Gigaset R630H Pro neler sunuyor?

Endüstriyel koşullara uygun bir DECT telefon olan R630H neler sunuyor?

CHIP Online Notu 87
  • Dayanıklı yapı
  • Geniş kapsama alanı
  • Kullanım kolaylığı
  • Suya karşı korumalı
  • Dahili telesekreter yok

Genellikle kişisel kullanımlar ve ev tipine uygun telefonlarla karşınıza çıkıyoruz. Ancak bu defa geniş ofis ve hatta dahası, zorlu ve ağır iş koşullarında da kullanılabilecek yapıda bir DECT telefon var masamızda. Gigaset tarafından üretilen R630H Pro, ofislerde de kullanılabileceği gibi, daha çok atölyeler ve endüstriyel ortamlar düşünülerek hazırlanmış bir telefon. N510 ve N720 IP Pro Multicell sistemlerle kullanılabilecek yapıda olan R630H Pro, geniş özelliklere sahip. Bakalım bize neler sunuyor...

Öncelikle tasarımıyla oldukça rahat ve kullanışlı olan Gigaset R630H Pro, sert plastik yapıda. Böylece düşmelere karşı sağlam olan telefonun en dikkat çekici yanı elbette dayanıklılığı. IP65 standartlarına uygun olarak üretilen R630H Pro, böylece toza ve suya karşı dayanıklılık kazanmış. Bu özelliğiyle birlikte atölye, fabrika, şantiye ve endüstriyel alanlarda kullanılabiliyor. Telefonun suya karşı dayanıklılığını biraz açmak gerekirse, su sıçramalarına veya üzerine su dökülmelerine karşı dayanıklı olduğunu söyleyelim. Yani telefonu alıp su altında tutmamak gerekiyor.

Çalışma alanları için uygun

Gigaset R630H Pro'nun üzerinde 1.8 inç boyutunda 6 satırlı bir ekran bulunuyor. Ekranda görünen menü sisteminin kullanımı gayet kolay. 200 kişiye kadar rehber tutabilen telefon, ayrıca ses profilleriyle güzel özellikleri barındırıyor. Ayrıca telefonda çalar saat de yer alıyor. Öte yandan telefonun üzerinde bir LED ışık da bulunuyor. Toplantı yaparken telefona cevap veremediğiniz durumlarda bu ışıkla sizi uyaran telefon, cevapsız aramaları da belirtiyor.

Gigaset R630H Pro'nun sunduğu konuşma süresi 12 saat, bekleme süresi ise 300 saati bulabiliyor. Baz istasyonu ile şarj olabilen telefon ayrıca pille de desteklenmiş.

Az önce de söylediğimiz gibi N510 ve N720 IP Pro santralleriyle kullanılabilen telefonun bu konudaki dikkat çekici özelliği kapsama alanının geniş olması. Halihazırda açık alanlarda 300 metre, kapalı alanlarda ise 50 metrelik kapsama alanı sunan telefon, çevrede konumlanan diğer N510 ve N720 IP Pro santralleri de görerek, bağlı olduğu istasyonun kapsama alanından çıksa bile diğer santralleri kullanarak kapsama alanını genişletebiliyor. Bu da geniş bir düzleme yayılan şantiye ve diğer çalışma alanları gözetildiğinde başarılı bir özellik olarak öne çıkıyor.

Özetle

Tasarımı ve kullanım şekliyle başarılı bulduğumuz Gigaset R630H Pro, kapsama alanını da akıllı bir şekilde kullanabilmesi de diğer bir dikkat çekici yanı. Elbette telefonun suya ve toza karşı dayanıklı olması da onu endüstriyel çalışma şartlarına uyumlu hale getiriyor.

Gigaset R630H Pro'nun fiyatı 339 TL civarında.

Kimler Almalı

Atölye, fabrika, şantiye ve endüstriyel alanlarda kullanılabilecek olan Gigaset R630H Pro, ayrıca geniş çalışma alanlarına kurulu ofisler için de uygun olabilecek yapıda.

Alternatifleri

Gigaset R630H Pro'ya alternatif olarak Xpeech SIP DECT ürünü de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigaset R630H Pro
Ürün Markası Gigaset
CHIP Online Notu
87
Rehber 200 adet
Ekran 1.8 inç TFT (128x160)
Dil Seçeneği Türkçe
Kapsama Alanı 300m (Açık), 50m (Kapalı)
Bekleme Süresi 300 saat
Konuşma Süresi 14 saat
Piller 2xAAA
Garanti Süresi 2 yıl
Boyutlar 154 x 52 x 30 mm
Okuyucu Yorumları