Dark SW09 SportWear İnceleme

Sportif akıllı saat arayanlar için gelen Dark SW09 SportWear ne kadar iyi? İnceledik!

CHIP Online Notu 73
  • iOS / Android desteği
  • İdeal pil ömrü
  • Sportif görünüm
  • Sorunsuz kullanım
  • Önemli uygulamaları destekliyor
  • Kayış terletiyor
  • Saat arayüzü seçeneği kısıtlı

Artık gündelik yaşamımızda etkin biçimde kullandığımız akıllı saatler oldukça moda. Yeni saat alacakların pek çoğunun incelemeden geçmediği akıllı saatler, geleneksel saat üreticileri de bu yöne eğilmeye itti elbette. Yani bu cihazları yalnızca teknoloji şirketleri değil, geleneksel saat üreticileri de üretiyor. Ha, fiziksel yelkovan ve akrepli saatler elbette hayatımızdan kolay kolay çıkacak değiller, klasik çizgileri daha uzun yıllar boyunca tercih edilecektir pek tabii. Ancak akıllı saatlerin tüketiciler tarafından ilgi görmesi çok zor olmadı. Piyasaya ilk çıktıklarından bu yana kısa zamanda global çapta hemen her ülkede büyük rağbet gören bu cihazlar, ülkemizde de yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle sportif faaliyetler için fitness takip cihazları noktasında tercih edilen akıllı saatlere bir örnek de kolumuzdaki Dark SmartWatch SW09 oluyor.

Sportif görünüm

Sportif görünüm

Dark SW09 SportWear, sportif görünümde bir akıllı saat. Kırmızı kayış ve yeşil kayışlı olarak iki farklı renk seçeneği bulunan saat, büyükçe bir ekrana sahip. IPS ekran 1.54 inç büyüklüğünde. Böylece geniş bir görüntüme alanı sunuyor.

Ekranında kayış rengiyle uyumlu tema taşıyan saat, böylece sportif görünümünü perçiniyor. Bluetooth üzerinden akıllı telefonunuzla bağlantı kurabiliyor, önemli sosyal medya uygulamalarının bildirimlerini ekranına taşıyor. Bunlar arasında Facebook, Twitter, WhatsApp ve WeChat yer alıyor. Öte yandan sporcuların önem verdiği, kronometre, kalori hesaplama, kalp ritim ölçümü ve adımsayar özelliklerini de üzerinde bulunduruyor.

Kullanım notları

Kullanım notları

Dark SW09 SportWear, Android Wear işletim sistemini değil, kendi yazılımını kullanıyor. Gayet hızlı ve sorunsuz çalıştığını gözlemlediğimiz bu işletim sistemi, size ihtiyaç duyabileceğiniz gerekli tüm uygulamaları kullandırıyor. Ancak saat arayüzü fazla zengin değil.

iOS ve Android'li akıllı telefonlarla uyumlu şekilde çalışabilen saat, tüm özelliklerinden faydalanabilmeniz için Fundo Wear adında bir uygulamayı kullanıma sunuyor.

Merak edenler için de söyleyelim; bu saat ile rehberinize erişip çağrı başlatabiliyor, telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabiliyorsunuz. Evet, direkt saat üzerinden telefon görüşmesi yapmak mümkün. Öte yandan saat ile nabzınızı kolayca ölçüyor, ne kadar adım attığınızı ve harcadığınız kalori miktarını ekranında görebiliyorsunuz.

Dark SW09 SportWear'in pil ömrü de fena değil doğrusu. Kullandığımız uzunca süre boyunca, ortalama 3 günlük pil ömrü sunduğunu söyleyelim.

Genel kullanım neticesinde cihazın kayışını ise biraz kalın bulduğumuzu belirtelim. Bahar aylarında sıkıntı yok, fakat yaz aylarında terlettiğini gözlemledik.

Özetle

Sonuç olarak Dark SW09 SportWear, uygun fiyatlı akıllı saatler arasında eli yüzü düzgün ve özellik bakımından iyi durumda bir akıllı saat olarak yer alıyor. Metal kasası ve sportif görünümüyle bu yönde bir akıllı saat arayanların ilgisini çekebileceğini söylemek gerek. Ancak kayışı terletiyor, bu da sıcak havalarda rahatsız edici oluyor doğrusu.

Dark SW09 SportWear'in fiyatı ise 319 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Bir akıllı saat arayışında olan, ancak uygun fiaytlı bir model bakan, öte yandan sportif görünüme önem gösterenler Dark SW09 SportWear'den hoşlanabilirler.

Alternatifleri

Dark SW09 SportWear'a alternatif olarak Huawei Band A2 akıllı bilekliğe de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark SW09 SportWear
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
73
Ekran 1.54 inç IPS
Çözünürlük 240 x 240 piksel
Batarya 360 mAh
Pil Ömrü Ortalama 3 gün
Uyumluluk Android / iOS
Bildirimler Facebook, Twitter, WhatsApp, WeChat
Bağlantı Bluetooth 4.0 ve üzeri
Boyutlar 147 x 100 x 35 mm
Ağırlık 49 gram
Okuyucu Yorumları