Beklediğiniz oyuncu faresi çok daha yakın.

3500 dpi çözünürlük, özelleşebilen aydınlatma, makro kaydı, artırılabilir ağırlık ve çekici görünüm.

Everest GX Core 8 İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • Zengin özellikler
  • Oyun temalı tasarım
  • Tek bir DPI tuşu var.

Everest, GX Core 8 model oyuncu faresiyle oyunlarla arası iyi olan kullanıcıları da kendine bağlamayı hedefliyor. Fareye yakından baktığımız zaman tasarım olarak oldukça sıra dışı olduğunu ve oyunculara tam anlamıyla hitap ettiğini söyleyebilmek mümkün. Everest GX Core 8 farenin avantajlı olduğu noktalardan biri de bütçe dostu fiyatı. Özelliklere göz attıktan sonra farenin oldukça yüksek fiyata satılacağını düşünüyorsanız yanıldığınızı daha şimdiden söyleyebiliriz.

Spider-Man 3 çizgilerine sahip tasarımıyla dikkat çeken farenin hem sağ, hem de sol elle kullanımı mümkün. Simetrik bir tasarım tercih edildiği için sol elini kullanan kişiler de farenin hitap ettiği alan içine giriyor. Üst yüzey şıklığı artırmak adına parlak olarak tercih edilmiş olsa da yan bantlarda elin kaymasını önleyen tırtıklı ve silikon malzemenin kullanılmış olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Farenin üzerindeki tüm tuşlar isteğiniz doğrultusunda programlanabiliyor. Böylece tercih ettiğiniz oyunun türü ne olursa olsun üstün bir başarı elde etmeniz kolaylaşıyor. Yazılım arabiriminden tuş programlaması ve renk ayarlarını kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Siyah ve kırmızı renklere sahip olan Everest GX Core 8'in aydınlatmasının da isteğinize göre programlanabildiğini söylemiştik. Böylece gece oyun oynarken masanızın üzerinin sevdiğiniz renklere bürünmesi hiç de zor değil.

Farenin üzerinde bulunan DPI tuşu ile çözünürlüğün değiştirilmesi mümkün. 1000 dpi, 1500 dpi, 2500 dpi ve 3500 dpi değerlerinin tümünü tek tuşla belirleyebilirsiniz. Fare üzerinde aktif olan çözünürlüğü kullanıcıya gösteren LED'ler bulunmakta. Ergonomisi ile daha fazlasını kesinlikle aratmayan Everest GX Core 8'in saniyede 1000 rapor gönderebilme özelliği bulunuyor. Son zamanlarda üretilen farelerde karşımıza çıkmayan ancak oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz ağırlık artırma özelliği de Everest GX Core 8'in özelliklerinden biri. Farenin altında bulunan kartuşa ağırlık ekleyerek toplamda 38 gramlık artış sağlayabilirsiniz. Artan ağırlık özellikle hassasiyet gerektiren uygulamalarda büyük işe yarıyor. Doğal olarak Everest GX Core 8, oyunlar dışında da hayatınızı kolaylaştırmayı hedefleyen bir fare. Özel kutuda sunulan ağırlıklar üç adet 6 gram ve bir adet 20 gramlık plakalardan oluşuyor. Söylediğimiz gibi, makro kayıtları için arabirimi kullanarak rahatlıkla programlama yapabiliyorsunuz.

Özetle

Everest GX Core 8 gerçekten başarılı bir fare. Fiyatı göz önünde bulundurulduğunda gerçekten de etkileyici özelliklere sahip. Malzeme kalitesinde de hiçbir detaydan kaçınılmamış. USB soketinden naylon örülü kabloya kadar malzeme kalitesine tam puan verdiğimizi söylemeliyiz.

Alternatifleri

Benzer özelliklere sahip oyuncu farelerinin çok daha yüksek fiyatlara satıldığı herkes tarafından biliniyor. Everest GX Core 8, zengin özelliklerinin yanı sıra uygun fiyatıyla da ön plana çıkmayı başarıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Everest GX Core 8
Ürün Markası Everest
CHIP Online Notu
89
Çözünürlük 3500 dpi / 2500 dpi / 1500 dpi / 1000 dpi
Tuş Sayısı 10
Aydınlatma 16 Milyon Renk
Ağırlık 3 x 6 gram + 1 x 20 gram
Algılayıcı Lazer
Okuyucu Yorumları