Dell Inspiron 13 bize ne sunuyor?

Dell Inspiron 13 7348 kullanıcılara neler sunuyor? İnceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Hibrit model
  • Profesyonel kullanım
  • Stylus desteği
  • 13.3 inç ekran
  • Dayanıklı yapı
  • SSD seçeneği yok

Dell'in profesyonel amaçlar gözetilerek hazırlanmış hibrit dizüstü bilgisayarı Inspiron 13 7348 modelini inceleme şansı bulduk. Dizüstü, hibrit bir model olarak anılıyor çünkü tasarımı itibariyle ikisi bir arada kullanımı gözetiyor. Hem tablet hem dizüstü bilgisayar formunda kullanılabilen cihaz, böylece büyük işlevsellik sağlıyor. Peki, dizüstünün başka ne gibi özellikleri var, teknik ayrıntıları neler? Şimdi daha yakından bakalım...

Profesyonel kullanım

Inspiron 13 7348, daha çok profesyoneller tarafından tercih edilebilecek bir model olarak dikkat çekiyor. Zira cihazın döndür – çevir – katla kullanım şekli, onun her an her yerde çalışma temposuna ayak uydurabilmesini sağlıyor. Öte yandan dizüstü, beraberinde bir kalem de getiriyor. Evet, Inspiron 13 7348, dokunmatik bir ekranın sahibi. Böyle ister parmaklarınızla, ister kalemiyle kontrol edebiliyorsunuz. Tabii ki buradaki stylus yalnızca notlarınızı almak için değil, aynı zamanda yaratıcılar için de zemin hazırlıyor. Grafik tasarımla ilgili kullanıcılar Inspiron 13 7348'in bu özelliğini beğeneceklerdir diye düşünüyoruz.

Inspiron 13 7348'in ekranı 13.3 inç büyüklüğünde ve Full HD görüntü desteği sağlıyor. Truelife LED-Backlit arka aydınlatmaların sahibi olan dizüstü, iyi bir görsellik sağlıyor. Ekranın dokunmatik performansı da yerinde.

Inspiron 13 7348, farklı şekillerde kullanılabiliyor. İster standart dizüstü bilgisayar gibi kullanabilir, ister ekranı tersine katlayarak tablet formuna çevirebilirsiniz. Ancak bu kullanımda cihazı bir tablet gibi elinizde tuttuğunuzda altta kalan tuş takımı rahatsız edici olabiliyor. Tabii ki bu, bu formdaki diğer cihazlar için de geçerli.

Cihazın tasarımını gayet beğendiğimizi söyleyelim. Ağırlığı, kalınlığı ve tasarım biçimiyle gayet profesyonel olan cihaz, tasarımda köşeli hatları sevenleri çekecektir.

En taze Core i7

Inspiron 13'ün farklı modelleri var ve elbette her modelinin teknik kadrosu farklı oyunculardan oluşuyor. Bizim elimizdeki model Core i7 işlemciyi kullanıyor ve ailenin tepe üyesi konumunda bulunuyor. Bu yılın taze işlemcisini üzerinde bulunduran cihaz, henüz kullanıma sunulan i7-5500U işlemciyi kullanıyor. 2.4 GHz frekansta çalışan işlemci, turbo frekansta 3.00 GHz'e erişebiliyor.

İşlemcinin beraberinde getirdiği entegre grafik işlemci ise Intel HD Graphics 5500. Öte yandan 16 GB'a kadar bellek desteğine açık olan bu işlemci, Inspiron 13 7348'te 8 GB'la besleniyor. Tek 8 GB RAM'e sahip olan cihaz, öte yandan 500 GB'lık hibrit bir diskin de sahibi.

Inspiron 13, bu teknik kadro ışığında çalışan kullanıcıların beklentisini karşılayacak ölçüde güce sahip. Esnek yapısıyla kullanım şeklini çeşitlendirebilen ve öte yandan güçlü işlemcisiyle birlikte yüksek hız sağlayabilen dizüstü, bizden bu konuda tam not aldı.

Defalarca test edilmiş

İncelememizi noktalamadan önce Inspiron 13'le ilgili eklemek istediğimiz bir detaysa dayanıklılığıyla ilgili. Dell, Inspiron 13'ü geliştirirken uzun kullanımı gözeterek birtakım testler uygulamış. Bunlar arasında 65 dereceye kadar ısılara maruz bırakılmış olmasının yanında, katlanabilir yapısının onun için bir dezavantaj olmadığını kanıtlamak üzere tam 25 bin kez katlanıp kapağı kapatılmış. Yine standart kullanımda 20 bin kez kapağı kapatılıp açılan dizüstünün tuşlarına 1 milyon kez de basılmış.

Özetle

Dell Inspiron 13 profesyonel kullanımları gözetmesiyle oldukça kullanışlı bir model olmayı başarıyor.

Kimler Almalı

Farklı kullanım şekillerine girebilen hibrit ve kompakt bir dizüstü bilgisayar arayanlar Dell Inspiron 13'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Dell Inspiron 13'e alternatif olarak Toshiba Radius 11'i ASUS Transformer Book Flip TP300LD'u da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dell Inspiron 13 7348
Ürün Markası Dell
CHIP Online Notu
90
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1
İşlemciIntel Core i7-5500U
İşlemci Hızı2.4 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran13.3 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 5500
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
HDD500 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.03
USB 2.01
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuYok
Boyutlar330 x 222 x 19 mm
Ağırlık1.6 kg
Okuyucu Yorumları