Çift SIM'li GSmart Maya M1 v2 testte!

Gigabyte'ın çift hat destekli cebinin yenilenen sürümünü test ettik!

CHIP Online Notu 85
  • Ekranı kendi sınıfı için gayet iyi
  • Çift hat desteği
  • Uzun pil performansı
  • Başarılı performans
  • Güç butonu konumu
  • Hassasiyet

Daha önce test merkezimize GSmart Maya M1 akıllı telefonuyla konuk olan Gigabyte, bu defa bu telefonunun yeni versiyonu ile ofisimizi ziyaret etti. Android işletim sistemli akıllı telefonlar arasında çift hat desteği gösteren modellerden olan GSmart Maya M1 v2, başarılı özelliklere ev sahipliği yapan bir telefon. Orta segment kullanıcılara hitap eden GSmart Maya M1 v2, önceki modelin özelliklerini geliştirerek kullanıcılara sunuyor. Ayrıntılara geçmeden önce Maya M1 v2'yi kısaca önceki modelle kıyaslayacak olursak; Android işletim sisteminin güncellendiğini, işlemcinin dört çekirdeğe çıkartıldığını, pil ömrünün uzatıldığını ve grafik işlemci olarak PowerVR SGX544'ün tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bakalım cihaz, ayrıntılarında bizlere neler sunuyor ve kullandığımız süre boyunca nasıl bir performans gösterdi... Şimdi GSmart Maya M1 v2'y daha yakından bakalım.

Tasarımıyla fark yaratmıyor

Sahip olduğu tasarımıyla önceki sürümüyle birebir aynı olan GSmart Maya M1 v2; siyah, kırmızı ve beyaz renk seçenekleri arasına sadece sarı rengi de eklemiş. Kasa yapısıyla herhangi bir değişikliğe uğramamış olan telefon, yine üzerinde 4.5 inç büyüklüğünde bir IPS LCD ekran bulunduruyor. 540x960 piksel çözünürlüğünde olan ekranıyla bulunduğu kategori için gayet makul seviyede olan GSmart Maya M1 v2, çıkartılabilir arka kapağı altında ulaşabileceğiniz bataryayı değiştirebilme şansı da sunuyor. Bataryanın üstünde çift SIM kart girişlerini gördüğümüz telefon, ayrıca microSD kart yuvasına da sahip. Böylece hafızayı 32 GB daha arttırabilmeniz mümkün.

Çevredeki bağlantılardan bahsedecek olursak, üst kısmında kulaklık girişi ile micro USB yuvasını gördüğümüz telefonda, yine bu alanda bir güç butonu bulunuyor. Önceki modelde de beğenmediğimiz bu buton, ne yazık ki aynı kasanın kullanılması sonucu bu modelde de bizlerle. Gerek konumu gerek boyutuyla bu güç butonunun çok kullanışsız olduğunu söyleyelim. Sol tarafında ses tuşları bulunduran GSmart Maya M1 v2, bunların dışında bir bağlantı ve butona sahip değil.

Güçlü özellikler ve performans

Android 4.2.1 işletim sistemi sürümüne terfi ettirilmiş olan GSmart Maya M1 v2, yenilenmiş arayüzüyle birlikte önceki modele göre daha işlevsel kullanım sağlıyor. Yavaş yavaş telefonun sahip olduğu teknik detaylardan bahsedecek olursak, işlemci kapasitesinin arttırıldığından söz edebiliriz. Gigabyte, önceki modelde çift çekirdekli 1.0 GHz'lik işlemci sunmuştu. Ancak yeni sürümde güç artırımına giderek dört çekirdekli bir işlemciyle karşımıza çıkıyor. 4 çekirdekli ve 1.2 GHz hızında çalışan iyi bir işlemciye sahip olan GSmart Maya M1 v2, MTK 6589 yongalı Cortex-A7 işlemcisiyle orta seviyeli kullanıcıların beklentisini karşılayacak türde bir performans gösteriyor. Bunun yanında PowerVR SGX544 grafik işlemcisiyle üç boyutlu oyun ve uygulamalara da hazır olan telefon, bellek ve hafıza seviyesiyle ise önceki modele kıyasla farklılık göstermiyor. Yine üzerinde 1 GB gibi yeterli bir RAM bellek bulunduran telefon, incelediğimiz modeliyle 2 GB dahili hafızaya sahip. Ancak elbette bu alanın bir kısmı işletim sistemi ve sistem dosyalarına gidiyor, size de 1 GB'a yakın bir alan kalıyor. Neyse ki dilerseniz bu alanı microSD kart ile 32 GB'a kadar daha arttırabiliyorsunuz.

Yaptığımız testlerde gayet makul sonuçlar verdiğini söyleyebileceğimiz GSmart Maya M1 v2, kendi segmenti için yüksek performans sunan bir akıllı telefon. GSmart Maya M1 v2'yi AnTuTu, Epic Citadel ve Vellamo gibi testlerle bir hayli yorduk. Sonuçlarıyla oldukça tatmin edici olan GSmart Maya M1 v2, AnTuTu testiyle Samsung Galaxy S4 mini'ye oldukça yakın sonuçlar verdi. GSmart Maya M1 v2; Sony Xperia M ve L ile HTC Desire 600 dual sim'i geride bırakan bir performans ortaya koydu. Epic Citadel testimizde ortalama 55.6 FPS'yi gördüğümüz GSmart Maya M1 v2, bu sonuçla birlikte yüksek performans vadediyor. Vellamo ile yaptığımız HTML5 testinde ise 1449 skorunu gördüğümüz GSmart Maya M1 v2, bu konuda ise Xperia SP'nin gerisinde kalıyor. Ancak yine de iyi bir seviyede olduğunu söyleyelim.

Kamera ve pil ömrü

GSmart Maya M1 v2'nin ekranına geri dönecek olursak dokunma hassasiyetiyle başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yer yer bu hassasiyetin düştüğü ise gerçek. Özellikle ekranın altında yer alan dokunmatik Android tuşlarının hassasiyetini beğenmediğimizi söyleyelim ve kameralara geçelim.

2.0 MP'lik ön kameranın sahibi olan GSmart Maya M1 v2, böylece görüntülü görüşmeler yapabilmenizi sağlıyor. Arka kamerasıyla da 8.0 MP kulübünde olan GSmart Maya M1 v2, böylece fotoğraf ihtiyacını da karşılıyor. Yaptığımız çekimlerde genel olarak başarılı sonuçlar aldığımızı söyleyebiliriz. Düşük grenli fotoğraflar ve renklerde zaman zaman kayıplar yaşatması normal. Düzgün ışık koşullarında başarılı fotoğraflar alabileceğinizi söyleyebiliriz. Üzerinde LED flaş da bulunduran telefon, böylece gece çekimleri için de uygun durumda.

Uzun pil ömrü

GSmart Maya M1 v2, 1700 mAh'lik bir bataryanın sahibi. Yaptığımız konuşma ve kullanım testlerinde başarılı sonuçlar veren GSmart Maya M1 v2, konuşma süresiyle 7 saatin üzerinde performans sunuyor. Bunun yanında yine batarya süresini yakından ilgilendiren internet dolaşımı sırasında da yine 7 saati gördüğümüz GSmart Maya M1 v2, video oynattığınızda ise 6 saatin üzerinde pil ömrü sunuyor.

Özetle

Orta segment için sunulan GSmart Maya M1 v2, (bu tarihte) 749 TL'den satışa sunuluyor. Dört çekirdekli işlemcisi ve başarılı diğer teknik detaylarıyla ortaya iyi bir performans koyduğunu söyleyebileceğimiz GSmart Maya M1 v2, kategorisi için hem fiyat hem performans anlamında gayet makul bir cihaz. Kağıt üzerinde olduğu kadar pratikte de başarılı bulduğumuz telefon, çift SIM kart sunmasıyla, aynı telefon üzerinde iki hattını birden kullanmak isteyenlere de avantaj yaratıyor.

Kimler Almalı

Başarılı ve uygun fiyatlı bir orta segment telefon sahibi olmak isteyen kullanıcılar tarafından yakından incelenebilecek olan GSmart Maya M1 v2, özellikle çift hat sahibi kullanıcılar tarafından tercih sebebi. Ancak GSmart Maya M1 v2, elbette diğer kullanıcıları da hedef kitlesi içinde tutuyor.

Alternatifleri

GSmart Maya M1 v2'nin bulunduğu kategoride Nokia Lumia 520 ve 620, General Mobile Discovery, Huawei Ascend P1, Sony Xperia E ve M ile HTC One V bulunuyor. Dilerseniz bu modelleri de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte GSmart Maya M1 v2
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
85
Modelv2
İşletim SistemiAndroid 4.2.1
İşlemciMTK 6589 Cortex-A7
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu4.5 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX544
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama2 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi500:00 saat
Konuşma Süresi007:00 saat
Boyutlar67 x 136 x 9.7 mm
Ağırlık147 gr.
Okuyucu Yorumları