Evo Chic 1'i inceledik

Ülkemize yeni giriş yapan FLY'ın ilk modellerinden Evo Chic 1'i inceledik.

CHIP Online Notu 86
  • Fiyat/performans
  • Şık tasarım
  • Uygun performans
  • Kullanılabilir kapasite dar
  • Ekran çözünürlüğü

FLY, her ne kadar ülkemizde yeni olsa da son 10 yıldır Rusya, Ukrayna, Hindistan, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu pazarlarında faaliyet gösteren Meridian Group ile yurt dışında tanınan markalar arasında. Ülkemize henüz iki modeliyle giriş yapan FLY, bunlardan Evo Chic 1 ile test merkezimize konuk oldu.

Spark modeliyle giriş segmentine hitap eden FLY, elimizdeki Evo Chic 1 modeliyle giriş – orta segment arasındaki boşluğu dolduruyor. İncelediğimiz modeliyle IQ4405 Quad olarak tanınan Evo Chic 1, model isminden de anlaşılabileceği gibi dört çekirdekli bir işlemci sahibi. Böylece orta segmentin ihtiyaçlarını da yerine getirebilen telefon, özellikle tasarımıyla dikkat çekici görünüyor.

Tasarımını beğendik

Baştan söyleyelim; Evo Chic 1'in dış görünüşünü bir hayli beğendik. Çok geniş olmayan ekranı, daha çok dar uzun yapısı, onun hem zarif görünmesini hem de kolay bir kullanıma sahip olmasına sebep oluyor. 4.5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan cep, 136 mm uzunluğunda ve 8.6 mm kalınlığında. Böylece elde oldukça rahat tutulan telefon, ön panelinde yekpare bir ekrana, arka gövdesinde ise mat plastik malzemeye yer veriyor. Elbette plastik kasalardan hoşlanmayan kullanıcılar beğenmeyebilirler, fakat plastik kasalı cepler arasında mat malzemeli yapısıyla iyi göründüğünü ve iyi bir tutuş hissiyatı verdiğini söyleyebiliriz.

Cep, hem ön kamera hem de arka kameraya sahip. Ön kamerasıyla 2.1 megapiksel destekleniyor ve selfie'ler için yeterli. Arka kamera ise 8.0 megapiksel değerinde. Kamerayla ortalama fotoğraflar çekebilmeniz mümkün. Çift LED flaşla desteklenmiş olması gece çekimlerinde de telefonunuzu kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Bu arada Evo Chic 1, çift SIM kart destekli bir model. Telefonun kapağını çıkartabiliyor ve bataryasını değiştirebiliyorsunuz. 1800 mAh'lik bataryanın hemen altında ise microSD kart girişi ve çift SIM kart slotları bulunuyor.

Teknik birimler ve performans

Evo Chic 1, Android 4.2.2 işletim sistemiyle geliyor. Telefonun en azından Android 4.3 güncellemesiyle gelmiş olması sevindirici olurdu elbette. Ancak firmadan aldığımız bilgilere göre incelediğimiz IQ4405 modeli için Android 4.4 çalışmaları sürmekte. Bu da telefonun önümüzdeki aylarda güncel Android KitKat platformuna geçeceğini gösteriyor.

Evo Chic 1'in teknik detaylarına baktığımızda işlemci olarak MediaTek'i görüyoruz. Dört çekirdekli ve 1.3 GHz hızında çalışan MT6582'nin bulunduğu cepte, 1 GB seviyesinde RAM kullanılmış. Bu değerler giriş – orta segment arasında sıkça gördüğümüz türde. Depolama alanı olarak da 4 GB'lık kapasite mevcut. Fakat kullanılabilir olarak yaklaşık 1.5 GB sunuluyor. Bu da mutlaka bir microSD karta ihtiyaç duymanıza neden oluyor. MicroSD kartla birlikte kapasiteyi 32 GB'a kadar arttırabiliyorsunuz.

Evo Chic 1'le yaptığımız testler arasında AnTuTu Benchmark skoruyla 17803'ü gördük. Bu da cebi çalışma performansı olarak daha önce incelediğimiz Dark Evo P60, HTC Desire 610 ve Sony Xperia T2 Ultra'nın arasına konumlandırıyor. Yine CPU Prime'da da 3169 puanla aynı aralıkta bulunan cep, Vellamo ile ölçümlediğimiz HTML5 performansıyla Vodafone Smart 4 Mini'nin gerisine düşüyor. Ancak yine de Huawei Ascend G610'dan daha iyi durumda. Cep, grafik performansıyla segmenti için yeterli seviyede. Epic Citadel'de 51.6 FPS aldığımız cep, Subway Surf ve türevlerini oynamanız için iyi bir platform olacak ölçüde.

Özetle

Evo Chic 1'i giriş ve orta segment arasına konumlanıyor. Sahip olduğu özellikler ve gösterdiği performansla birlikte bu aralığı iyi dolduran cep, özellikle tasarımıyla beğenimizi kazandı. Diğer yandan fiyat/performans oranıyla da dikkat çeken cep, 599 TL'lik fiyat etiketine sahip.

Kimler Almalı

Giriş ila orta segment arasında fiyat/performans oranıyla iyi seviyede bir Android'li cep almak isteyen kullanıcılar Evo Chic 1'i yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Evo Chic 1'e alternatif olarak diğer FLY ürünü olan Spark'ı önerebiliriz. Spark, daha çok giriş segmentine hitap ediyor ve fiyatı 499 TL civarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli FLY Evo Chic 1
Ürün Markası FLY
CHIP Online Notu
86
ModelIQ4405 Quad
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciMediaTek MT6582
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu4.5 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 854 px
Grafik İşlemciMali-400MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.1 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi300:00 saat
Konuşma Süresi005:00 saat
Boyutlar64.6 x 136 x 8.9 mm
Ağırlık137 gr.
Okuyucu Yorumları