UltraNote ailesi ilginizi çekebilir.

Şu sıralar iyi bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız, UltraNote ailesi ilginizi çekebilir.

CHIP Online Notu 82
  • İdeal sistem öğeleri
  • Siyah renkli klasik tasarım
  • Kategorisine uygun performans
  • Klavye bölgesi

Exper, UltraNote serisi altında satışa sunduğu Q5V ailesinde her tür kullanıcının ihtiyacını karşılayacak yönde birbirinden farklı konfigürasyona sahip modele yer veriyor. Bu ürünlerden biri olan ve yakından inceleme fırsatını bulduğumuz Q5V-531 modeli, ailenin tam ortasında yer alıyor. Sahip olduğu teknik özelliklerinin yanı sıra tasarımıyla da standart dizüstü bilgisayar görünümünde olan Q5V-531, böylece renkli tasarımlar yerine daha çok düz görünüme sahip cihazları tercih eden kullanıcıların beklentisini karşılayacak seviyede. Ancak "düz" dediğimize bakmayın, zira Q5V-531'in de kendine has bir çekiciliği var elbette.

Klasik tasarımdan hoşlananlara

Exper'in yeni nesil UltraNote Q5V serisinde bulunan Q5V-531 modeli, az önce de bahsettiğimiz gibi ailenin tam ortasında yer alan bir model. Böylece günlük kullanımlar için ideal olduğunu söyleyebileceğimiz Q5V-531, genel kullanıcı profiline uygun yapıda. Cihazın teknik detaylarına değinmeden önce söze tasarımıyla başlayalım. UltraNote Q5V-531, biraz önce de bahsettiğimiz gibi standart bir dizüstü bilgisayar görünümü sunuyor. Klasik siyah renkli tasarıma sahip olan UltraNote Q5V-531, gövdesinin dışında parlak bir malzeme, iç kısmında (tuş takımında) mat bir malzeme kullanıyor. Yine parlak bir ekrana sahip olan UltraNote Q5V-531, ekranıyla HD görüntüleri görüntüleyebiliyor. 15.6 inç boyutunda olan ve 1366x768 piksel çözünürlüğe ulaşabilen ekran, beklentileri karşılayacak seviyede. Hemen üst kısmında bir web kamerası da bulunduran dizüstü, klavye bölgesine baktığımızda ise geniş bir tuş takımı ve touchpad alanı ile bizi karşılıyor. Klavye üzerinde numerik tuş takımı arayan kullanıcılara uygun olduğunu söyleyebileceğimiz UltraNote Q5V-531, bu alana da tuşları arasında yer veriyor. Elbette numerik tuş takımının klavye üzerinde bulunması ürüne kullanım açısından artı puan kazandırıyor. Ancak bu noktada tuş takımının da bir hayli sıkıştığını söylememiz gerek. Her ne kadar klavyeyi kullanmaya kısa sürede alışsanız da, normal tuş takımı, numerik tuş takımı ve yön tuşlarının bir arada bulunması nedeniyle biraz sıkıntı yaşamanız olası. Touchpad alanına bakacak olursak, rahat kullanım için geniş bir alan sunduğunu ve bu sayede bu kısmı beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Ailenin tam ortasında

Farklı kullanıcı profillerine uygun olarak UltraNote Q5V ailesinde farklı teknik birimli modellerin bulunduğundan bahsetmiştik. İncelediğimiz modeliyle ailenin tam ortasında yer alan UltraNote Q5V-531, Intel Core i5-3230M işlemciye sahip. Ivy Bridge işlemcisiyle 2.60 GHz hız sunan dizüstü bilgisayar, 1333 MHz hızında ve 8 GB kapasiteli DDR3 belleğin de sahibi. Böylece kullanıcıların UltraNote Q5V-531 ile hız konusunda sıkıntı yaşamamasını hedefleyen Exper, 5400 RPM dönüş hızında ve 750 GB kapasitesinde bir sabit diski de cihazın içine yerleştirmiş. Yine dizüstü bilgisayarında oyun keyfi yaşamak isteyenlere uygun bir seçenek olmayı başaran UltraNote Q5V-531, üzerinde 1 GB kapasiteli Nvidia GeForce FT 635M ekran kartına da yer veriyor. Sistem özellikleriyle kategorisi için gayet uygun durumda olan UltraNote Q5V-531, elbette bununla yetinmeyen kullanıcılar için ailesinde farklı ürün seçeneklerine sahip. UltraNote Q5V ailesinde bir üst düzey Intel Core i7 işlemcili modelleri görebileceğiniz gibi, aynı zamanda Intel Core i3'lü modelleri de bulabilirsiniz.

Özetle

Gerek tasarımı gerek teknik birimleriyle bağlı olduğu kategoriye uygun yapıda olan UltraNote Q5V-531, tasarım yönüyle özelleştirilmiş tasarımlardan kaçan kullanıcıların yakından ilgilenebilecekleri bir cihaz. UltraNote Q5V-531, sistem özellikleriyle de kategorisi için gayet yerinde.

Kimler Almalı

Satın almayı düşündüğü bilgisayarda Intel Core i5'i görmek isteyen ve işlemciyi destekleyen birimlerin de iyi seviyede olmasını bekleyen kullanıcılar Ultranote Q5V-531'i inceleyebilirler. Ayrıca renkli dizüstü bilgisayar yapılarından sıkılmış olan kullanıcılar da Ultranote Q5V-531'e yönelebilirler.

Alternatifleri

UltraNote Q5V ailesinde farklı konfigürasyona sahip modeller de bulunuyor. UltraNote Q5V-531'in yanı sıra Ultranote Q5V-320 ve Ultranote Q5V-730 modellerini de inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper UltraNote Q5V-531
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
82
İşletim Sistemi Windows 8
İşlemci Intel Core i5-3230M 2.60 GHz
Ekran 15.6' inç (1366x768)
Ekran Kartı Nvidia GeForce GT 635M 1 GB
Bellek 8 GB DDR3
Sabit Disk 750 GB
Kamera 1.0 MP
Optik Sürücü Var
Pil Ömrü 3.5 saat
Bağlantılar HDMI, Bluetooth 4.0, USB 2.0 (2 adet), USB 3.0, kart okuyucu
Boyutlar 384 x 250 x 21 mm
Ağırlık 2.3 kg
Okuyucu Yorumları