Yazıcı ihtiyacını tek başına çözecek yapıda.

Ev ve ofislerin çok fonksiyonlu yazıcı ihtiyacını tek başına kolaylıkla çözecek yapıda.

Epson L550 İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Kompakt boyutları
  • iPrint uygulaması
  • Baskı hızı ve kalitesi
  • LCD ekran dar

Ev ve ofisler için kullanışlı bir çok fonksiyonlu yazıcı olarak dikkat çeken Epson'ın mürekkep püskürtmeli yazıcıları arasında yer verdiği L550 modeli, kompakt yapısıyla da yerden tasarruf etmenizi sağlıyor. Entegre mürekkep sistemine sahip olan L550, kompakt gövdesinin yan tarafında bir mürekkep deposu bulunduruyor. Böylece mürekkep takviyesi yaptığınız durumlarda kullanım kolaylığı sağlayan yazıcının, bunun yanı sıra hızlı kurulumuyla da hemen çalışır hale gelebilmesiyle beğenimizi kazandığını söyleyebiliriz. Üzerinde iki satırlık bir LCD ekran bulunduran L550, siyah beyaz ekranıyla işlemleri yerine getirebilmenizi sağlıyor. Ancak L550'nin üzerinde daha geniş ve renkli bir ekran görmek daha hoş olabilirdi kanaatindeyiz.

Dakikada 9 sayfalık yüksek baskı hızı gösterebilen L550, renkli yazdırmalarda ise sayfa adedini yarıya düşürerek 4.5 sayfa basabiliyor. Bunun yanı sıra çoklu kopyalama fonksiyonuna sahip olan Epson L550, istediğiniz bir sayfanın kopyasını seri şekilde 99 kez basabiliyor. Böylece acil çoklu belgelere ihtiyacınız olduğunda, L550'nin yardımınıza koşacağından emin olabilirsiniz. Epson, L550'de elbette tasarruf konusuna da değinmiş. Mürekkep şişelerinin her biriyle 4.000 adede kadar siyah ve 6.500 adet de renkli baskı yapabilen L550, böylece mürekkep maliyetlerini kısmanıza olanak tanıyor. Bu arada Epson, L550'nin yanında iki şişe 70 ml'lik siyah mürekkebe de yer veriyor.

Epson L550'yi ağınıza da bağlayabiliyorsunuz. Ethernet bağlantısı bulunduran L550, böylece kolaylıkla ağınıza bağlanabiliyor. Ayrıca isterseniz Epson iPrint uygulamasıyla aynı ağ üzerinden kablosuz olarak baskı da alabiliyorsunuz. Bunun için akıllı telefon veya tabletinize Epson iPrint uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Özetle

Baskı hızı ve kalitesinin yanı sıra kolaylıkla doldurabilen mürekkep deposuyla da beğendiğimiz L550, ağınıza bağlanabilmesi ve iPrint uygulamasını kullanabilmenize olanak vermesiyle de başarılı bir cihaz.

Alternatifleri

Epson'ın mürekkep püskürtmeli yazıcı modellerinin yanı sıra elbette lazer yazıcıları da bulunuyor. Eğer bir lazer yazıcı arayışındaysanız bu modellere de göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Epson L550
Ürün Markası Epson
CHIP Online Notu
80
Teknoloji Renkli
Baskı Teknolojisi Mürekkep Püskürtmeli
Baskı Çözünürlüğü 5760x1440 inç başına nokta
Baskı Hızı 9 sayfa/dakika tek renkli, 4.5 sayfa/dakika renkli
Bağlantılar USB, Ethernet
Okuyucu Yorumları