Sistem ona emanet

Uygun fiyata yüksek verimlilik ve Enermax kalitesi.

CHIP Online Notu 85
  • Editörün Seçimi

Söz konusu güç kaynakları olduğunda yıllardan beri yaptığımız bir uyarı var: 1000 lira harcayıp satın aldığınız bilgisayarınıza 10 liralık güç kaynağı takmayın. Yakın zamana kadar kullanıcıların bu tavsiyeye pek de uyamadıklarını görüyorduk zira güç kaynakları konusunda ortada doğru düzgün bir standart yoktu. Teknik bilgisi yetersiz olan kullanıcılar ancak ürünlerin fiyatlarına bakarak aşağı yukarı kaliteli ürünleri ayırt edebiliyorlardı. Fakat artık bu konuda da bir standart oturdu. Standardın adı 80 Plus. Güç kaynaklarının verimliliklerini test eden ve verimlilik oranına göre sertifikalandıran bu sistem sayesinde kaliteli güç kaynakları ile kalitesizleri ayırt etmek artık çok daha kolay. Öyle ki artık şunu gönül rahatlığıyla diyebiliyoruz: 80 Plus sertifikası olmayan güç kaynaklarını satın almayın! Piyasadaki kaliteli güç kaynaklarının nerdeyse hepsi bu sertifikaya sahip. Hatta verimlilik oranına göre sertifikanın seviyesi de artıyor. 80 Plus, 80 Plus Bronze, Silver, Gold ve Platinum, test edilen güç kaynağının verimlilik oranına göre verilen sertifikalar arasında yer alıyor.

Bu ay Test Merkezi'mize konuk olan Enermax'ın Naxn güç kaynağı da 80 Plus Bronze sertifikalı bir güç kaynağı. Ürün bu bağlamda %20 yükte %82, %50 yükte %85 ve %100 yükte de %82 verimlilik sunuyor. Bu da demek oluyor ki şebekenizden sürekli 750 Watt güç çekmek yerine, bilgisayarınızın harcadığı güç çok yakın bir güç çekiliyor. Örneğin bilgisayarınız 100 Watt güç harcıyorsa Naxn şebekeden yaklaşık 120 Watt güç çekiyor ki bu gerçekten de gayet iyi bir değer.

Yine güç kaynağının modüler yapısı da kablo karmaşasından nefret eden kullanıcılara hitap ediyor. Burada dikkat çeken bir başka nokta da ucuz güç kaynaklarının genelde kablo kaplamalarının olmaması. Bu yüzden hem kasada çirkin bir görüntü oluşuyor hem de bu dağınık kabloların çalışan fanlardan birine temas etme şansı daha da artıyor. Enermax bu soruna modüler kablolama, dışı kaplı kablolar ve kablo toplama aparatıyla çözüm getiriyor.

Özetle

Uygun fiyata yüksek verimlilik ve Enermax kalitesini sunan NAXN, 750 Watt güç çıkışı ile çoğu üst uç sistemi besleyebilecek kapasitede bir ürün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Enermax NAXN 750 Watt
Ürün Markası 3COM
CHIP Online Notu
85
Maksimum güç 750 Watt
Standart ATX12V v2.3
Fan 1 x 13.5cm
Verimlilik %82
Kablolama Modüler
Garanti 3 Yıl
Okuyucu Yorumları