Ultra ince Gigabyte P35'i inceledik!

Oyunculara özel güçlü dizüstü bilgisayarı Gigabyte P35, ultra ince tasarımıyla dikkat çekiyor!

CHIP Online Notu 88
  • İnce ve hafif
  • Uygun performans
  • Çıkartılabilir sürücü yuvası
  • Şık tasarım
  • Sıkışık klavye
  • Multimedya tuşları yok
  • Touchpad

Dizüstü bilgisayarda oyun oynamak isteyen kullanıcılar bir model seçmeden önce genellikle kaba tasarımları ve ağır gövdeleri göze alırlar. Zira güçlü birimlerden oluşan bilgisayarlar donanım yapıları nedeniyle genellikle daha geniş yapıda tasarlanırlar. Ancak Gigabyte'ın bugün inceleyeceğimiz modeli, bu genel algıyı değiştiren dizüstü bilgisayarlar arasında yer alıyor.

Ultra ince tasarımıyla diğer büyük oyun notebook'larından ayrılan Gigabyte P35, ince ama geniş bir gövdeye sahip. Bunun en büyük nedeni elbette oyuncular için tasarlanan geniş ekran. Full HD destekli ekran ve mobil ortamlarda rahatlıkla taşınabilmesi için ince tasarım ve hafif yapıyla ortaya iyi bir model çıkartan Gigabyte, iyi bir oyun deneyimi sunması için bilgisayarın kalbinde son dönem Haswell tabanlı Intel işlemciye ve Nvidia grafik birimine yer veriyor.

Ultra ince tasarım

Eğlence amaçlı dizüstü bilgisayarlar için elbette güç büyük önem teşkil ediyor. Fakat diğer yandan dizüstü bilgisayarın genel profili itibariyle mobil olması da gerekiyor. Bu ikisi birleştiğinde hem güçlü hem mobil bilgisayarlar olarak ortalama 3 – 4 kilogramlık ağırlıkları göze alıyoruz. Diğer yandan elbette piyasada nadir de olsa kilo olarak daha hafif ve böylelikle daha mobil dizüstü bilgisayarlar da görmek mümkün. Bunlara daha önce incelediğimiz MSI'ın GE40 2OC Dragon Eyes modelini örnek verebiliriz. Fakat bu dizüstü bilgisayarın ekranının 14 inç boyutunda olduğunu hatırlamakta da fayda var. Bugün inceleyeceğimiz Gigabyte P35 oyun notebook'unun ise ekrandan taviz vermeyerek yine hafif kalabildiğini görüyoruz. Gigabyte P35'in ağırlığı yalnızca 2.16 kilogram. Böylece bilgisayarı her an rahatlıkla çantanıza atıp taşımanız mümkün. Diğer yandan yalnızca 21 mm'lik kalınlığa sahip olmasıyla da inceliğiyle dikkat çekiyor.

Ultra ince tasarımlı Gigabyte P35, görünümüyle de oldukça şık ve sade. İncelediğimiz modeliyle mat siyah renkli gövdeden oluşan bilgisayar, ekranıyla da bunu pekiştiriyor. Yine mat malzemenin kullanıldığı ekran, böylece yansımalardan arındırılmış. Bunun üzerine ekranın bir de IPS panelden oluşması, görüş açısını genişletiyor. Böylece daha iyi bir seyir keyfi yakalayabiliyorsunuz.

Dizüstü bilgisayarı, çevre bağlantılarıyla da beklentiyi karşılayacak seviyede. İki USB 3.0 ve iki USB 2.0 bağlantısının yanında tam boyutlu bir HDMI da hazır bulunuyor. Diğer yandan Thunderbolt seçeneği opsiyonel olarak bırakılmış. Bunların arasında VGA, Ethernet, kulaklık ve kart girişini de görebiliyoruz.

Güçlü teknik kadro

Gigabyte P35'in 15.6 inç boyutunda bir ekranın sahibi olduğunu söylemiştik. 1920x1080 piksel çözünürlüğünde olan ekranda kullanılan işletim sistemi Windows 8.1 Pro. En güncel işletim sistemiyle gelen bilgisayar, teknik detaylarıyla da bir hayli güçlü.

Teknik özellik tablosunda elbette ilk sırada Intel'in yeni Haswell işlemcisi bulunuyor. Dördüncü nesil Intel Core i7 4700HQ işlemcinin sahibi olan bilgisayar, 2.4 GHz frekansında çalışıyor. Ancak daha yüksek performans gerektiği durumlarda 3.40 GHz hızına kadar artış gösterebilen işlemci, destek olarak 16 GB RAM seviyesine sahip. 1600 MHz'lik 16 GB kapasitesindeki RAM'leriyle birlikte güncel oyunlara hazır durumla olan Gigabyte P35, grafik biriminde ise Nvidia'yı taşıyor. Bilgisayar, Nvidia GeForce GTX 765M grafik işlemcisiyle birlikte oyun ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca elbette Intel HD Graphics 4000 birimi de bilgisayar içinde hazır.

Gigabyte P35, performans gözetilerek hazırlanan bir model olduğu için hem SSD hem HDD ile birlikte geliyor. 128 GB'lık SSD'nin yanı sıra bilgisayarda depolama alanı olarak kullanabileceğiniz 1 TB kapasitesinde bir sabit disk de bulunuyor. Ancak bu alanı isterseniz arttırmanız mümkün.

Değiştirilebilir sürücü alanı

Gigabyte P35'in hemen ön yüzünde bir optik sürücü görüyoruz. Fakat bu kısım yalnızca bir optik sürücü olarak kullanılmıyor. Gigabyte, bu alanı çıkartılabilir ve değiştirilebilir şekilde tasarlamış. Kutu içeriğinde de boş bir disk adaptörü bulunduran bilgisayar, bu çerçeveye kendi 2.5 inçlik diskinizi yerleştirerek optik sürücüyü bir depolama alanına çevirmeniz ve ek alan elde etmeniz mümkün hale geliyor. İsterseniz optik sürücüyü de çıkartıp bilgisayarı daha hafif bir yapıya büründürmeniz de mümkün. Dizüstü bilgisayarının bu özelliğini bir hayli beğendiğimizi söyleyelim.

Gigabyte P35'in arka aydınlatmalı bir klavyesi bulunuyor. Klavyenin genel kullanımı rahat olsa da tuşları birbirine çok yakın bulduk. Klavyede numerik tuş takımı da kullanılmış. Hal böyle olunca tuş alanı daha sıkışık bir hal almış. Bir süre sonra alışacak olsanız da ilk etapta rahatsız edici olabilir. Diğer yandan touchpad alanı da geniş yapısına karşın çok kullanışlı değil. Hafif tıklamalarda algı sorunu mevcut. Diğer yandan bu bölgeyle ilgili bir diğer eleştirimizse ihtiyaç duyabilecek kullanıcılar için bir multimedya alanı bulunmaması. Aynı kategoride bulunan pek çok modelde karşımıza çıkan multimedya alanı Gigabyte P35'te bulunmuyor.

Gigabyte P35, mobil durumlar için tasarlanan bir model olduğu için pil süresiyle de iddialı olmalı. Mobil durumlarda normal kullanımlarda pil ömrüyle rahat bir zaman geçirmenizi sağlayacağını söyleyelim. Ortalama dört saati görebiliyorsunuz. Bilgisayar konu oyun olduğu zamanlarda da yaklaşık iki saatlik civarda bir süreyi görebiliyor. Bu süre her ne kadar yeterli olsa da çok iddialı değil. O nedenle uzun soluklu oyun keyfi için cihazın bataryasını yanınızdan eksik etmemeniz gerekli.

Özetle

Gigabyte P35, özellikle ultra ince tasarımıyla dikkat çeken bir model olmayı başarıyor. Güçlü yapısına karşın ince ve hafif olması onu bu özellikleriyle öne çıkartıyor. Güncel oyunlara hazır olan Gigabyte P35, diğer yandan değiştirilebilir sürücü noktasıyla da beğeni kazanacak türden. İyi bir oyun bilgisayarı almak isteyenler Gigabyte P35'i tercih edebilirler.

Gigabyte P35'in fiyatı ise 4469 TL civarında.

Kimler Almalı

Gigabyte P35, oyun için iyi bir dizüstü bilgisayarı arayan ancak mobiliteyi gözetenlerin dikkatini rahatlıkla çekebilecek yapıda.

Alternatifleri

Gigabyte P35'e alternatif olarak yine rahat taşınabilecek güçlü bir dizüstü bilgisayarı olan MSI GE40 2OC Dragon Eyes'ı tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte P35
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
88
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1 Pro
İşlemciIntel Core i7 4700HQ
İşlemci Hızı2.40 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 765M
Grafik Kapasitesi2 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD128 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.02
USB 2.02
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuYok
Boyutlar385 x 270 x 21 mm
Ağırlık2.16 kg
Okuyucu Yorumları