Evden canlı yayın yapın!

Konsoldan kayıt ve canlı yayın yapmak için harika fırsat!

CHIP Online Notu 90
  • Kolay kurulum
  • 1080p/60 FPS görüntü desteği
  • Platform zenginliği
  • Görüntü aktarımı için yalnızca HDMI bağlantısı var

Son yıllarda YouTube'un adeta oyun video içeriğiyle dolup taşmasını, Twitch'in yükse­lişi ve popülerliğinin artması izledi. Artık oyun oynayan herkes oyunlardan kayıt almak ya da canlı yayın yapmak istiyor. Bu noktada PC oyuncularının herhangi bir ürüne ihtiyacı yok ancak konsol oyuncularının ihtiyacı var ki bu noktada karşımıza Elgato'nun yeni ürünü Game Capture HD60 çıkıyor.

60 FPS!

Daha önce Game Capture HD ile karşımıza çı­kan Elgato, konsollardan görüntü alınabilmesini sağlıyordu. PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One ve hatta iOS gibi cihazlara HDMI ile bağlanabilen cihazın tek kusuru 60fps görüntü alamamasıy­dı. Elgato'nun yeni ürünü Game Capture HD60 ise -adından da anlaşılacağı üzere- 60fps görüntü alınmasına imkan tanıyor.

Cihazın kurulumu oldukça kolay; konsoldan gelen HDMI kablosunu Game Capture HD60'a, Game Capture HD60'ı da ikinci bir HDMI kablosuyla televizyonunuza / monitörünüze takıyorsunuz. Kutu içeriğinde yer alan Mini USB kablosu ise cihazı bilgisayarınıza bağlamanızı sağlıyor ki bu noktada önemli bir detayı belir­mek lazım: Game Capture HD60'ı kullanabil­mek için bir masaüstü / dizüstü bilgisayara ihtiyacınız var.

Canlı yayın yapın

Kendi depolama alanı bulunmayan cihaz, kutu içeriğinde yer alan yazılım sayesinde hem bilgisayarınıza kayıt almanızı, hem de bilgisayarınız üzerinden canlı yayın yapmanızı sağlıyor. Tek bir tıklamayla kayda başlayabi­leceğiniz yazılım, aynı zamanda YouTube ve Twitch hesaplarınızı eklemeniz durumunda direkt canlı yayın yapılmasına olanak tanıyor. Üstelik aynı pencereden oyun sesi, mikrofon sesi ve hatta farklı sahne ayarları / geçişleri yapmak da mümkün.

Flashback Recording özelliği sayesinde geri­ye dönük kayıt alınmasını da sağlayan cihaz, yeni nesil konsolların arayüzü özelleştirmeye izin vermeyen ve sınırlı kayıt / yayın kapasite­sine sahip yapısına mükemmel bir çözüm.

Özetle

Sonuç olarak canlı yayın yapmak isteyen oyunseverlerin Elgato'nun yeni ürünü Game Capture HD60'ı fazlasıyla beğeneceklerini düşünüyoruz.

Kimler Almalı

İnternette canlı yayında oyun oynamak için fırsat arayanların Game Capture HD60'ı fazlasıyla beğeneceklerini düşünüyoruz.

Alternatifleri

Elgato'nun Game Capture HD60'ına alternatif olarak daha önce incelediğimiz Game Capture HD Pro'yu önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Elgato Game Capture HD60
Ürün Markası Elgato
CHIP Online Notu
90
Platform PS4, Xbox One, X360, Wii U
Çözünürlük 1080p60
Bağlantılar HDMI, USB 2.0
Boyutlar 112 x 75 x 19 mm
Ağırlık 106 gr.
Okuyucu Yorumları