Efsanenin dönüşü

Efsanenin dönüşü

CHIP Online Notu 51

Tamı tamına 9 yıl sonra Ti efsanesini kullanıcılarla yeniden buluşturan Nvidia, serinin eski günlerde sunduğu üst düzey performansı da yeni modellerle sunmayı ihmal etmiyor. Test Merkezi'mize konuk olan ve Fermi mimarisinin geliştirilmiş bir sürümü, GTX 560 Ti yongasını temel alan Gainward GTX 560 Ti ise Nvidia'nın referans tasarımına sahip bir kart. Bu bağlamda kartın gerek saat frekansı, gerek bellek frekansı referans kartlar ile birebir yanı. Gainward GTX 560 Ti, performans konusunda bütün beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilecek bir kart fakat söz konusu fiyat olduğunda rakipleriyle boy ölçüşmekten uzak. Aynı özelliklere sahip Palit 39 dolar daha uygun fiyata satılırken çok daha iyi bir soğutmaya ve fabrika çıkışlı olarak daha yüksek saat frekans hızlarına sahip olan MSI ise 22 dolar daha uygun fiyat etiketine sahip. Tabii ki firmanın ExperTool adlı yazılımı ile karta OC yapmak mümkün fakat aynı durum soğutma için geçerli değil.

Özetle

Gainward GTX 560 Ti, DirectX 11 ve stereoskopik 3D gibi birçok özelliği destekliyor fakat fiyat konusunda daha iyi olabilirdi.

Alternatifleri

Yaklaşık 40 dolar daha uygun fiyata Palit alabilir ya da 20 dolar daha uygun fiyata daha iyi soğutmalı MSI'a göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gainward GTX 560 Ti
Ürün Markası Gainward
CHIP Online Notu
51
Grafik motoru NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Arabirim PCI Express x16 2.0
Bellek arabirimi 256 bit
Çekirdek frekansı 822 Mhz
Bellek frekansı 4008 Mhz
Bellek 1024 MB GDDR5
Okuyucu Yorumları