Honor Play İnceleme

Türkiye'nin ilk oyuncu telefonu Honor Play'e yakından bakıyoruz.

CHIP Online Notu 84
  • İnce, çekici tasarım
  • Büyük ekran
  • Zengin kullanıcı deneyimi
  • Çekici ekran
  • İyi fiyat
  • Pil ömrü
  • Tek depolama seçeneği
  • Mono hoparlör
  • GPU Turbo sadece uyumlu oyunlarda yarar sağlıyor
  • Su koruması yok
  • Kablosuz şarj yok

Zamanı hızlıca geriye saralım. Masaüstü bilgisayarlarda oyun seansları, floppy diskler, yüklenmesi saatler süren oyunlar, kafa ayarı ve oyun salonları... Teknolojinin zaman içinde izlediği yol, sosyal medyanın hayatımıza girmesi ve elbette kendimize ayırdığımız vaktin gitgide azalması sebebiyle oyuncuların talepleri ve beklentileri bu süre zarfında çok değişti. Oyuncular artık istedikleri her yerde istedikleri oyunu açıp iyi vakit geçirmek ve diğer insanlar ile sosyalleşebilmek istiyor. Honor Play de oyuncuların yüksek beklentileri etrafında tasarlanmış, oyunculara özel bir cep telefonu.

Oyuncular için inovasyon

Oyuncular için inovasyon

Honor Play'in oyuncuları kalbinden vuracak ilk özelliği 4D oyun deneyimi yaşatan Smart Shock teknolojisi. Gerçek zamanlı olarak oyunlarda görüntüyü ve sesi tanıyabilen bu teknoloji, yapay zekanın da desteğiyle 30 farklı senaryoda titreşimli geri bildirim sunmakta. Öte yandan AI Histen 3D ses efektlerinin de katkısıyla oyunlarda iyi bir ses performansı sağlayabiliyorsunuz. Ancak hoparlörün mono olması üzücü.

GPU Turbo teknolojisi sayesinde ise oyunlarda yüksek performans vadeden Honor Play, düşük güç tüketimi konusunda da iddialı; üstelik 3750mAh'lık bataryası ile oyuncuların en büyük kabusuna da çözüm öneriyor. Normal kullanımda 1.5 günden fazla dayanabilen batarya, uzun oyun seanslarında da normal telefonlardan çok daha uzun bir batarya performansı vadetmekte. Ancak bu özellik, sadece uyumlu oyunlarda size yarar sağlıyor; bunu da belirtelim.

Ekran ve teknik kadro

Ekran ve teknik kadro

Tam oyuncuların isteyeceği gibi 6.3 inçlik, yüksek yoğunluklu bir IPS ekrana sahip olan Honor Play, çentikli çerçevesiz tasarımıyla gerçeğe yakın renkleri ve keskin detayları önünüze getiriyor. Ekran gayet canlı ve parlak. 1080x2340 piksel çözünürlüğünde olan ekran, 19.5:9 görüntüleme oranı sunuyor ve 409 ppi piksel yoğunluğu sağlıyor.

Sekiz çekirdekli Kirin 970 işlemcisi, 4 GB RAM'i ve 64 GB'lık depolama alanıyla performans beklentilerini karşılayan telefon, her ne kadar depolama alanını 256 GB'lık microSD kart seçeneğiyle arttırsa da, tek depolama seçeneği sunmasıyla açıkçası üzücü. Yani Honor Play'i yalnızca 64 GB'lık model olarak bulabiliyorsunuz; telefonun başka kapasite seçeneği yok.

Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle gelen Honor Play, üzerinde arayüz olarak EMUI 8.2'yi bulunduruyor. 802.11ac Wi-Fi ve NFC desteği mevcut. Ancak Bluetooth 5 yerine Bluetooth 4.2'yi görüyoruz. Öte yandan telefonun arkasında akıcı çalışan bir parmak izi sensörü bulunuyor.

Telefonun batarya kapasitesi, az önce de söylediğimiz gibi 3750 mAh. Yine söylediğimiz gibi normal kullanımda 1.5 günü rahat görüyorsunuz. Yoğun oyun oynadığınız durumlarda ise, ekran parlaklığını biraz azaltmanız yararınıza olacak, zira aksi halde pili daha hızlı tüketeceksiniz. Bu arada telefonda kablosuz şarj desteğinin olmaması üzücü. Bir diğer bulunmayan özellik ise, su koruması. Honor Play, herhangi bir su koruması sertifikasına sahip değil.

Honor Play'in kameraları nasıl?

Honor Play'in kameraları nasıl?

Gelelim Honor Play'in kameralarına. Telefonun arka yüzüne baktığımızda burada son dönemin trendini takip eder nitelikte çift kamera buluyoruz. Bunlardan ana kamera 16 MP ölçüsündeyken, derinlik sensörü olan ikinci kamera ise 2 MP olarak karşımıza çıkıyor. Ana kameranın diyaframı f/2.2 seviyesinde. Faz algılamalı otofokus bulunduran ana kamera, fotoğraf meraklıları için güzel sonuçlar veriyor.

Kameralarında, Huawei'nin diğer akıllı telefonlarında da gördüğümüz gibi yapay zekadan güç alan Honor Play, kamerayı sahne ve nesne tanıma adına geliştiriyor. Yani farklı sahnelerde yapacağınız çekimlerde, telefon çekim senaryosunu algılayarak size uygun ayarlar sunuyor ve fotoğrafınızı buna göre çekiyor. Elbette Honor Play'in fotoğraf performansı amiral seviye akıllı telefonlara yaklaşamıyor. Fakat sahip olduğu fiyat çizgisine göre gayet yetenekli olduğunu söyleyebiliriz.

Honor Play, ön tarafta da 16 MP'lik ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip, yine yapay zeka destekli bir kamera getiriyor. Arka kamerada LED flaş yer alırken, ön tarafta yok. Ayrıca arka kamera ile 30 karede Full HD ve 4K video kaydı yapabiliyorken, ön kamerada ise Full HD'nin üzerine çıkamıyorsunuz.

Özetle

Açıkçası Honor Play güzel bir model olmuş. Artıları olduğu gibi eksileri de var elbette. Ancak günün sonunda sahip olduğu fiyat etiketiyle, fiyat/performans noktasında iyi bir yer tutuyor kendine. Şu an Honor Play'i 2799 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz. Eğer iyi bir akıllı telefon satın almayı düşünüyor, bütçeniz de amiral gemisi modellere yetmiyorsa, üstüne bir de bolca oyun oynuyorsanız, Honor Play sizin için iyi bir model olacaktır kanaatindeyiz.

Kimler Almalı

Honor Play, sahip olduklarıyla fiyat/performans konusunda iyi bir akıllı telefon modeli arayan kullanıcılar için uygun bir seçim olacaktır.

Alternatifleri

Honor Play'e alternatif, oyunculara özel geliştirilen bir diğer akıllı telefon olan Razer Phone oluyor kuşkusuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Honor Play
Ürün Markası Honor
CHIP Online Notu
84
İşletim SistemiAndroid 8.1
İşlemciHisilicon Kirin 970
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı - GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.3 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2340 px
Grafik İşlemciMali-G72 MP12
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera16 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCVar
GPSYok
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Boyutlar74 x 157 x 7.5 mm
Ağırlık176 gr.
Okuyucu Yorumları