Bilgisayar Destekli Tasarım Yazılımı

Ashlar-Vellum firması tarafından hazırlanmış olan Graphite, birden çok işletim sistemi altında çalışabilen, oldukça profesyonel bir CAD programı ve fiyatı da diğerlerine göre oldukça uygun.

Graphite Ver. 6 İnceleme
CHIP Online Notu 68

Arabirim ise ilk bakışta sadeliği ile bir CAD programından çok orta düzeyli bir çizim programını andırıyor. Ancak bu sadeliğin ve kullanım kolaylığının ardında aslında çok güçlü bir araç topluluğu bulunuyor. Program her yönden eksiksiz ve NURBS de bunun bir parçası.Daha önceden alışılmışın aksine, çalışmak için isometric görünümün kullanımı yerine Graphite çok daha farklı ve standart dışı bir çalışma şekli sunuyor ve oldukça da başarılı. Trimetric görünüm adı verilen bir şekilde çalışarak kusursuz 3D şekiller yapılması hemen hemen tüm diğer programlardan daha kolay gerçekleşiyor. Bunun hemen ardından program hızlıca diğer 3 2D çizim görünümümü de hemen oluşturuyor. Graphite’in güçlü 3D yapısı, her pencerenin birbirinden bağımsız olarak çalışmasına da olanak tanıyor.Baskı işlemleri ise tüm ayarları otomatikleştirerek kullanıcıya hiç zorluk çıkarmadan tüm diğer programlardan daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Özetle

Ashlar-Vellum aslında bir 3D CAD uygulamasının nasıl olması gerektiği üzerine yeni bir standart sunuyor gibi. Program özellikle yapmak istediklerinizi kolaylaştırmak için tasarlanmış. Gücü ve kullanım kolaylığını makul bir fiyata sunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Graphite Ver. 6
Ürün Markası Graphite
CHIP Online Notu
68
Okuyucu Yorumları