Bütçesi dar olanların dikkatine...

Uygun fiyatlı bir telefon satın almak isteyenlerin dikkatini çekebilecek bir model.

CHIP Online Notu 76
  • Bütçe dostu
  • Performans
  • 13 MP kamera
  • CM Security ve WPS Office uygulamaları
  • Pil kapasitesi
  • Tasarımı basit görünüyor
  • Renk seçeneği yok

Gigabyte, bütçe dostu telefon modelleri arasında daha farklı ürünlerle de konuğumuz olmuştu. GSmart Simba ve Maya modellerini bizi takip edenler hatırlayacaktır. Giriş ve orta segment çizgisindeki ürünleriyle akıllı telefon sahibi olmak isteyen kullanıcıların beklentisini karşılamayı amaçlayan Gigabyte, bunda genellikle de başarılı oluyor. Bugün inceleyeceğimiz GSmart Akta A4 de bu tür modellerden biri olarak karşımızda.

Orta segmentte

GSmart Akta A4, orta segmentte yer alan bütçe dostu bir cep telefonu modeli. Gigabyte GSmart akıllı telefonlarının Türkiye distrübitörü DataStar tarafından bize gelen model lacivert arka yüzeye sahip. Telefonun farklı renk seçeneğinin bulunmaması ise üzücü olmuş. Oysa kolaylıkla birkaç farklı renkli modeli daha raflarda yer verilebilirdi diye düşünüyoruz.

Telefonun plastik bir yüzeyi var. Kenarlara doğru incelen ve yuvarlak hatları olan telefonun 5 inç boyutunda bir ekranı bulunuyor. Cebin kalınlığı 9.6 mm, ağırlığı ise 158 gram.

Akta A4'ün arka kapağı açılıyor ve batarya da çıkartılabiliyor. Bataryanın altında ise çift SIM kart slotu görüyoruz. Evet, Akta A4 da diğer GSmart modelleri gibi çift hat desteğiyle karşımıza çıkıyor. Öte yandan burada microSD kart slotunu da görmek mümkün.

Telefonun çevresinde üst kısımda kulaklık ve microUSB yuvası, sol kenarda ses butonları, sağ yüzeyde de güç tuşu bulunuyor.

Akta A4, ön ve arka kameraya sahip. Ayrıca arka kamerada flaş da bulunuyor. Telefonun arkasında alt kısımda da bir hoparlör görüyoruz.

8 çekirdekli

Akta A4, Android 4.4.2 işletim sistemiyle çalışan bir cep telefonu. Son dönemin 8 çekirdek modasına uyan telefon, uygun fiyata orta segmentte iyi performans isteyenlerin tercihi olabilir. Elbette telefonun uygun fiyatlı olmasının sebeplerinden biri Mediatek işlemcinin tercih edilmiş olması. 8 çekirdekli Mediatek MT6592 işlemciden güç alan telefon, 1.4 GHz hızında çalışıyor. Mali-450MP4 grafik birimi de telefonda yer alıyor. 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza da telefonun diğer oyuncuları. Hafızayı ayrıca 32 GB'lık bir microSD kartla genişletebilirsiniz.

Akta A4'ün bataryası 1800 mAh seviyesinde. Batarya 5 inçlik bir telefona göre dar, fakat telefon bunu muadillarine göre düşük ekran çözünürlüğüyle aşıyor. 540x960 piksel çözünürlüğündeki ekranıyla elbette HTC Desire 820 ve Samsung Galaxy A5 gibi modellerin yanında sırıtsa da fiyatının onlara göre çok daha uygun olduğu düşünüldüğünde bu seçim hoş görülebilir.

Telefonun bataryası standart kullanımlarda günü kurtarabilecek cinsten. GeekBench'te yaptığımız pil testinde 5 saat 44 dakikayı gören telefon, Galaxy A5'in 7 saatlik performansının gerisinden geliyor.

Peki, Akta A4'ün sentetik testlerdeki durumu nasıl, şimdi tablolar halinde onları paylaşalım...


Fiyat/performans

Performans ve fiyat açısından ilk kez cep telefonu sahibi olmak isteyenler için gayet uygun bir seçim olacağını düşündüğümüz Akta A4, oyun oynamak isteyenleri de geri çevirmiyor elbette. Asphalt 8: Airborne'u da oynayabiliyorsunuz, başka oyunları da. Elbette grafik ayarları olan oyunlarda grafik kalitesini bir tık aşağı almanız daha iyi performans almanıza yardımcı olacaktır. Fakat genel olarak telefonun performansını beğendik.

Kameralara gelecek olursak, arka yüzde flaş destekli 13 MP çözünürlüğünde bir kamera, ön yüzde de ikinci bir kameranın olduğunu söyleyebiliriz. Öndeki kamera da selfie'ler düşünülerek 5 MP tutulmuş. Her iki kameranın da çok özel olduğunu söyleyemeyiz açıkçası. Fakat makul fotoğraflar çekebiliyor.

Özetle

Gigabyte GSmart Akta A4'ün en büyük avantajı uygun fiyatı. Teknik kadrosuyla orta segmente yerleşen telefon, ilk kez akıllı telefon sahibi olacakların beğenisini kazanabilir. Telefonun tasarımı daha iyi olabilir, bataryası biraz daha geniş tutulabilir ve ekran çözünürlüğü yükseltilebilirdi. Ancak o halde bunun fiyat noktasında bir karşılığı da olacaktı. Akta A4, sunduğu performans ve ona biçilen fiyatıyla bütçe dostu telefon arayan kullanıcıları memnun edecektir.

Gigabyte GSmart Akta A4'ün fiyatı ise 699 TL civarında.

Kimler Almalı

Akta A4, sunduğu performans ve ona biçilen fiyatıyla bütçe dostu telefon arayan kullanıcıları memnun edecektir.

Alternatifleri

Tasarımıyla çok daha şık bir seçenek arayanlara Asus ZenFone 6'yı alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte GSmart Akta A4
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
76
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciMediatek MT6592
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciMali-450MP4
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi250:00 saat
Konuşma Süresi006:00 saat
Boyutlar73 x 147 x 9.6 mm
Ağırlık158 gr.
Okuyucu Yorumları