DopingBox mercek altında!

Televizyonu akıllandıran ve daha fazlasını sunan DopingBox mercek altında!

CHIP Online Notu 83
  • TV'lere ek özellik getiriyor
  • Uygun fiyatlı
  • Sinema kanalları
  • Fiziksel klavye yok

Artık oturma odalarımızın başköşesine konumlandıracağımız televizyonların Smart, yani akıllı özellikler içermesine dikkat ediyor, hatta her ne kadar görüntü kalitesinden memnun kalsak da sırf akıllı özelliklere sahip olmadığı için televizyonumuzu değiştirmeyi düşünüyoruz, değil mi? Zira bir yandan televizyon izlerken hemen aynı ekran üzerinden internete bağlanabilmek, online sinema kanallarında dolaşabilmek ve hatta oyun oynayıp sosyal medya hesaplarına erişebilmek istiyoruz. Kaldı ki yaşadığımız dijital çağ da bunu gerektiriyor bir anlamda. Eğer buraya kadar benimle aynı fikirdeyseniz bugünkü konuğumuz DopingBox sizin de ilginizi çekecektir.

Millenicom tarafından geliştirilen DopingBox, hem televizyonu akıllı özelliklerle buluşturan, hem de yüzlerce film ve dizi ile eğlence sunan bir medya merkezi. İçeriğinde pek çok popüler uygulama ve oyunları bulunduran cihaz, televizyonda eğlence anlayışını değiştiriyor diyebiliriz. Peki, DopingBox bizlere neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım...

Akıllı özellikler

Evdeki mevcut televizyonu Smart TV'ye çevirebilen DopingBox, oturma odanızın merkezine yerleşecek bir eğlence merkezi olarak hizmet veriyor. Android işletim sisteminin sahibi olan cihaz, böylece televizyonu bir Android TV'ye dönüştürebiliyor, öte yandan içeriğinde sunduğu uygulamalarla alternatif televizyon eğlencesi sunabiliyor.

Küçük bir kutu görünümünde olan DopingBox, çok kolay bir şekilde kurulabiliyor. Televizyonun hemen altına konumlandırabileceğiniz DopingBox kutusuna güç verdikten sonra kutu içeriğinden çıkan HDMI kablosu yardımıyla televizyonunuza bağlayabiliyorsunuz. Bu kısa işlemin ardından DopingBox çalışma hazır.

Yine beraberinde gelen Air Mouse uzaktan kumandanın güç tuşuna bastığınızda açılan DopingBox, az sonra açılış ekranıyla televizyonda sizleri karşılıyor. Android 4.2.2 işletim sisteminin sahibi olan cihaz, ana ekranıyla özelleştirilmiş bir arabirim sunuyor. Bu arabirim üzerinde kabaca dört kategori mevcut. İnternet, eğlence, uygulamalar ve oyunlar başlıklı kategorilerin her birinde cihazın içeriğinde yer alan uygulamalar dizili. İsterseniz Google Play üzerinden kendi hesabınızla giriş yaparak farklı uygulamaları da indirebiliyor ve bu uygulamaları ana ekrana ekleyebiliyorsunuz elbette.

DopingBox içeriğinde Tvyo, Filmbox Live, SinemaTV, Spotify, Canlı TV, Facebook, Twitter, YouTube ve daha fazlasını bulunduruyor. Böylece televizyon üzerinden yalnızca normal TV kanallarını değil, son dönemin popüler filmlerini de izleyebiliyor, dahası sosyal medya hesaplarınıza erişebiliyor ve eğlenceli Android oyunlarını oynayabiliyorsunuz.

Air Mouse uzaktan kumanda

DopingBox'ın performansı yerli yerinde. Gayet akıcı şekilde çalışan cihaz, içeriğinde bir uygulama yükleyici uygulaması da bulunduruyor. Bu uygulama yoluyla APK dosyalarını indirdiğiniz uygulamaları cihaza yükleyebiliyorsunuz. Bunu da belirttikten sonra şimdi cihazın beraberinde getirdiği uzaktan kumandadan ve cihazın diğer özelliklerinden bahsedelim.

DopingBox'ı, kutusundan çıkan Air Mouse özellikli uzaktan kumanda ile kontrol ediyorsunuz. Rahatlıkla kullanılabilen klavye bir USB alıcıyla çalışıyor. Uzaktan kumandanın içinden çıkan bu USB alıcıyı DopingBox'ın arkasındaki iki USB bağlantısından birine takıyorsunuz ve böylece iletişim tamamlanıyor. Ancak bu alıcıyı buradaki USB bağlantılarından birine takmanız demek, iki USB noktasından birini kaybetmeniz demek anlamına geliyor. Cihaz bunu farklı şekilde halledebilse daha iyi olurmuş.

Air Mouse'un kullanımı gayet iyi. Kalibrasyonda bir sıkıntı görmedik. Ancak Google Play Store üzerinde veya diğer alanlarda yazı yazmanızı gerektiren durumlarda uzaktan kumandanın bir yüzünde klavye bulunmaması, kullanım kolaylığını büyük ölçüde baltalıyor, bunu da söylemek gerek. Uzaktan kumanda ile sanal klavye üzerinde tek tek harf aramak sıkıcı doğrusu.

Özetle

Sonuca gelirsek DopingBox'un genel olarak gayet başarılı bir eğlence merkezi olduğunu söylemek mümkün. HDMI bağlantısı olan bir televizyonunuz var fakat akıllı özellikleri yoksa DopingBox ile onu akıllandırabilir ve cihazın sunduğu sinema kanalları ile daha fazlasından yararlanabilirsiniz.

Kimler Almalı

HDMI bağlantısı olan ancak akıllı özelliklerden yoksun televizyon sahiplerinin DopingBox'u çekici bulacaklarını düşünüyoruz.

Alternatifleri

DopingBox'a alternatif olarak daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz Android işletim sistemli Rikomagic MK802-IV'u önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli DopingBox
Ürün Markası Millenicom
CHIP Online Notu
83
İşletim Sistemi Android 4.2.2
Uzaktan Kumanda Air Mouse
Bağlantılar HDMI, USB (2 adet), SD kart
Okuyucu Yorumları