3G'den önce F2F

General Mobile'ın bu cep telefonu ile birlikte artık klavye kullanarak SMS atmak tarihe gömülecek gibi görünüyor.

CHIP Online Notu 68
  • 360 saat konuşma süresi
  • Micro SD kart adaptörü veriliyor
  • F2F teknolojisi

Özellikle Çift Sim Kartlı cep telefonları alanında sesini duyuran General Mobile bu defa da yepyeni bir teknoloji ile karşımıza çıkıyor.

Teknolojiyi test edebilmemiz için Test Merkezimize iki adet GM GF2F gönderen firmanın ürünü bar tipi bir tasarıma sahip. 79 g ağırlığı ve küçük ebatlarıyla kolayca taşınabilen ürün ilk bakışta WAP, Bluetooth ve FM radyo özelliği olan üstelik müzik te dinleyebileceğiniz bir cep telefonundan farklı görünmüyor. Fakat ürünün asıl ilgi çekici yanı F2F özelliği.


Yalnızca bu özelliğe sahip olan cep telefonlarıyla kullanabileceğiniz teknoloji şu anda General Mobile'ın gene bir tek bu ürünüyle kullanılabiliyor. Ürünü açtıktan sonra F2F için ayarlarınızı yapabiliyorsunuz. Daha sonra bu özelliği aktif hale getirip aradığınız numaraya 8 saniyelik bir sesli ve görüntülü mesaj gönderebiliyorsunuz. Paketlenerek giden bu mesaj karşı tarafın cep telefonunda açılıyor ve karşı taraftaki de aynı sistem ile size cevap verebiliyor. GPRS alt yapısını kullanan bu sistem sayesinde rahatlıkla haberleşebiliyorsunuz. Üstelik GRPS tarifelerini göz önüne aldığınızda bu şekilde haberleşmek, aynı mesajı SMS olarak atmaktan daha ucuza geliyor.

Sonuç: General Mobile'ın bu cep telefonu ile birlikte artık klavye kullanarak SMS atmak tarihe gömülecek gibi görünüyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli General Mobile GF2F
Ürün Markası General Mobile
CHIP Online Notu
68
Ekran 2,2 inç, QVGA
Bellek 20 MB (Micro SD kart yuvası )
Desteklediği frekanslar 900/1800/1900 MHz
Boyut 107 x 48 x 13,8 mm
Kamera 2,0 MP
Diğer WAP, MP3, Bluetooth, FM Radyo
Okuyucu Yorumları