Çift hat destekli Android telefonlara örnek.

Çift hat destekli bir Android telefon istiyorsanız size iyi bir tavsiyemiz var.

CHIP Online Notu 82
  • Çift hat desteği
  • Akıcı performans
  • Kamera performansı
  • Güç düğmesinin konumu

Android işletim sistemli akıllı telefonlar arasında çift hat desteği gösteren örneklere pek sık rastlamıyoruz. Eğer çift hat desteği veren akıllı telefon modelleri aramaya kalkarsanız zaten bu yönde en fazla birkaç örnek bulabilirsiniz. Gigabyte tarafından geliştirilen GSmart Maya M1 de bu örneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Başarılı özelliklere ev sahipliği yapan GSmart Maya M1'in incelemesine tasarımından başlamamız gerekirse, oldukça şık bir tasarıma sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Üç farklı renkle satışa sunulan Maya M1, elimizdeki modeliyle siyah bir tasarıma sahip. İncelediğimiz modelin yanı sıra kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle de sunulan Maya M1, ön panelinde yekpare bir ekrana, arka panelinde ise mat malzemeyle işlenmiş bir gövdeye sahip. 150 gram ağırlığa ve 9.7 mm'lik kalınlığa sahip olan telefon, ilk etapta ağır gibi gelse de piyasada yer alan 4.5 inçlik telefonlarla kıyaslandığında çok da fark yaratmıyor doğrusu. 4.5 inç büyüklüğünde bir ekranı bulunduran Maya M1, bu ekranıyla 950x540 piksel çözünürlük sunuyor. IPS panelli ekranın görüş açısı ve ekran parlaklığı yerinde. Gün içinde, ışıklı ortamlarda ekranı rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Sol yanında bir ses seviye butonu bulunduran telefon, üst kısmında 3.5 mm'lik jak, micro USB ve güç düğmesi bulunduruyor. Maya M1'i kullandığımız anlarda bu düğmeyi hiç kullanışlı bulmadığımızı söylemeliyiz. Hem konumu hem de yapısı itibariyle kullanımı oldukça zorlaştırıyor.

Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi sahibi olan Maya M1'i, yeterli performansıyla biz fazlasıyla beğendik. Elbette üst düzey cihazlarla sahip olduğu teknik özellikleri nedeniyle fark olduğu bir gerçek. Ancak orta kullanımlar için iyi bir kullanım sağlayabileceğinizden kuşkunuz olmasın. Üzerinde çift çekirdekli bir işlemci bulunduran Maya M1, 1 GHz'lik işlemci hızı sunuyor. 1 GB gibi bir bellek kapasitesine sahip olan Maya M1, böylece piyasada isim yapmış giriş seviyesi telefonlardan daha iyi konumda bulunuyor. 4 GB dahili depolama alanına ek olarak microSD kart desteğiyle birlikte 32 GB'a kadar daha depolama alanı sunabilen telefon, hem ön hem arka kameraya sahip. Ön kamerasıyla 2.0 MP çözünürlük sunan Maya M1, arka kamerasıyla ise 8.0 megapiksel değerinde. Kamera performansıyla da beğendiğimiz telefon, kaliteli fotoğraf ve videolar çekebiliyor. LED flaşı sayesinde gece çekimleri için de uygun olan Maya M1, ayrıca otofokus ve hızlı seri çekim özelliğine de sahip. Son olarak Maya M1'in 4 saatlik konuşma süresi ve 300 saatlik bekleme süresi sunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Çift hat desteği sunmasıyla kendine ayrı bir kulvar açan Gsmart Maya M1, başarılı özelliklere ev sahipliği yapıyor. Genel hatlarıyla oldukça beğendiğimiz telefon, elbette üst segment telefonlara rakip değil. Kendi içinde yeterli seviyede bir telefon sunan Maya M1, akıcı kullanımıyla bizi tatmin etti. Hem tek hat hem çift hat telefon sahiplerine önerilir.

Kimler Almalı

Giriş ve orta seviyedeki kullanıcıların beklentisini karşılayabilecek olan Gigabyte Gsmart Maya M1, özellikle çift hat sahibi bir akıllı telefon arayanların ilgisini çekebilecek yapıda.

Alternatifleri

Eğer çift hat sahibi değilseniz de elbette Maya M1'i tercih edebilirsiniz. Ancak üst seviye özellikler istiyor, yükse performans bekliyor ve geniş kablosuz bağlantı seçenekleri arıyorsanız üst seviye telefonlara bakmalısınız.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte GSmart Maya M1
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
82
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciÇift çekirdekli
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS QHD
Ekran Boyutu4.5 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX531
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi300:00 saat
Konuşma Süresi004:00 saat
Boyutlar67 x 136 x 9.7 mm
Ağırlık150.5 gr.
Okuyucu Yorumları