Profesyonellere özel tablet.

Profesyonellere özel sunulan ElitePad 900, hem tablet hem masaüstü bilgisayar deneyimi sunuyor.

HP ElitePad 900 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Uzun mobil kullanım
  • Tam anlamıyla profesyonel
  • Şık görünüm sahibi
  • Aksesuarlar ek maliyet getiriyor

İşletmeler ve profesyoneller için sunulan HP ElitePad 900, hem masa başında hem de mobil olarak çalışan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş bir tablet. Aslında HP ElitePad 900'e sadece bir tablet diyemeyiz. Sahip olduğu özellikleri, Windows 8 işletim sistemi ve akıllı aksesuarları ile masaüstü bilgisayar yeteneğine de sahip. Günlük işlerinizi rahatlıkla halledebilmenizi sağlayacak olan HP ElitePad 900, şık tasarımıyla da oldukça iyi görünüyor.

9.2 mm'lik bir kalınlığa sahip olan ve 630 gramlık ağırlığı bulunan HP ElitePad 900, yanınızda her zaman bulundurabileceğiniz bir tablet. Zarif bir tasarıma sahip olan cihazı, ergonomisiyle beğendik. Alüminyum malzemeye sahip kasası ve kalın siyah çerçeveli ekranıyla gayet iyi bir görünüm sunuyor ve aynı zamanda alüminyum kasası ve ön panelinde kullanılan Corning Gorilla Glass 2 ekranıyla da sağlam görünüyor. 10.1 inç büyüklüğündeki ekranı ile 1280x800 piksel çözünürlük üretebilen HP ElitePad 900, 16:10 görüntüleme oranı sunuyor. LED arka aydınlatmalarıyla iyi bir görünüm sergileyen tablet, dokunma deneyimiyle de üst gömlek bir performans sunuyor. Ekranının hemen üstünde görüntülü görüşmeleriniz için 2.0 megapiksellik bir kamera bulundurduğunu ve arka kısmında da 8.0 MP değerinde bir kamerası olduğunu da söyleyelim. Ön kamerasıyla 1080p videolar kaydedebilir ve yerleşik flaşlı arka kamerasıyla da kaliteli fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz. Ancak arka kameranın konumunu beğenmediğimizi de söylemeliyiz. Köşelere konumlanmış kameralar ile açı yakalamak zor olabiliyor.

Çevresindeki bağlantı ve düğmelerini alüminyum kasasıyla adeta özleştiren HP ElitePad 900, böylece arabirimleriyle kullanıcıları rahatsız eden tabletlerden değil. Zaten üzerinde pek fazla bağlantı noktası bulundurmayan HP ElitePad 900, geniş bağlantı noktalarını HP ElitePad Genişletme Kılıfı'yla getiriyor. Evet, aksesuarları arasında bir Genişleme Kılıfı bulunduran HP ElitePad 900, burada iki USB, HDMI çıkışı ve SD-MMC kart yuvası bulunduruyor. (Cihazın, kablosuz bağlantı olarak NFC desteği sunduğunu da söyleyelim.) Ayrıca Genişleme Kılıfı'yla tabletin pil ömrünü 20 saate uzatabiliyorsunuz. Böylece tabletin normalde sunduğu 10 saatlik pil ömrünü 20 saat daha arttırabilmeniz mümkün hale geliyor. Bu Genişleme Kılıfı'na ek olarak ayrıca satın alabileceğiniz HP ElitePad Yerleştirme İstasyonu ve HP İnce Bluetooth Klavye ile de tableti tam bir masaüstü bilgisayara dönüştürmeniz mümkün olabiliyor. HP ElitePad 900'ü Yerleştirme İstasyonu'nun üzerine oturtuyor ve bir klavye ve fare ile rahatlıkla çalışabiliyorsunuz. Windows 8 işletim sistemi ve çalışma performansıyla ofis işleriniz için ideal olarak masa başında kullanabiliyorsunuz. Dilediğinizde de aksesuarlarından arındırarak tableti yanınıza alabiliyor ve mobil olarak çalışabiliyorsunuz.

Üzerinde Intel Atom işlemci bulunduran HP ElitePad 900, çift çekirdekli işlemcisiyle 1.5 GHz hız sunuyor. Ancak Intel Turbo Boost ve Intel Hyper-Threading teknolojileri kullanılarak maksimum hızda 1.8 GHz'i görebilen tablet, böylece ofis uygulamalarınız için ideal bir performans alabilmenizi sağlıyor. 2 GB kapasiteli belleğiyle de yeterli seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca üzerinde 64 GB SSD bulunduran tablet, grafik işlemci olarak da Intel GMA kullanıyor. Teknik öğelerini bir arada değerlendirdiğimizde ofis ve günlük kullanımlarınız için rahat bir grafik çizdiği açık.

Özetle

İster mobil durumlarda ister ofisteki masanızda rahatlıkla kullanılabilir olan HP ElitePad 900, bu yönüyle oldukça tatmin edici. Özellikle Genişleme Kılıfı'yla gelen 20 saatlik ek pil ömrü, mobil kullanımlarda büyük kolaylık sağlıyor.

Kimler Almalı

Profesyonel kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan ElitePad 900, sahip olduğu yapısıyla hem tablet hem de masaüstü bilgisayar deneyimi yaşatabilecek imkana sahip.

Alternatifleri

HP ElitePad 900'ün Genişleme Kılıfı'na ek olarak pil almanız da mümkün. Böylece pil ömrünüzü daha fazla arttırabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP ElitePad 900
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
85
Video Kaydı: 1080p
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Atom Z2760 (Çift çekirdekli)
İşlemci Hızı1.5 GHz
Ekran TeknolojisiLED (Corning Goriila Glass 2)
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciIntel GMA
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCVar
3GVar
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBYok
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar x x mm
Ağırlık630 gr.
Okuyucu Yorumları