Benzersiz vektör ve bitmap araçları

Program 8. sürümünde kullanıcılara sunduğu güzel el yazısı stili, etkileşimli degrade, daha iyi eğriler ve seçim araçları gibi yeni çizim ve düzenleme araçları ile vektör tasarım konusunda yerini biraz daha sağlamlaştırıyor.

Deneba Canvas 8 İnceleme
CHIP Online Notu 69

Bunun yanı sıra Deneba diğer yenilikleri de baştan savmamış. Özellikle makro kullanabilme ve Visual Basic desteği bunlar arasında gerçekten dikkat çekiyor. Ayrıca sayfa tasarımı ve her ne kadar çok yeterli olmasa da web grafikleri için de yeni araçlar programa dahil edilmiş. Resim düzenleme konusunda ise Photoshop’un doğrudan yerini tutamasa da bitmap’ler üzerinde program için yetecek kadar kontrol sağlıyor. Bu noktada tek itici nokta Canvas'ın kullanılması zor kaba fırçaları. Yine de ufak düzeltmeler yaparken ve web grafikleri hazırlarken bu o kadar da problem oluşturmuyor. Tüm grafik formatlarını desteklemesi ve resimler üzerinde dilimleme yapılabilmesi programı web grafikleri konusunda başarılı kılıyor.

Özetle

Canvas 8, her şeyi bir arada sunan ancak ağırlıklı olarak vektör tasarım üzerine yoğunlaşmış bir yazılım. Her ne kadar Adobe Illustrator ve CorelDraw’ın etkileşimli araçları daha fazla olsa da Canvas'ın tasarım araçları daha kararlı. Eğer eski sürümü varsa mutlaka güncelleyin.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Deneba Canvas 8
Ürün Markası Deneba
CHIP Online Notu
69
Okuyucu Yorumları