Mini tablet EasyPad T8Q'yi inceledik.

Kompakt tasarımlı mini tabletlere Exper dokunuşu ile gelen EasyPad T8Q'yi inceledik.

CHIP Online Notu 89
  • Performans
  • IPS ekran
  • Şık tasarım
  • Bluetooth yok
  • Dar dahili kapasite
  • Kamera

Son zamanlarda küçük boyutlu tabletlerle çok sık karşılaşır olduk. Asus MeMO Pad 8, Artes Tiny, Ezcool miniPad ve Reeder A8R gibi tabletler kompakt gövdeleriyle birlikte kullanılabilirliği de beraberlerinde getiriyor. Küçük boyutlu tabletler taşıma ve kullanım anlamında büyük avantajları beraberinde getirirken, tasarımlarıyla da oldukça şık görünüyor. Özellikle bu kategoride karşımıza son zamanlarda çıkan pek çok tablet, tasarımıyla iPad mini'ye benzerliğiyle dikkat çekiyor. Bugün inceleyeceğimiz Exper EasyPad T8Q da bu tabletler arasında yer alıyor.

Küçük boyutlu ekranıyla karşımıza çıkan EasyPad T8Q, tasarımıyla da oldukça hoş bir görüntü sergiliyor. İnce ve hafif yapısı taşınabilirliği kolaylaştırırken, teknik öğelerinin getirdiği test sonuçları da kullanım alanını genişleten etkenlerden. Şimdi Exper'in en yeni tabletini daha yakından inceleyelim.

Güzel tasarım

Şık bir görünüme sahip olan EasyPad T8Q, tasarımıyla iPad mini'ye büyük benzerlik gösteriyor. Son zamanlarda bu tasarıma sahip pek çok tablet modeliyle karşılaştık. Anlaşılan markalar özellikle kompakt tablet modellerinde göze en hoş gelen tasarımın iPad mini'ye ait olduğu konusunda hemfikir. Açıkçası biz de bu tasarım şeklini oldukça beğeniyoruz. EasyPad T8Q da tasarımıyla oldukça hoş görünüyor.

7.15 mm'lik kalınlığa ve 320 gram ağırlığa sahip olan tablet, oldukça rahat taşınabiliyor. 7.9 inç ekranın sahibi olan tablet, ekranının üzerinde küçük bir ön kamerası bulunduruyor. Tabletin çevresine baktığımızda sağ yüzeyde ses butonlarını ve microSD kart girişini görüyoruz. Alt yüzeyde iki hoparlör bulunuyor. Geri kalan tüm bağlantılara üst kenarda yer verilmiş. Burada kulaklık, HDMI ve USB bağlantısını görebiliyoruz. Arka yüzde ise yalnızca köşede bir arka kamera var.

Kablosuz bağlantı seçenekleri arasında ise Wi-Fi görebiliyoruz. Bluetooth bağlantısı ise ne yazık ki konumlandırılmamış.

Detaylara bakalım

Tablet, 7.9 inç IPS kamerasıyla 1024x768 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran IPS panel. Böylece 178 dereceye kadar geniş görüş açısı alabiliyorsunuz. Ekran gerek dokunmatik hassasiyeti gerek canlılığıyla gayet başarılı. Rahat bir görsellik ve kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Android işletim sistemiyle çalışan tablet, 4.2 sürümünü kullanıyor. Akıcı bir işletim sistemi deneyimi sunan tablet, işlemci olarak Allwinner A31 Cortex A7'nin sahibi. 1.0 GHz hız sunan işlemci dört çekirdekli olmasıyla avantaj sahibi. 1 GB RAM ve 8 GB ROM seçeneklerine de sahip olan tablet, en azından 16 GB'lık dahili hafıza sahibi olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. Ancak bu alanı microSD kart seçeneğiyle 32 GB daha arttırabilmek elinizde.

Ön ve arka kameraya sahip olan tablet, ön kamerasıyla yalnızca 0.3 MP çözünürlük sunuyor. Arka kamerada da durum 2.0 megapiksel. Kameralardan performans anlamında çok fazla şey beklememek gerek. İhtiyaç duyduğunuz durumlarda yardımcı olabiliyor, ancak çok büyük şeyler beklemek hata olur.

Test sonuçları

EasyPad T8Q, performans anlamında gayet başarılı bir tablet. Elbette T8Q'yu da diğer tabletleri tabi tuttuğumuz testleri uyguladık. Sonuçların gayet başarılı olduğunu hemen söyleyelim. AnTuTu testinde daha önce test ettiğimiz Artes Tiny, Asus MeMO Pad HD 10, Asus MeMO Pad 8 ve Lenovo IdeaPad A10'dan sonraki sıraya yerleşen EasyPad T8Q, Ezcool miniPad ve Reeder A8R'i geride bırakıyor. AnTuTu'dan 18256 puan toplayan tablet, CPU Prime'da da 1486 puanla ortalama bir grafik çiziyor.

3DMark noktasında grafik işlemlerinde başarılı olduğunu gösteren tablet, sırasıyla yaptığımız testlerde 4954, 5003 ve 4103 skorlarını elde etti. Bu puanlarla Asus MeMO Pad HD 10, Asus MeMO Pad 8 ve Artes Tiny'i geride bırakan tablet, aynı zamada Epic Citadel'de de 1024x720 piksel çözünürlükte 57.5 FPS'yi gördü. Test sürecinde en düşük FPS olarak 41'i gördüğümüzü de söyleyelim.

İnternet performansıyla ise rakiplerinin biraz gerisinde kalan tablet, HTML5 test sonuçlarına göre 1194 skoruyla Ezcool miniPad, Casper VIA 10", Vodafone Smart Tab III ve Inca Respect'in gerisinde.

Özetle

Kompakt boyutlara sahip bir tablet satın almayı düşünüyorsanız Exper EasyPad T8Q iyi bir seçenek olabilir. Performans anlamında tableti oldukça beğendiğimizi söyleyebiliriz. Özellikle fiyat/performans ürünü olarak da dikkat çeken tablet, şık tasarımıyla da gayet güzel görünüyor ve çok rahat kullanılabiliyor. Tabletin şu anki fiyatı 399 TL.

Kimler Almalı

Mini tablet satın almak isteyenler, fiyatı gözetenler, ancak iPad mini tasarımında da ısrar edenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

EasyPad T8Q'ya alternatif olarak aynı tablet boyutunda olan Artes Tiny'i gösterebiliriz. Eğer farklı tasarımda olup yine kompakt ancak güçlü bir tablet istiyorsanız Asus MeMO Pad 8 de beklentinizi karşılayacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper EasyPad T8Q
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
89
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciAllwinner A31 Cortex A7
İşlemci Hızı1.0 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7.9 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 768 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDYok
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi3800 mAH
Boyutlar134 x 200 x 7.15 mm
Ağırlık320 gr.
Okuyucu Yorumları