iPhone'ları 3D'ye çeviren EyeFLY incelemede

Cep telefonlarının ekranını 3 boyutlu dünyaya açan EyeFLY 3D'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 91
  • 3D özelliği
  • 2D'den 3D'ye dönüşüm
  • Uygulama desteği
  • Yalnızca iPhone'a özel

3D, elbette son yılların en dikkat çekici teknolojik gelişimlerinden biri olarak televizyonlarla birlikte oturma odalarımıza dahi girmiş durumda. Ancak EyeFLY 3D ile bu bir adım daha öteye taşınıyor. Basit bir cep telefonu koruyucusu gibi görünen EyeFLY 3D, cep telefonunuzun ekranını adeta 3 boyutlu dünyaya açılan bir pencereye dönüştürüyor.

Özellikle iPhone kullanıcılarını ilgilendiren EyeFLY 3D, iPhone 4S, 5, 5S, 5C ve iPod touch 5 ürünleriyle uyumluluk gösteriyor. Diğer yandan ürünün iPad versiyonu olduğunu da söyleyelim ve şimdi EyeFLY 3D'ye daha yakından bakalım.

Gözlüksüz 3D

Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan EyeFLY 3D, basit bir ekran koruyucu görünümünde. Tipik bir ekran koruyucu gibi ekranın üzerine yapıştırdığınız ürün, böylece telefonunuzu çizilmelere karşı koruduğu gibi, diğer yandan 3D özelliği de gösteriyor. Hatırlayanlar olacaktır; bir zamanlar Nintendo da mobil oyun konsolu 3DS ile oyunseverleri gözlüksüz 3D özelliği ile tanıştırmıştı. EyeFLY 3D de tıpkı Nintendo 3DS gibi gözlüksüz 3 boyut deneyimi yaşatıyor.

Yalnızca Apple ürünleri ile uyumluluk gösteren EyeFLY 3D; iPhone 4S, 5, 5S, 5C ve iPod touch 5'e özel olarak bulunabiliyor. Diğer yandan iPad sahipleri ürünün iPad versiyonunu da edinebiliyorlar. Ancak Apple ürünleri kullanmayanlar EyeFLY 3D'yi uzaktan izlemek zorunda.

EyeFLY 3D'yi kullanmadan önce elbette ekran üzerine yapıştırmanız gerekiyor. Bu noktada oldukça dikkatli davranmalısınız. Montaj öncesinde mutlaka kutu içeriğinden çıkan yönergeleri okuyun veya bir bilene danışın.

Videoları 3D izleyin

EyeFLY 3D, gözlüksüz 3D deneyimi sunuyor ancak bunun için bir uygulamaya ihtiyacınız var. EyeFLY3D Video ve EyeFLY3D Image uygulamalarını App Store üzerinden edinebiliyorsunuz. Uygulamaların ücretsiz olarak sunulduğunu da bu noktada söyleyelim.

EyeFLY3D Video uygulamasını indirdikten sonra kendinize ait videoları, YouTube üzerinde sunulan 3 boyutlu videoları ve hatta diğer 2D videoları 3D'ye dönüştürerek iPhone ekranından izleyebiliyorsunuz. Uygulamanın kullanımı oldukça basit. Yalnızca 3D modunu açmanız ve dilerseniz üç boyut derinliğini belirlemeniz yeterli oluyor.

EyeFLY 3D diğer yandan fotoğraf uygulamasıyla da fotoğraflarınıza 3 boyut efekti katmanıza olanak tanıyor. Eğer uygulamaların kullanımıyla ilgili sorun yaşarsanız yine paket içeriğinde yardım alabileceğiniz bağlantılar da verilmiş.

Özetle

Toparlayacak olursak EyeFLY 3D, cep telefonu kullanıcılarına gözlüksüz üç boyut deneyimi yaşatmasıyla oldukça ilginç ve farklı bir ürün. Cep telefonunun ekranına 3D özelliği katmanın yanı sıra ekran koruyucu olarak da iyi görev yapan ürün, yalnızca iPhone kullanıcılarına sunuluyor. iPhone sahipleri EyeFLY 3D'yi yakından inceleyebilir.

Kimler Almalı

Cep telefonunun ekranına bir ekran koruyucu alırken aynı zamanda 3D özelliği de katmak isteyen iPhone sahiplerine EyeFLY 3D'yi önerebiliriz.

Alternatifleri

iPhone'un yanı sıra bir iPad sahibiyseniz size EyeFLY 3D'nin iPad Air için olan sürümünü de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli EyeFLY 3D
Ürün Markası EyeFLY 3D
CHIP Online Notu
91
Teknoloji 2D / 3D
Tabaka 0.15 mm
3D Fotoğraf Var
3D Video Var
Desteklenen Modeller iPhone 4S, 5, 5S, 5C, iPod touch 5
Okuyucu Yorumları