bunlara az sonra yeniden değineceğiz.

Bağlantı arayüzü olarak USB 3.0'ı kullanan StoreX D22C, elbette USB 2.0 bağlantı noktalarıyla da kullanılabiliyor. Ancak bilgisayarınızın USB 3.0 desteği varsa, veri transferinde yüksek hızlara ulaşabiliyorsunuz.

Tek tuşla klonlama

Toplamda 6 TB'a kadar disk desteği veren StoreX D22C, böylece yüksek kapasiteli SATA disklerin bir kenarda yatmasını engelliyor. Şimdi gelelim StoreX D22C'nin en önemli özelliği olan klonlamaya...

Üzerinde iki adet disk yerleştirebileceğiniz slot bulunduran StoreX D22C, bir diskteki verileri diğerine kolay bir şekilde kopyalamanıza, diskin klonunu almanıza olanak tanıyor. Diskleri yerleştirdikten sonra ön tarafta yer alan Clone tuşuna iki kez bastığınızda klonlama işlemini başlatan cihaz, hemen yandaki LED'ler yardımıyla klonlama işleminin takibini yapabilmenize de olanak tanıyor. %25, %50, %75 ve %100 LED'leri ile süreci takip edebilmeniz mümkün. Klonlama işleminin tamamlanmasının ardından da bir sesle uyarıda bulunan cihaz, işlemin tamamlandığını da bildiriyor.

Özetle

StoreX D22C, kullanışlı bir cihaz. Eğer kullanmak isteyip de kullanamadığınız SATA diskleriniz varsa StoreX D22C, size yardımcı olabilir. Klonlama işlemiyle de beğendiğimiz cihaz, USB 3.0 desteğiyle de hızlı veri transferi sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra Wi-Fi desteği de gösterse ve ağa rahatlıkla bağlanabilse çok daha iyi olurmuş diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Kullanmak isteyip de kullanamadığı SATA diskleri olanlar StoreX D22C ile bu diskleri bilgisayarlarına harici olarak bağlayabilirler. Bu bağlamda StoreX D22C'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Bu tip disk istasyonları arasında Wi-Fi destekli modeller de bulunuyor. Eğer disklerinize kablosuz olarak da erişmek istiyorsanız Akasa DuoDock X Wi-Fi'ı inceleyebilirsiniz. Öte yandan daha fazla diski aynı anda bilgisayara bağlamak isteyenler Dark StoreX.D40R'yi tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark StoreX D22C
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
81
Tip Docking Station
Disk Boyutu 2.5" / 3.5"
Disk Arabirimi SATA
Disk Sayısı 2 adet
Disk Desteği 6 TB
Bağlantı Arayüzü USB 2.0, USB 3.0
Okuyucu Yorumları