Ofisin gücü

HP iPAQ 914C, hem gücü hem de kapasitesiyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazır.

HP iPAQ 914C İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Ergonomik tasarım
  • Büyük Q klavye
  • Çoklu bağlantı özellikleri

Ürünün otomatik odaklama yeteneğine sahip 3 MP kamerası oldukça kaliteli görüntü almanızı sağlıyor. Üzerinde bulunan ışık ile gece çekimlerinde de aydınlık bir görüntü yakalayabilirsiniz. 2,4 inç'lik ekranı video seyretmek veya fotoğraf gö-rüntülemek için çok ideal olmamasına karşın, işinizi görebilecek yeterlilikte. Micro SD kart yuvasıyla cihazın bellek kapasitesini arttırabilirsiniz. Böylece daha çok veriyi yanınızda taşıyabilirsiniz. Ürünün ses performansı ise çok parlak değil. Fakat iş için üretilmiş bir donanımda bu kadarcık kusur göz ardı edilebilir. İş HayatıWindows Mobile ile Power Point, Word gibi programları kullanabileceğiniz, günlük randevularınızı takip edebileceğiniz cihaz kullanım açısından oldukça başarılı. Üzerinde bulunan kısayollar sayesinde hem sizin için gerekli olan yazılıma kolayca erişebiliyor hem de geniş Q klavyesi yardımıyla çabucak cevap verebiliyorsunuz. Blackberry'den daha büyük olmasına karşın sesli komut sistemi gayet iyi çalışıyor. E-postalarınızı senkronize ederek yanınıza alabiliyorsunuz ve her yerden kontrol edebiliyorsunuz. Üstelik dilediğiniz programları kurarak ürünü kendi isteğinize göre ayarlayabilmeniz de cabası. Özetle HP iPAQ 914C, iş için gerekli her türlü dokümanı kullanmanız için gereken tüm güce ve konfora sahip. SONUÇ: Eğer iş için her zaman yanınızda bulunacak bir yardımcı arıyorsanız, güçlü özellikleri ve yazılımlarının yanı sıra ergonomisiyle HP iddialı bir ürün olacaktır.

Kolay kullanım

Windows'un gücünü kullanan ürün, büyük olmasına karşın ergonomisinden bir şey kaybetmemiş. Dokunmatik ekranına
rağmen ürünün kalemciğine ihtiyaç duymadan, sağ taraftaki tekerleği kullanarak tek elle rahatça yönetebilmeniz mümkün.

Ürünün QWERTY klavyesi ilk bakışta göze oldukça sıkışık geliyor. Hatta büyük parmaklıların sorun yaşaması mümkün
gibi görünüyor. Fakat tuşlar bombeli üretildiği ve aralıklı konumlandırıldığı için yazı yazmakta zorluk çekmiyorsunuz.

Özellikle e-postalara cevap yazmak için bu klavye ideal. Sanal klavye kullanmayı sevmeyenler için HP ilaç gibi gelebilir. Özetle kısa bir alıştırma turundan sonra bu klavyey-le tüm işlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Ürünün navigasyon tuşunun ba-sışı ise yumuşak ve kullanımı kolay.

Bağlantı

HP, tek tuşla sesli komut verme konusunda ilerleme kaydetmiş. İster Amerikan ister, Türk, İngiliz aksanıyla olsun, komutlarınızı anlıyor. Yalnız Türkçe komut verirken aksanınızı biraz daha iyileştirmenizde yarar var.

Ürün üç bant UMTS/HSDPA bağlantı gücü sayesinde oldukça yüksek bir veri aktarımı sağlıyor. Ayrıca dizüstü bilgisayarınız için modem olarak da kullanabilirsiniz. Wi-Fi bağlantısı WPA 2 korumasına sahip. Bunun yanı sıra Blue-
tooth özelliğiyle diğer aygıtlarınıza ya da telefonlara da bağlanarak veri aktarımında bulunabilirsiniz. GPS yongası ise Google maps ile çalışıyor.

Eğlence ve İş Hayatı

Ürünün otomatik odaklama yeteneğine sahip 3 MP kamerası oldukça kaliteli görüntü almanızı sağlıyor. Üzerinde bulunan ışık ile gece çekimlerinde de aydınlık bir görüntü yakalayabilirsiniz. 2,4 inç'lik ekranı video seyretmek veya fotoğraf gö-rüntülemek için çok ideal olmamasına karşın, işinizi görebilecek yeterlilikte.

Micro SD kart yuvasıyla cihazın bellek kapasitesini arttırabilirsiniz. Böylece daha çok veriyi yanınızda taşıyabilirsiniz. Ürünün ses performansı ise çok parlak değil. Fakat iş için üretilmiş bir donanımda bu kadarcık kusur göz ardı edilebilir.

İş Hayatı


Windows Mobile ile Power Point, Word gibi programları kullanabileceğiniz, günlük randevularınızı takip edebileceğiniz cihaz kullanım açısından oldukça başarılı. Üzerinde bulunan kısayollar sayesinde hem sizin için gerekli olan yazılıma kolayca erişebiliyor hem de geniş Q klavyesi yardımıyla çabucak cevap verebiliyorsunuz.

Blackberry'den daha büyük olmasına karşın sesli komut sistemi gayet iyi çalışıyor. E-postalarınızı senkronize ederek yanınıza alabiliyorsunuz ve her yerden kontrol edebiliyorsunuz. Üstelik dilediğiniz programları kurarak ürünü kendi isteğinize göre ayarlayabilmeniz de cabası. Özetle HP iPAQ 914C, iş için gerekli her türlü dokümanı kullanmanız için gereken tüm güce ve konfora sahip.


SONUÇ: Eğer iş için her zaman yanınızda bulunacak bir yardımcı arıyorsanız, güçlü özellikleri ve yazılımlarının yanı sıra ergonomisiyle HP iddialı bir ürün olacaktır.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP iPAQ 914C
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
85
Ekran 2,4 inç , 240 x 320 piksel, TFT
Bellek 128 MB bellek, 256 MB ROM
İşletim sistemi Windows Mobile 6.1 Pro.
Boyut ve ağırlık 114 x 64 x 15; 154 g
Kamera 3.0 MP
Diğer GPS, HSDPA, 3G, MP3, Bluetooth, Wi-Fi Ekran
Okuyucu Yorumları