Tabletine tüm gün ihtiyaç duyanların yanında.

Tabletine tüm gün ihtiyaç duyanların yanında olan Latitude 10, uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor.

Dell Latitude 10 İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Uzun pil ömrü
  • Bilgisayara dönüşebilmesi
  • Günlük kullanımlar için yeterli performans
  • USB 3.0 bağlantısı yok

Tablet dünyasında genel olarak ağırlık Android'e verilmiş olsa da, arada Windows 8 işletim sistemli iyi seçenekler de yok değil. Windows 8'li tabletler arasında kendine iyi bir yer açmayı başaran Dell Latitude 10, sadece bir tablet de değil üstelik. Latitude 10'u bir bilgisayara dönüştürmeniz de mümkün. Ekranının hemen alt tarafında bir dock bağlantısı bulunduran Latitude 10, bu sayede bir masaüstü bilgisayara dönüşebiliyor. Ancak Latitude 10'nun ilk vazifesi, tablet olarak hizmet vermek.

Windows 8'in getirdiği tüm avantajları kullanmanıza olanak tanıyan Latitude 10, 10.1 inç büyüklüğündeki ekranıyla 5 parmağa kadar çoklu dokunma desteği gösteriyor. Ekran hassasiyeti ile Windows 8 üzerinde rahatlıkla dolaşabilmenizi sağlayan Latitude 10'un Gorilla Glass'lı ekranıyla oldukça sağlam bir yapıda olduğunu da söyleyebiliriz; ekran darbelere karşı dayanıklı. Ekranın hemen üzerinde 2.0 megapiksel değerinde bir kamera bulunduran Latitude 10, arkasında ise 8.0 gibi yüksek değerde bir kamera daha bulunduruyor. Bu sayede görüntülü görüşmelerin yanı sıra, Latitude 10 ile rahatlıkla fotoğraf ve video da çekebiliyorsunuz.

Özellikle uzun pil ömrüyle dikkat çeken Latitude 10, 10 saatten fazla pil ömrü vadediyor. Hemen arka yüzeyinde göreceğiniz ayrılmış alanda bir batarya haznesi bulunduran Latitude 10, batarya tükendiğinde değiştirebilme imkanı tanıyor ve bu sayede size uzun soluklu bir mobil deneyim sunuyor. Elbette Latitude 10'un sabit bataryalı modelleri de bulunuyor; dilerseniz o modelleri de tercih edebilirsiniz. Gövdesi içinde bulundurduğu teknik birimleriyle de kullanıcıların beklentilerini karşılayacak olan Latitude 10, 1.8 GHz hızında çalışan Intel Atom Z2760 işlemcinin yanı sıra yine Intel'in yerleşik grafik işlemcisini kullanıyor. 2 GB DDR2 bellekle güçlendirilmiş olan cihaz, 64 GB SSD depolama alanıyla da yeterli seviyede.

Özetle

Günlük kullanımlarınızda her zaman yanınızda olabilecek yapıda olan Latitude 10, tablet görevini iyi bir şekilde yerine getiriyor. Günlük işlerinizi kolaylıkla yerine girebilir, Windows 8 işletim sistemiyle bir bilgisayar deneyimi yaşayabilir ve hatta dock bağlantısıyla cihazı bir bilgisayara dönüştürebilirsiniz. Ancak cihazın sahip olduğu teknik özelliklerle bir performans tableti olduğunu söyleyemeyiz.

Alternatifleri

Satın alacağı tabletten yüksek performans bekleyen kullanıcılar, işlemci olarak Atom'u tercih etmeyen modelleri yakından inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dell Latitude 10
Ürün Markası Dell
CHIP Online Notu
90
ModelT05G
İşletim SistemiWindows 8 Pro
İşlemciIntel Atom Z2760
İşlemci Hızı1.8 GHz
Ekran TeknolojisiLCD IPS (Corning Gorilla Glass)
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1366 x 768 px
Grafik İşlemciIntel GMA
Grafik İşlemci Hızı533 GHz
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera2.1 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Boyutlar176 x 274 x 10 mm
Ağırlık658 gr.
Okuyucu Yorumları