EasyPad T8E'yi inceliyoruz.

Uygun fiyat, uygun performans arayanlara hitap eden EasyPad T8E'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 74
  • Bütçe dostu
  • Android 4.4
  • Uygun performans
  • Ortalama ekran
  • Kamera performansı

Tabletler farklı ekran seçenekleriyle kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veriyor. 7 inç, 8 inç, 10 inç ve hatta üstü ekran boyutu modelleri görmek mümkün. Bugün inceleyeceğimiz Exper'in Easypad ailesi altında sunduğu T8E modeli ise 8 inç ekran boyutuna sahip. Böylece 10 inçli modellere göre daha kompakt yapıda olan tablet, daha taşınabilir modelleri tercih eden kullanıcıların ilgi alanına giriyor.

Daha önce yine Exper'in benzer modellerinden T8Q'yu incelemiştik. EasyPad T8E de görünüm ve segment itibariyle oldukça benzer model. Hatta yine ona yakın bir fiyat etiketine sahip olan EasyPad T8E, uygun fiyatlı tablet satın almak isteyen kullanıcıları hedefliyor. Peki, tablet bize neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım...

8 inç boyutunda ekran

Az önce de söylediğimiz gibi EasyPad T8E'nin ekranı 8 inç boyutunda. 1024x768 piksel çözünürlüğü destekleyen ekran, rakiplerinin önüne geçebilecek kadar iddialı değil. Ekran yansımalara büyük miktarda maruz kalıyor ve gerek beyaz dengesi gerek renk canlılığı noktasında da kategorisinin ihtiyacına cevap verecek nitelikte, ortalama.

Ekranın çevresine beyaz renkli çerçeve ve arka kısma da alüminyum malzeme kaplanmış. Böylece tasarım itibariyle önden bakıldığında iPad mini'yi andıran EasyPad T8E, çevre bağlantılarını ise gövde etrafında yer verdiği plastik kısımda toplamış. Burada microSD kart, kulaklık, mini HDMI ve microUSB bağlantılarını bulmak mümkün.

Tabletin ön ve arka yüzünde kameralar da mevcut. Ön kamera 0.3 megapiksel, arka kamera ise 2 megapiksel değerinde. Fotoğraf ve görüntülü görüşme için imkan sunulmuş. Ancak kamera performansından çok bir şey beklememek gerekiyor.

Standart konfigürasyon

Tabletin işlemcisi yine kategorisine uygun durumda. ARM Cortex A7 işlemciyi gördüğümüz tabletin bu işlemcisi 4 çekirdekli ve 1.2 GHz frekansında. Ayrıca PowerVR grafik işlemcisi yine bizi karşılıyor. 1 GB RAM seviyesine sahip olan tablet, 8 GB da dahili hafıza kullanıyor. Ancak bunun yarısı kullanımda. O nedenle tableti Android marketten oyun ve uygulama bombardımanına tutmadan önce bir microSD karta ihtiyacınız olacak. Neyse ki tablet 32 GB'a kadar microSD kart desteği sağlıyor.

Tabletin kablosuz bağlantıları arasında ise Wi-Fi 802.11b/g/n ile Bluetooth desteği bulunuyor. Öte yandan 5000 mAh'lik batarya kapasitesiyle de günü çıkartmak mümkün.

EasyPad T8E, gün sonunda segmentine uygun performans alabileceğiniz bir model olarak diğer tabletler arasında yer alıyor. Uygun fiyatlı bir tablet satın almak isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıda olan tablet, Android 4.4.2 işletim sistemiyle çalışıyor. Güncel Android sürümüyle çalışması, onu EasyPad T8Q modelinden ayıran en önemli noktalarından.

Performans test notlarımıza da değinelim. AnTuTu testinden 16261 skorunu alan tablet, yine CPU Prime da 1434 puan topladı. Bu iki skorla da Exper EasyPad T8Q'nun gerisinde ama ona yakın duran tablet, 3DMark testinde ise üç aşamada 5008, 2758 ve 4011 puanlarını alarak yine yakın zamanda incelediğimiz Reeder A8R'ye yakın sonuçlar üretti. HTML5 testinden de 905 puanla geride ayrılan tablet, böylece gayet ortalama bir grafik çizdi.

Tabletiyle eğlenceli uygulamalar çalıştırmak, internete girmek, sosyal medya hesaplarını takip etmek isteyen kullanıcılar için yararlı olabilecek olan tablet, oyun oynamak isteyenleri de eli boş çevirmiyor. EasyPad T8E ile FIFA 15 gibi son dönemin popüler oyunlarını da oynamak mümkün.

Özetle

EasyPad T8E, segmentine uygun performans sunan bir model olarak diğer tabletler arasında yer alıyor. Genel hatlarıyla ortalama görünen tablet, uygun fiyatlı bir tablet satın almak isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıda.

EasyPad T8E'nin fiyatı ise 399 TL civarında.

Kimler Almalı

Genel hatlarıyla ortalama görünen tablet, uygun fiyatlı bir tablet satın almak isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıda.

Alternatifleri

EasyPad T8E'ye alternatif olarak EasyPad T8Q veya PolyPad i8'i de yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper EasyPad T8E
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
74
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciARM Cortex A7
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTN
Ekran Boyutu8.0 inç
Ekran Çözünürlüğü768 x 1024 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi5000 mAH
Boyutlar x x mm
Ağırlık428 gr.
Okuyucu Yorumları