Mini tabletlere alternatif.

Mini tabletlerin bulunduğu reyonlar arasında dolaşıyorsanız Smart HD8'le karşılaşabilirsiniz.

Ezcool Smart HD8 İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • İdeal performans
  • İnce ve hafif tasarım
  • Renkler daha canlı olabilirdi

Tablet reyonları arasında son dönemde sıkça gördüğümüz markalardan biri olarak öne çıkan Ezcool, güvenilir markalardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Mercek altına aldığımız 8 inçlik modeliyle de mini tabletler kervanına katılan Ezcool, bu küçük tabletiyle iyi bir konumda bulunuyor. Özellikle uygun fiyatıyla herkes tarafından rahatlıkla edinilebilecek Ezcool Smart HD8, tabletini daima yanında taşımak isteyenler tarafından beğenilecektir.

Yalnızca 8 inçlik ekrana sahip olan Smart HD8, bu ekranıyla 1024x768 piksel değerinde görüntü kalitesi sunuyor. 5 noktaya kadar dokunmaya duyarlı olan ekranın hassasiyeti de yerinde. Ancak renklerin çok doygun olduğunu söyleyemeyeceğiz. Dört çekirdekli Mali 400 işlemcisi ve çift çekirdekli 1.2 GHz Rockchip işlemcisiyle oyun ve uygulama konusunda pek sıkıntı yaşayacağınızı söyleyemeyiz. Seviyesine ve rakipleri arasındaki yerine göre yeterli seviyede performans gösteren Smart HD8, Android 4.1 Jelly Bean kullanıyor ve işletim sistemini akıcı bir şekilde çalıştırmayı başarıyor. Elbette bunda 1 GB DDR3 belleğin de katkısı bulunuyor. Cihazın üzerinde 8 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Bu alan her ne kadar yeterli olsa da, eğer size yetersiz gelirse microSD kart desteği ile kapasiteyi 32 GB'a kadar arttırabilirsiniz. Bu arada bazı tabletlerde Android market uygulaması bulunmayabiliyor; onun yerine kendi marketlerine yer verilebiliyor. Ancak Ezcool'da Google Play'i bulabiliyorsunuz ve bunu kullanarak market üzerinden binlerce uygulama ve oyuna ulaşabiliyorsunuz.

Ön tarafında 0.3 megapiksel, arkasında ise 2.0 megapiksel çözünürlüğünde kamera konumlanan Smart HD8, görüntülü görüşmelere ve fotoğraf çekimleri ile video kayıtlarına imkan tanıyor. Elbette fotoğraf ve video kalitesiyle giriş seviyesi konumunda olan Smart HD8, panoramik çekim de yapabiliyor. Sahip olduğu 438 gram ağırlığı ve 9.3 mm'lik inceliğiyle her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz Smart HD8, opsiyonel 3G desteğiyle birlikte her an internete bağlı kalabilmenize de olanak tanıyor. Bunun yanı sıra mini USB ve mini HDMI bağlantıları da bulunduran Smart HD8, elbette kablosuz ağları da destekliyor. Bu arada cihazın 298 TL'ye satın alınabileceğini de söyleyelim.

Özetle

8 inçlik tabletler arasında uygun fiyatıyla dikkat çeken Ezcool Smart HD8, orta seviye için iyi bir alternatif olarak görünüyor. Eğer beklentileriniz yüksek değilse, Smart HD8 ile iyi bir tablet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Alternatifleri

Üst düzey bir tablet arıyorsanız ve bütçeniz yüksekse o halde başka modelleri de yakından inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Ezcool Smart HD8
Ürün Markası EZCOOL
CHIP Online Notu
78
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciRockchip RK3066
İşlemci Hızı1.2 GHz
Ekran TeknolojisiMulti-Touch
Ekran Boyutu8 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 768 px
Grafik İşlemciMali 400 Quadcore
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Boyutlar151 x 200 x 9.3 mm
Ağırlık438 gr.
Okuyucu Yorumları