AMD'nin yeni nesil yonga seti A85X'e sahip.

AMD işlemcili ve zirve noktasında bir sisteme sahip olmak isteyenler için en önemli seçeneklerden.

Gigabyte F2A85X-UP4 İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Yenilikçi teknolojiler
  • AMD kullanıcıları için önemli seçeneklerden.
  • Kutu içeriğinde Wi-Fi kart olabilirdi.

AMD'nin yeni yonga seti A85X, geride bıraktığımız ayla birlikte anakartlarda görülmeye başlandı. Socket FM2 yapısındaki A serisi işlemcilerle beraber kullanılabilen anakart elbette yenilikçi birçok teknoloji içeriyor ancak beraberinde hali hazırda sunulan detayları da atlamamak gerek. Öncelikle USB 3.0 ve SATA 6.0 Gbps iletişim arabirimlerine doğal olarak verilen destek sürdürülüyor. Böylece ek kontrolcüler gerekmediğinden daha uygun fiyatlı ve performanslı anakartların üretilebilmesi kolaylaşıyor.

GIGABYTE F2A85X-UP4'e baktığımızda Ultra Durable 5 teknolojisine yer verildiğini görüyoruz. Teknoloji aslında içeriğinde birçok GIGABYTE'a özgü alt teknolojileri barındırıyor. İki kat daha fazla bakır yoğunluğu içeren baskı devre ve 60A'e kadar dayanıklı olan yol direnci anakartın üst düzey overclock işlemlerinde çok daha kararlı çalışmasını sağlıyor. GIGABYTE F2A85X-UP4, sunduğu dört adet bellek yuvasında toplam 64 GB değerine ulaşabiliyor. Doğal destek en fazla 1866 MHz ancak daha üst değerleri görebilmek mümkün. ATX yapıya sahip olan anakartın arka panelinde D-Sub, DVI, HDMI ve DisplayPort arabirimlerinin tümüne destek veriliyor. İşlemciye gömülü grafik çekirdeğinden böylece en iyi verimi elde edebileceğiniz gibi ek olarak PCI Express x16 yuvalarında ek kart kullanarak performansı yükseltme şansı da bulunuyor.

Özetle

GIGABYTE F2A85X-UP4, AMD'nin yeni nesil işlemcileri için başarılı bir seçenek. Performans, kararlılık ve maliyet üçgenini çok iyi bir şekilde kurmuş durumda. Sunulan ekstra özelliklerle sıradan bir kullanıcı olmadığınız çok rahat bir şekilde hissettiriliyor. Belirttiğimiz gibi USB 3.0 ve SATA 6.0 Gbps aktarım teknolojilerine doğal destek sunulması da bir hayli önemli.

Alternatifleri

GIGABYTE F2A85X-UP4 iyi bir anakart. Aynı özelliklerde rakip modeller olsa da mutlaka şans verilmesi gereken modeller arasında.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte F2A85X-UP4
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
96
Yonga Seti AMD A85X
Bellek Desteği 64 GB (1866 MHz)
Görüntü Arabirimleri D-Sub, DVI, HDMI ve DisplayPort
10 / 100 / 1000 Mbps
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları