DELL XPS 15z: Notebook

Şık tasarımıyla dikkat çeken Dell'in yeni dizüstü bilgisayarlarından XPS 15z, güçlü işlemcisiyle dikkat çekiyor.

DELL XPS 15z İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Hızlı işlemcisi
  • Kısa batarya ömrü

Test merkezimizde bugün Dell'in tasarımıyla beğenimizi toplayan XPS 15Z'yi getirdik. 15 inç'lik bir ekrana sahip olan cihaz, buna rağmen son derece ince bir tasarıma sahip.

Intel'in Core i7 i7-2620M 2.7 GHz işlemcisini kullanan ve bu sayede programları son derece hızlı çalıştıran Dell XPS 15z, 8 GB'lık bellek ile birlikte geliyor. Böylece kullanıcıların ileride bellek terfisine kalkışmasına gerek kalmıyor.

750 GB'lık diskiyle masaüstü bilgisayarlarla yarışan ve bu anlamda kullanıcılara depolama kapasitesi olarak ortalamada yeteceğini düşündüğümüz cihazda ekran kartı olarak nVidia'nın GeForce GT 525M 2GB modeli tercih edilmiş. Yani yüksek sistem gereksinimlerine sahip oyunları oynamak istiyorsanız, XPS 15z ile bu konuda sıkıntı çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz.

Cihaz, 15 inç'lik MacBook Pro'dan daha ince bir yapıda değil ve güç tüketimi konusunda pek de cimri davrandığı söylenemez.

Özetle

Yeni oyunları oynamak ve uygulamaları etkin bir şekilde kullanmak istiyorsanız, dizüstü bilgisayar tercihinizde Dell'in XPS 15z modeli işinizi fazlasıyla görebilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli DELL XPS 15z
Ürün Markası Dell
CHIP Online Notu
68
İşlemci Intel Core i7 Çift Çekirdek
Bellek 8 GB
Hafıza 750 GB 7200rpm
Optik Sürücü Entegre DVD +/- RW
USB arabirimleri 2 x USB 3.0
Batarya Ömrü Ortalama 8 saat
Okuyucu Yorumları