Linux sunucu kurmak artık çok kolay

Yeni bir servisin kurulması, ayarlanması ve yönetilmesi, yeni başlayanlar için olduğu kadar orta düzey Linux kullanıcıları için de büyük bir problemdir. Linux her ne kadar ücretsiz olsa da, bu tip işlemlerin 3. şahıslara yaptırılması kullanıcıların hem zamanına, hem de parasına mal olabilir. İşte bu noktada devreye giren Easilix, Linux ile entegre çalışabilecek başarılı bir çözüm.

Easilix İnceleme
CHIP Online Notu 73

Servis ayarları ve yönetimini eksiksiz bir biçimde gerçekleştiren Easilix; içinde posta, web, dns, ftp, proxy ve dhcp servisleri de bulunan eksiksiz bir Linux işletim sistemi içeriyor. Uygulama aynı zamanda yine çok basit ayarlama araçlarıyla bir firewall olarak da kullanılabiliyor. Yeterli zamanı ya da bilgisi olmayanlar için çok temel ve güvenli yönetim araçları sunmasının yanı sıra Easilix, uzman kullanıcıların işini de kolaylaştırabiliyor. Bu şekilde IT çalışanları intranet ve internet servislerini Red Hat’ın konsol araçlarına benzeyen metin tabanlı ayarlama araçlarıyla kolaylıkla yönetebiliyorlar. Güvenli terminal bağlantısı ise sistemin istenilen herhangi bir yerden yönetilmesine olanak tanıyor. Sık kullanılan servisler bir web arabirimi üzerinden de yönetilebiliyor.

Özetle

Linux entegre edilmiş bir yazılım olan Easilix, işletim sisteminin ve servislerin kolay ve güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlayabiliyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Easilix
Ürün Markası Easilix
CHIP Online Notu
73
Okuyucu Yorumları