TAB-736'yı inceliyoruz.

GoldMaster'ın maliyet odaklı tableti TAB-736'yı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 65
  • 16 GB dahili hafıza
  • Bütçeye uygun
  • Alüminyum fırçalı arka yüzey
  • Segmentine uygun performans
  • Android 4.1 sürümü
  • Yer yer takılıyor

Daha önce televizyonları akıllandıran SmartStick cihazı ve Bluetooth kulaklığı HP-199 BT ile test merkezimize konuk olan GoldMaster, bu defa tablet ailesinden bir ürünle bizlerle. GoldMaster, pek çok ürünün yanı sıra farklı boyutlarda tablet grubunun da sahibi. Bunlar arasında 8, 9 ve 9.7 inçlik tabletler mevcut. Bugün inceleyeceğimiz tablet ise GoldMaster'ın 7 inç ekran boyutuna sahip ailesinden TAB-736.

Uygun fiyatlı ve bütçe dostu bir tablet olarak lanse edilen TAB-736, giriş segmentinde bir tablet. Hem ucuz hem de kullanışlı bir tablet satın almak isteyenler tarafından ilgiyle karşılanabilecek olan TAB-736, 7 inç boyutuyla da mini tabletleri tercih edenler tarafından beğenilecek ölçüde. Peki, tablet detaylarında neler saklıyor, tasarımı nasıl ve işletim sistemi ayrıntıları neler? Şimdi tableti yakından inceleyelim.

Alüminyum tasarım

Önce her zaman olduğu gibi tasarıma bakalım. TAB-736'nın tasarımı klasik olarak 7 inç boyutunda pek çok tabletle aynı görünümde. Arka gövde dışında neredeyse birebir. 311 gram ağırlığı ve yaklaşık 8 mm'lik kalınlığıyla da fark yarattığını söyleyemeyiz. Tabletin arka yüzeyi ise bir miktar özelleştirilmiş. Fırçalanmış alüminyum malzemeden oluşan arka yüzey, üst ve alt kenarlarda yerini yine gri renkte plastik malzemeye bırakıyor. Bu plastik kısımlarda arka kameranın olduğu bölümü açabiliyorsunuz. Zira hemen altında microSD kart girişi bulunuyor.

Tablet çevresine baktığımızda üst kenarda kulaklık, microUSB ve güç butonunu görüyoruz. Sağ kenarda ses butonları, alt kısımda da tam ortada hoparlör bulunuyor. Arka yüzeyde üst kısımda kamera olduğundan bahsetmiştik. Ön yüzde de ön kamera bulunuyor elbette. Kameraların çözünürlükleri ise giriş segmentinde pek çok tablette karşılaştığımız gibi. 0.3 MP ve 2.0 MP çözünürlüğündeki kameralar, fotoğraf çekebiliyor, görüntülü görüşme yapmanıza izin veriyor. Ama hepsi bu kadar.

Android 4.1 ve teknik kadro

Şimdi de tabletin teknik detaylarından bahsedelim. Ekran 7.0 inç boyutunda ve 1024x768 piksel çözünürlüğünde. Ayrıca ekranda IPS panelin kullanıldığını da söyleyelim. Görüntü kalitesi ise yine maliyeti gözeten diğer tabletlerden ayrılmıyor. Buraya kadar her şey standart. Peki, tablet işletim sistemi olarak ne kullanıyor?

TAB-736, Android 4.1 işletim sistemini kullanıyor. Açıkçası bu Android sürümü, uygun fiyatlı giriş seviyesi tabletler arasında son zamanlarda kullanılanlar arasında da eski kalıyor. Daha önce incelediğimiz yine aynı kategorideki Reader A8R, Android 4.2 ve geçtiğimiz günlerde teste aldığımız Ezcool miniPad C de en güncel sürüm olan Android 4.4'ü kullanıyordu hatırlarsanız. Bu anlamda TAB-736, bu tabletler arasında geri kalıyor.

Teknik kadrosuna baktığımızda ise yine giriş segmentteki bir tabletten beklenebilecek birimleri görüyoruz. Bu segmentte yaygın olarak kullanılan çift çekirdekli Cortex A9 işlemciyi tercih eden GoldMaster, 1.5 GHz frekansta çalışıyor. 1 GB RAM ve Mali 400 MP grafik birimiyle yeterli işlem ve grafik performansı sunan tablet, farkı ise dahili hafızasıyla yaratıyor. 16 GB'lık geniş dahili hafıza sahibi olan TAB-736, bu anlamda 8 GB'lık miniPad C ve Reader A8R'nin önünde.

Skorlar ve kullanım

Tabletin performans notlarından da bahsedelim. Yaptığımız testlerde AnTuTu Benchmark sonucuna göre toplamda 13009 puanı gören TAB-736, bu skoruyla Ezcool miniPad C, Reeder A8R ve Dark EvoPad 3G M1040'ı geride bırakıyor; ayrıca Lenovo A3000, Escort Joye 9.7" ve Next Tabloid 10.1'i yakından takip ediyor. Yalnızca tabletin işlemci performansına baktığımızdaysa CPU Prime skoruyla 985 puanı aldığını görüyoruz. Bu çizgide bulunan Artes D9705, Ezcool miniPad C, Casper VIA 10" ve Next Tabloid 10.1'le yan yana bulunan TAB-736, burada da kategorisine uygun yapıda. Ayrıca yine HTML5 performansı için Vellamo tarafında da 1077'lik skor üreten tablet, yine benzer biçimde bir grafik çiziyor.

Peki tablet aldığı sonuçları genel kullanıma yansıtabiliyor mu? Şimdi biraz da bundan bahsedelim. İşletim sistemi kullanımıyla tabletin açıkçası biraz ağır kaldığını söylemek mümkün. Menüler arasında ve ekranlar arasında dolaşırken bunu görebiliyorsunuz. Özellikle birden fazla uygulama açıksa bu kendini daha sık belli ediyor. Diğer yandan oyun noktasında ise basit oyunlar oynamanıza izin verdiğini söyleyebiliriz. Subway Surf, Angry Birds ve Bubble Shoot gibi oyunları oynamanız mümkün.

Özetle

GoldMaster TAB-736, bütçe dostu bir tablet. Uygun fiyatıyla maliyet avantajı yaratan tablet, böylece herkesin tablet sahibi olmasını kolaylaştırıyor. Toparlayacak olursak TAB-736 ile tablet deneyimi yaşamak mümkün. İnternet gezintileri, video izleme ve eğlence amaçlı uygulamaları TAB-736 ile çalıştırabilirsiniz. Ancak yakın fiyata daha iyi modeller olduğu ve muadilleri arasında da pek çok iyi seçenek bulunduğunu da unutmamak gerek.

GoldMaster TAB-736'nın fiyatı ise 300 TL civarında.

Kimler Almalı

İlk defa tablet alacak olan ve uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar tarafından GoldMaster TAB-736 tercih edilebilir.

Alternatifleri

GoldMaster TAB-736'ya alternatif olarak Ezcool miniPad ve Exper EasyPad T8Q'yu önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli GoldMaster TAB-736
Ürün Markası Goldmaster
CHIP Online Notu
65
İşletim SistemiAndroid 4.1.1
İşlemciCortex A9
İşlemci Hızı1.5 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü600 x 1024 px
Grafik İşlemciMali 400 MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi3100 mAH
Pil Ömrü4 saat
Boyutlar x x mm
Ağırlık311 gr.
Okuyucu Yorumları