Özellikle fotoğraf konusunda iddialı.

Epson'ın mürekkep tanklı yazıcı ailesinin üyesi L850, özellikle fotoğraf konusunda iddialı.

CHIP Online Notu 89
  • Fotoğraf baskı performansı
  • Kullanım kolaylığı
  • CD/DVD baskı özelliği
  • Yüksek çözünürlük
  • Ekran dokunmatik değil
  • PNG desteği yok

Birden çok seçenek sunan yazıcılar tek tip yazıcılardan elbette daha kullanışlı olmasıyla kullanıcılar tarafından çokça tercih ediliyor. Kopyalama, yazdırma ve tarama faaliyetlerinin yanı sıra fotoğraf konusunda da çözüm sunan bu tip yazıcılara bir örnek de Epson'dan geldi. L850 modeliyle özellikle fotoğraf konusuna eğilen Epson, bu modeliyle hafıza kartlarından veya doğrudan PictBridge üzerinden fotoğraf çıkartabiliyor. Peki, Epson L850'nin başka ne yetenekleri var? Şimdi yazıcıya daha yakından bakalım.

Çok yönlü yazıcı

Epson L850 modeli, çok yönlü bir yazıcı. Kopyalama, tarama ve baskı işlemlerini yerine getiren cihaz, ayrıca fotoğraf baskı konusunda da iddialı. Epson'ın mürekkep tanklı yazıcı ailesine bulunan L850, kartuş tankını hemen yan tarafında taşıyor. Boyutları itibariyle yazıcının biraz büyük olduğunu söylemek gerek. O yüzden masanızda ona genişçe yer açmanız gerekiyor.

100 adet kağıt tepsisi kapasitesi bulunan yazıcının 50 sayfaya kadar da kağıt çıkış tepsisi kapasitesi mevcut. Böylece yazıcı çıktılarını etraftan toplamıyorsunuz. Üzerinde minik bir ekran bulunduran L850, renkli ekranıyla gayet net bir görüntü sunuyor. Türkçe menüsü üzerinden istediğiniz ayarı yapabildiğiniz cihazda ekran maalesef dokunmatik değil.

Ekranın altında bir tarafa USB bağlantısı, bir tarafta microSD yolunu görüyoruz. Bu iki bağlantıyı kullanarak hem USB ve microSD kartınızdaki verileri görüntüleyebilir ve direkt olarak çıktısını alabilirsiniz.

Kaliteli fotoğraf baskısı

Epson L850'nin baskı kalitesini beğendik. 5760x1440 dpi baskı çözünürlüğü sahibi olan yazıcı, siyah beyazda dakikada 5 adede, renklide ise 4.8 sayfaya kadar basabiliyor. 1200x2400 dpi çözünürlüğünde tarama yapabilen yazıcı, çıkış formatı olarak ise JPEG ve PDF'i destekliyor.

Epson L850'de özellikle fotoğraf baskı kalitesini beğendiğimizi söyleyelim. Bastırdığımız her fotoğraftaki renklerin canlılığı ve doygunluğuyla bizden tam not alan yazıcı, ayrıca kutu içeriğinde CD/DVD yüzüne baskı yapmak isteyenlere özel bir aparat da bulunduruyor. Böylece CD/DVD yüzüne baskı imkanı da tanıyan yazıcı, öte yandan maliyet konusunda da kullanıcı dostu. L850, her bir mürekkep şişesi setinin 1800 adede kadar 15x10 cm boyutunda fotoğraf baskısı yapabilmesiyle fotoğraf başına ultra düşük maliyet sahibi olduğu iddiasını taşıyor.

Özetle

Epson L850, oldukça başarılı bir model. Özellikle stüdyoda fotoğraf işleriyle uğraşan kullanıcıların yakından incelemesi gerek. Elbette çok fonksiyonlu yazıcı arayan her kullanıcıya hitap eden yapıda olan Epson L850, gerçekten başarılı bir model olmuş.

Kimler Almalı

Epson L850'yi özellikle stüdyoda fotoğraf işleriyle uğraşan kullanıcıların yakından incelemesi gerek.

Alternatifleri

Epson L850'ye farklı bir alternatif olarak kişisel fotoğraf baskıları almak için Canon Selphy CP 910 da tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Epson L850
Ürün Markası Epson
CHIP Online Notu
89
Yazıcı Tipi Çok fonksiyonlu
Baskı Teknolojisi On-demand inkjet (Piezo electric)
Baskı Türü Renkli
Baskı Çözünürlüğü 5760x1440 DPI
Siyah baskı hızı Dakikada 5 sayfaya kadar
Renkli baskı hızı Dakikada 4.8 sayfaya kadar
Ekran 6.9 cm
Kağıt tepsisi kapasitesi 100 sayfa
Bağlantılar USB, microSD
Enerji Tüketimi 5.3 w (hazır), 0.4 w (kapalı), 1.6 w (bekleme)
Boyutlar 542 x 386 x 196 mm
Ağırlık 9.1 kg.
Okuyucu Yorumları