Araç içi şarj cihazına yeni soluk.

Araç içinde cep telefonu ve tablet için sunulan FlexCharger'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 92
  • Kolay kullanım
  • Koruma yöntemleri
  • Güvenilir
  • Uygun fiyat
  • Tek USB portu var

Akıllı telefonlar henüz o kadar da akıllı değiller. En azından pil yönetimi konusunda... Pek çok özellik sunmalarına ve telefon, bilgisayar, fotoğraf makinesi, video kamera ve daha fazlasını avuca sığdırmasına karşılık pil ömrü halen aşılamayan büyük sorunu teşkil ediyor. Bu nedenle cep telefonumuz ofiste masa başında olduğumuz her an ya bilgisayara ya prize bağlı, otomobilde ise araç şarj kitine. Yol üzerlerinde seyyar satıcılardan temin edenler bilirler... Genellikle bu cihazlar kısa bir süre sonra bozulurlar. Bu noktada yapılması gereken yol üstü isimsiz ürünlerden ziyade, marka ve bilinirliği yüksek ürünleri tercih etmek elbette. Bugünkü konuğumuz Tuncmatik FlexCharger, bahsettiğimiz konuya güzel bir örnek teşkil ediyor.

Araç içi şarj

Tuncmatik, araç içi şarj kiti olarak sunduğu FlexCharger cihazıyla iyi bir örnek teşkil ediyor. Cep telefonunuzu USB üzerinden bağlayarak şarj edebilmenizi sağlayan minik bir cihaz olan FlexCharger, bir ucunda USB noktası bulunduruyor. Bu USB noktası yuvasından ayrılabilen esnek yapıya sahip. Bu esnek yapısı, telefonla konuşurken kablonun size engel olmasını ve kablonun kırılmasını bir nebze de olsun hafifletme amacında. Ancak yuvasından sıkça çıkartırsanız bir süre sonra zaten yuvasına tam olarak oturmaz oluyor. O nedenle bunu çok kullanışlı bulmadık. Tasarımı gayet düz de olabilirmiş.

Korumalı yapı

FlexCharger, 1A şarj kapasitesiyle USB bağlantısını kullanan tüm akıllı telefon ve tabletleri şarj edebiliyor. 12-24V uyumlu otomobil çakmak soketlerinden enerji alabilen FlexCharger, herhangi bir aşırı yük, kısa devre veya yüksek ısıya karşı da dayanıklı olarak tasarlanmış. Bu tür sorunlara karşı korumalı olan cihaz, böylece bağladığınız cihazları güvene alıyor ve kendisi için de uzun ömür sağlamış oluyor.

FlexCharger'ı kullandığımız süre boyunca oldukça beğendik. Otomobilinizin çakmak gözüne taktıktan sonra unutacağız yapıda olan FlexCharger, hemen altında bulunan LED ışığıyla da çalışma durumunu gösteriyor.

Özetle

FlexCharger, kullanışlı bir cihaz. USB bağlantılı cep telefonu ve tablet gibi cihazları kolayca şarj edebiliyorsunuz. Öte yandan fiyatıyla da uygun olan cihaz, böylece yol üzerinde satılan isimsiz markalardan kaçınmanız için iyi bir neden.

Tuncmatik FlexCharger'ın fiyatı ise 23 TL civarında.

Kimler Almalı

Araç içinde USB üzerinden cep telefonu ve tablet şarj etmek için güvenilir bir ürün arayanlar FlexCharger'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

FlexCharger'a alternatif olarak yine elektronik satış kanallarından temin edebileceğiniz farklı modeller de mevcut. Bunlar arasında birden fazla USB çıkışı bulunan modeller de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli FlexCharger
Ürün Markası Tunçmatik
CHIP Online Notu
92
Giriş Voltajı 12/24 VDC
Çıkış Voltajı 5v DC, 1A
LED Işık Var
Bağlantı USB
Boyutlar 64 x 15 x 23 mm
Ağırlık 15 gr.
Okuyucu Yorumları