Laftan anlayan bilgisayar

Bilgisayarınıza sesiniz ile hükmetmek istiyorsanız, seçenekler arasında en tecrübeli isimlerden bir tanesi şüphesiz Dragon Naturally Speaking. Ancak söz konusu dilimiz olunca bu alanda pek fazla seçenek yok.

Dragon Naturally Speaking 8 Professional İnceleme
CHIP Online Notu 68

GVZ ses tanıma sistemleri dışında Türkçe destekli ses tanıma yazılımı bulmanız pek mümkün değil. GVZ’nin çeşitli modülleri bulunuyor ancak Dragon Naturally Speaking (DNS) gibi söylediklerinizi yazıya dönüştürme yeteneği henüz yok. DNS 8 Professional ile MS Word veya Corel WordPerfect gibi programlarda konuştuğunuzu yazdırmanız yani Speech to Text özelliğinden yararlanmanız da mümkün. Bu tip ses tanıma yazılımlarında önemli olan sesinizi programa iyi tanıtmanız. Zira programın sizin sesinizi ve aksanınızı daha iyi tanıması için bu şart. Kurulum son derece açık ve ses eğitimi olabildiğince kısaltılmış. Birkaç dakikalık eğitimin ardından programı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Ancak bu sürümün yeniliklerinden biri olan, rahatsızlık verici aktivasyon işlemini tamamladıktan sonra.

Özetle

İngilizce bilenlere hitap eden için bir değeri olan Dragon Naturally Speaking 8 Professional, bir önceki sürüme göre çok sayıda sorundan arındırılmış. Yine de sadece sesli komut için bile oldukça pahalı bir yazılım.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dragon Naturally Speaking 8 Professional
Ürün Markası Dragon
CHIP Online Notu
68
Okuyucu Yorumları